2 Mayıs 2024 Perşembe


12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   12:32   ÖZGÜR ÖZEL: “MÜCADELEMİZ İŞÇİLERİN BAYRAM GİBİ 1 MAYISLARI YAŞADIKLARI GÜNLER İÇİN”   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE...    10:10   İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İMAMOĞLU 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI   10:04   TAKSİM`E ÇIKMAYA ÇALIŞAN BİR GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ, 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ`NİN YENİ NESİL MENTORLUK PROGRAMININ KONUSU ‘LOJİSTİK SEKTÖRÜ` OLDU   01:41   RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA TL MEVDUATA UYGULANAN STOPAJ ORANLARI DEĞİŞTİ   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:36   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:10   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI  
 
     
   

Mersin Limanı Genel Müdürü Daele: Limanda Kör Nokta Yok, 559 Kamera İle İzleniyor


Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele, muz yüklü konteynerlerin Mersin Limanı’nda kör noktalara çekilip içindeki kokain boşaltıldıktan sonra yeniden mühürlenerek x-ray cihazına sevk edildiğini öne süren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ile Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e yanıt verdi. Daele, 559 güvenlik kamerasıyla 7 gün 24 saat izlenen limanda ‘kör nokta’ bulunmadığını söyledi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2021 Perşembe 16:09   Okunma : 448

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele, muz yüklü konteynerlerin Mersin Limanı’nda kör noktalara çekilip içindeki kokain boşaltıldıktan sonra yeniden mühürlenerek x-ray cihazına sevk edildiğini öne süren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ile Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e yanıt verdi. Daele, 559 güvenlik kamerasıyla 7 gün 24 saat izlenen limanda ‘kör nokta’ bulunmadığını söyledi.

MIP Genel Müdür Johan Van Daele, CHP’li Polat ve Antmen’in Mersin Limanı’yla ilgili iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Daele, 11 Mayıs 2007 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile imzalanmış olan İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi gereğince, şirketin tüm faaliyetlerini, kanunlar çerçevesinde ilgili kamu kurumlarının gözetim ve denetiminde sürdürdüğünü kaydetti.

“559 KAMERA İLE KESİNTİSİZ İZLENİYOR”

Sadece limancılık faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olan şirketlerinin, basında yer alan söz konusu açıklamanın içeriği ile herhangi bir ilgisi ve bağlantısının olmadığını söyleyen Daele, “Güvenlik tehditlerini tespit etmek/değerlendirmek ve uluslararası ticarette kullanılan gemileri ve liman tesislerini etkileyen güvenlik tehditlerini önleyici önlemler almak amacı ile IMO’nun (Uluslararası Denizcilik Örgütü) ISPS (Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenliği) kuralları gereğince, Mersin Limanı sınırlarında gerçekleştirilen her türlü yükleme/tahliye operasyonları, kapı giriş-çıkış operasyonları, gemi yanaşma/ayrılma veya yükleme/tahliye operasyonları, konteyner iç dolum/boşaltım hizmetleri ve diğer bütün terminal hizmetleri, şirketimizin güvenlik birimi tarafından 559 adet kamera ile kesintisiz olarak 7/24 izlenmektedir” dedi.

“19 İLAVE DOME KAMERA ALINDI”

Daele, kayıt altına alınan görüntülerin Mersin Gümrük Müdürlüğü, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Gemi Kontrol Birimi, Mersin Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Kapılar Personelleri, Mersin Deniz Polisi, Mersin Limanı B Kapı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Binası CCTV personeli, Mersin Emniyet Müdürlüğü Liman Narkotik Büro Amirliği ve Ankara Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ile eşzamanlı olarak paylaşıldığını vurguladı.

Daele, ayrıca Ankara Gümrük Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine 19 adet ilave dome kamera satın alınarak belirlenen yerlere monte edildiğini ve kendilerince alınan önlemlere ek olarak, şirketçe izlenemeyecek şekilde bu kameraların tüm kontrollerinin de kendilerine verildiğini belirtti.

“KONTEYNER MÜHÜRLERİ GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ONAYI OLMADAN DEĞİŞTİRİLEMEZ”

Johan Van Daele, limanın herhangi bir alanında kör nokta bulunmadığının da altını çizerek şöyle devam etti:

“Bununla birlikte kanuni yükümlülüğümüz olan ‘30 günlük’ kamera kayıtlarının depolanma süresi, şirketimizin tüm paydaşlarına eksiksiz ve güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla yapmış olduğu yatırımlar neticesinde ‘60 güne’ çıkarılmıştır. Gündeme getirilen ‘Kopya mühür’ konusunun da şirketimiz ile herhangi bir bağlantısı kesinlikle söz konusu değildir. Liman içerisinde bulunan hiçbir konteynerin mührü, Mersin Gümrük Müdürlüğü onayı olmadan değiştirilemez, kırılamaz veya herhangi bir müdahaleye tabii tutulamaz. Mersin Gümrük Müdürlüğü onayı doğrultusunda hizmet verilen veya verilecek olan tüm mühür işlemleri, Gümrük memuru kontrolünde gerçekleştirilmektedir. Mühür sürecinde şirketimizin herhangi bir yetkisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır.  Yukarıda yaptığımız, yasalara dayanan ve ispatlanabilir açıklamalardan da anlaşılacağı üzere şirketimiz, 2007 yılından bu yana şeffaf ve hesap verebilir kurum kültürü doğrultusunda, tüm faaliyetlerini kanunlar çerçevesinde tam ve eksiksiz şekilde yerine getirmektedir.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİN, LİMANI, GENEL, MÜDÜRÜ, DAELE, MIP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA