27 Ağustos 2025 Çarşamba


10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU  
 
     
   

CHP’li Orhan Sarıbal: "1 Nisandan İtibaren Yeni Bir Kaosa Giriyoruz"


CHP Tarım Politikaları Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, 31 Mart’ta ertelemesi sonlanan çiftçi borçlarıyla ilgili, "1 Nisan geldi çattı. Çiftçi hasat mı yaptı cebine koysun? Çiftçi bir yerlerden para mı alacak? Yeni bir kredi olanağı mı sağlandı? Borç gırtlağına kadar gelmiş. Israrla borç yapılandırması istiyorlar. İktidar, firmaların milyarlarca liralık borçlarını erteliyor, yapılandırıyor. Ama iş çiftçiye gelince ne haliniz varsa görün diyor.1 Nisan’dan itibaren yeni bir kaosa giriyoruz" dedi.

 

Tarih : 31 Mart 2021 Çarşamba 00:16   Okunma : 385

CHP Tarım Politikaları Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, 31 Mart'ta ertelemesi sonlanan çiftçi borçlarıyla ilgili, "1 Nisan geldi çattı. Çiftçi hasat mı yaptı cebine koysun? Çiftçi bir yerlerden para mı alacak? Yeni bir kredi olanağı mı sağlandı? Borç gırtlağına kadar gelmiş. Israrla borç yapılandırması istiyorlar. İktidar, firmaların milyarlarca liralık borçlarını erteliyor, yapılandırıyor. Ama iş çiftçiye gelince ne haliniz varsa görün diyor.1 Nisan'dan itibaren yeni bir kaosa giriyoruz" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi borç ertelemelerinin son günü 31 Mart 2021. Henüz yüksek faizli çiftçi borçları ile ilgili yeni bir karar çıkmadı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, çiftçilerin bankalara olan borçlarının 134 milyar liraya ulaştığını, çiftçilere yapılandırma çıkmadığı takdirde yeni bir kaosun başlayacağını söyledi. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Sarıbal, şunları söyledi:

"Çiftçilerin, bankalara Tarım Kredi Koooperatifleri'ne ve piyasaya borçları var. Tarım Kredi Kooperatifine olan borcun toplamı 8.2 milyar olarak biliniyor. Bu borçlardan haciz ve icra takibi yapılanların  haciz ve icra işlemleri 31 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi. Traktörlerin haczedilmesi, köyün haczedilmesi nedeniyle toplumdan çiftçilerden gelen tepkiler üzerine bu karar alındı. 1 Nisan geldi çattı. Ocak, şubat, mart aylarında çiftçi hasat mı yaptı cebine koysun? Çiftçi bir yerlerden para mı alacak? Yeni bir kredi olanağı mı sağlandı? Patates tarlada, depoda çürüyor. Soğan depoda çürüyor. Çiftçinin ürünü para etmiyor. Borç gırtlağına kadar gelmiş. Israrla borç yapılandırması istiyorlar. Ama şu an da yeniden traktörler, ahırlar, haczedilmek isteniyor.

"ÇİFTÇİYE, 'NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN' DİYORLAR"

1 Nisan'dan itibaren yeni bir kaosa giriyoruz. Bankalara borç olmuş 134 milyar orada duruyor. Piyasaya, gübre bayiisine, ilaç bayiisine, elektrik su firmalarına... Bütün bu borçlar yapılandırma bekliyor. Çiftçi, bu borçlarla bu üretimi sürdüremez. İktidar bunu görmemek için her şeyi yapıyor. Firmaların milyarlarca liralık borçlarını erteliyor, yapılandırıyor.  Ama iş çiftçiye gelince ne haliniz varsa görün diyor."






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP’Lİ, ORHAN, SARIBAL, 1 NİSANDAN, İTİBAREN, YENİ, BİR, KAOSA , GİRİYORUZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA