27 Ağustos 2025 Çarşamba


10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU  
 
     
   

Tarsus Belediyesi’nden Küçük Üreticiye Büyük Destek


Tarsus Belediyesi küçük üreticilere destek olmak, sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerini dar gelirli vatandaşların alım gücüne uygun fiyatlarla sunmak amacıyla Halk Market projesini hayata geçirdi.

 

Tarih : 30 Mart 2021 Salı 11:55   Okunma : 395

Tarsus Belediyesi’nin “Her mahalleye bir Halk Market” sloganıyla yaygınlaştırmaya çalıştığı Halk Market projesi; küçük üreticilerin başta süt ürünleri olmak üzere gıda ürünlerini aracı olmadan doğrudan ve düşük fiyatla tüketiciye sunacağı, güvenilir ve ucuz gıdaya ulaşmakta zorlanan dar gelirli vatandaşlara hitap eden bir proje. Ürünlerin büyük kısmı Tarsus Belediyesi’nin desteğiyle, Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’ın gayretleriyle kurulan Emekçi Kadınlar Kooperatifi tarafından üretilip sağlanıyor.

Tarsus Belediyesi, üreticilerin ürünlerini aracı olmadan doğrudan ve düşük fiyatlarla tüketiciye sunarak bir ilke imza attığı Halk Market’te ekmekten tereyağına, reçelden zeytine, yoğurttan una kadar birçok gıda maddesi satılıyor.

BOZDOĞAN;” SÜTÜ DEĞERİNDE ALIP SÜTÇÜYÜ DÜŞÜK PİYASA DÜZENİNDEN KURTARIYORUZ”

Halk Marketlerin süt ürünlerinin temini konusunda şimdiden bir model oluşturduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Tarsus’un köylerinde küçük ölçekli süt üreticileri yakın zamana kadar serbest piyasa aktörlerinin, süt işleme fabrikalarının belirlediği kurallara göre faaliyet yürütmek zorunda kalıyordu. Üreticiler sütü çok ucuz fiyatlarla satmak zorunda kalıyordu, üstelik ödemelerini vadeli olarak, aylar sonra alabiliyordu. Bu probleme çözüm olabilmek için en büyük süt alıcısı olarak piyasaya girip diğer aktörlerden daha fazla fiyat vererek süt toplamaya başladık. Bu vesileyle sütü değerinde alıp sütçüyü düşük piyasa düzeninden kurtarıyoruz. Ayrıca hem süt parasını vadeye yaymadan, nakit olarak anında ödüyoruz hem de üreticiye yem desteği sağlıyoruz. Üreticinin nakit paraya ihtiyacı varsa, birkaç ay içinde satacağı sütün parasını peşin olarak hesabına yatırarak desteğimizi de eksik etmiyoruz. Bu işbirliğinden süt üreticisi de memnun, tüketici de memnun belediye de kâr elde ediyor ve elde ettiği kârı yine bu çalışma ağını genişletmek için harcıyor” dedi.

SÜT ÜRETİCİSİNE SATIN ALMA VE ÖDEME GARANTİSİ

Özbek Mahallesi’nden kadın süt üreticilerden Nazan Özbek (51) belediyenin kurduğu sistemi şöyle anlatıyor: “Şimdiye kadar sütümüzü aracılara veriyor, paramızı 45 günde bir alabiliyorduk. Yem istediğimiz zaman maliyetini fazlasıyla kesiyor, para istediğimiz zaman ise 10-15 günden önce ödeme yapmıyorlardı. Şimdi belediye sayesinde sütümüzü alıp anında banka hesabımıza paramızı yatırıyorlar. Böylelikle aracısız, dedikodusuz bir şekilde sütümüzün parasını alıp rahatça harcıyoruz. Önceden sütümüzü değerinden kat kat aşağısından alıyorlardı fakat belediye, devletin belirlediği fiyatın üzerinde işlem uyguluyor. Allah belediyemizden razı olsun” dedi. Heleke Mahallesi’nden süt üreticisi Abdullah Keskin de (46) Tarsus Belediyesi’nin getirdiği yenilikleri şöyle anlatıyor: “Sütümüzü bir seneye yakındır belediyeye veriyoruz. Belediye hem uygun şartlarda alıyor hem de haftalık olarak garanti bir şekilde alıyor. Sağ olsunlar başkanımız böyle bir uygulama başlatmış. Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Köylerden toplanan sütlerden elde edilen yoğurt, kaşar, tereyağı, kefir, süzme yoğurt gibi süt ürünlerinin halkın bütçesine uygun bir şekilde yer aldığı Halk Marketler gelişerek çoğalmaya devam ediyor. Bu gelişim hem üreticiyi hem de tüketiciyi memnun ediyor.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, BELEDİYESİ’NDEN, KÜÇÜK, ÜRETİCİYE, BÜYÜK, DESTEK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA