27 Ağustos 2025 Çarşamba


15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI  
 
     
   

Başarır’dan 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü Kutlama Mesajı


CHP Mersin Milletvekili,PM Üyesi Ali Mahir Başarır 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Kutlama Mesajı yayınladı.

 

Tarih : 5 Nisan 2021 Pazartesi 23:35   Okunma : 277

CHP Mersin Milletvekili,PM Üyesi Ali Mahir Başarır 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Kutlama Mesajı yayınladı.

CHP'li Başarır yayınladığı kutlama mesajında,“Adaletin, hak ve hukukun vazgeçilmez unsuru, demokrasinin ve savunmanın temel direği şüphesiz ki avukatlarımızdır.

Uygulanan baskı ve kısıtlanan savunma hakkı ile barolar üzerinde oluşturulmak istenen vesayet arzusu sonucu avukatlarımız, mesleklerinde etkisizleştirilmek istenmektedir.

Bir yandan avukatlarımızın özlük ve meslek haklarını savunurken, diğer yandan günümüzde adalet sistemi üzerinde siyasi iktidarın baskısını da gözden kaçırmamamız gerekir.

Avukatlar görevlerini yerine getirirken zaman zaman tehdit ve şiddete maruz kalmakta zaman zaman da bu fiili saldırılar sonucu hayatlarını kaybetmektedirler. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Barosu’na kayıtlı meslektaşım Avukat Ersin Arslan’ın, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde haciz işlemi için gittiği evde silahlı saldırı sonucu maalesef ki vefat etmişti. Görevini yapan avukatların katledildiği bir ülke asla olmamalıyız. Avukatlarımıza değer verelim, onları yüceltelim ki halkımız da hak ve hukukun önemini iyice kavrasın. Avukatlarımız, savunma hakkının kullanılması gereği söyledikleri sözlerden ötürü haklarında soruşturma ve kovuşturma açılmakta, hatta tutuklanmaktadır. Fakat demokratik bir hukuk devletinde bu gibi uygulamalar kabul edilemezdir.

Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Haksızlığın, hukuksuzluğun, adalette keyfiliğin, sıradan bir yönetim biçimine getirildiği bir süreçte, hukuku üstün kılmak adına, tüm gücüyle mücadele eden tüm avukatlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyor; şimdi aramızda olmayan bütün avukatları ve yargı mensuplarını rahmetle anıyor, günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAŞARIR’DAN, 5 NİSAN, DÜNYA, AVUKATLAR, GÜNÜ, KUTLAMAMESAJI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA