2 Mayıs 2024 Perşembe


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

Vahap Seçer’den Liman Çıkışı: O Tırların Park Alanı Liman Sahası Olmalı, Kentin Yolları Değil


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş (MIP) girişi için kentiçi yolda uzun kuyruklar oluşturan yüksek tonajlı tırların, yarattığı kötü görünüm ve yola verdiği zararlara dikkat çekerek ilgilileri bunun önüne geçecek önlemler almaya davet etti.

 

Tarih : 11 Ağustos 2021 Çarşamba 23:05   Okunma : 331

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş (MIP) girişi için kentiçi yolda uzun kuyruklar oluşturan yüksek tonajlı tırların, yarattığı kötü görünüm ve yola verdiği zararlara dikkat çekerek ilgilileri bunun önüne geçecek önlemler almaya davet etti.

Yıllardır önemli ticari hareketliliği ile bilinen Mersin Liman’ına giriş için gelen yüksek tonajlı tırlar kent girişinde D-400 karayolundan limana doğru İsmet İnönü Bulvarı’nı kullanarak uzun kuyruklar yaşanmasına yol açıyor. Tır kuyruğu kent girişinde kötü bir görüntü oluşturup yolu bozup sürekli tamirata neden oluyor.

“SOL ŞERİDE PARK ETMEK YASAK”

Yıllardır yaşanan sorun  Başkan Vahap Seçer’in tepkisine neden oldu. Seçer, meclis toplantısında konuyu gündeme getirerek, “O yolu istediğiniz kadar şehir standartlarına göre yapın limana çok tonajlı araçlar giriyor. Sol şeride bu tırlar park ediyor. Sol şeride park etmeleri 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 60’ıncı maddesinin B bendinde geçen ‘sol şeritte park etmek yasak’ amir hükmünden yola çıkarak sorumlu kurumların görevini yapması gerektiği uyarısını yapmıştım” dedi. Bu konuda bir an önce adım atılması gerektiğini ifade eden Seçer, “O tırların park alanı liman sahası içinde olmalıdır. Senin caddeni, yani evinin girişini, şehrin girişini, şehrin holünü tır park yeri olarak kullanıyorlar. Buradan da Mersin halkının takdirine sunuyorum” diye konuştu.

“KENT GİRİŞLERİ MERSİN’E YARAŞIR DEĞİL”

Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Kazanlı Kavşağı’ndan alın buraya kent merkezine kadar bunu getirebilirsiniz. Gerçekten bu bölgelerin görüntüsü 3. dünya ülkelerinde bir kent görüntüsü. Özellikle Kazanlı Kavşağı’ndan liman bölgesine kadar, İsmet İnönü Bulvarı girişine kadar yani. D-400 karayolu üzerinde bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Orası Karayollarının yetki alanındadır. Karayollarıyla da görüşüldü. Biliyorsunuz orada refüjler, bordürler dökülüyor. Refüjlerin içi bakımsız, herhangi bir altyapı yok. Görüntü son derece vahim ve kötüdür. Biz, oraları biliyorsunuz Karayollarından belediyeye bir protokolle yetki aldık. Oraları yapmak istiyoruz. Eğer Karayollarının orada bir tasarrufu yoksa bu konuda da resmi yazı bekliyoruz çünkü biz yaparız, yarın ‘Yetki bizde’ derler, bir sürü masraf ederiz milyonlarca lira masraf. Sonra ‘D-400 karayolunu genişletmek istiyoruz’ deyip refüjleri daraltılırsa bütün para israf olur diye Karayolları’yla eşgüdümlü götürmeye çalışıyoruz.

“TIRLARIN PARK ALANI LİMAN SAHASI İÇİNDE OLMALIDIR”

Seçer, D-400 karayolundan limana doğru İsmet İnönü Bulvarı’na girildiğinde yolların yüksek tonajlı araçlardan dolayı çok bozuk olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“O yolu istediğiniz kadar şehir standartlarına göre yapın oraya çok tonajlı limana araçlar giriyor. Ben buradan defaatle uyardım. Sol şeride bu tırlar park ediyor. Sol şeride park etmeleri 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 60’ncı maddesinin B bendinde geçen ‘sol şeritte park etmek yasak’ amir hükmünden yola çıkarak sorumlu kurumların görevini yapması gerektiği uyarısını yapmıştım. Bu konuyla ilgili kentin Sayın Valisi ile görüştüm. Bu konuya özel kendisini ziyaret ettim. Sayın Vali Yardımcımızı görevlendirdiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekibi ile görüşmeler devam ediyor ama ben şunu görüyorum ki; bu iş bu şekilde bir sonuca varamayacak. Ben hala netice bekliyorum çünkü 2,5 yıl önce göreve geldiğimizde liman idaresi benden bir randevu talebinde bulunmuştu. Buyurdular geldiler, benden otobandan direk limana bir bağlantı yolu yapılması için katkı sunmamı istediler. Başta bir imar değişikliği ve koşulsuz şartsız kentin girişinin bu mezbelelikten kurtulması için ben evet cevabı vermiştim ve üzerime düşeni yapmıştım. Üzerinden 2 yıldan fazla süre geçti, bir arpa boyu yol alınamadı. Şimdi bu bir oyalama taktiği olarak görüyorum. Ben Sayın Valimizle yaptığım görüşmeden bir netice bekliyorum. Tekrar söylüyorum Mersin’de yatırım yapan firmalar Mersin’den bir şey almak haklarıdır, bir yatırım yapıyorlar ama Mersin’den hakkı olan şeyleri alma hakkına sahip değiller.”

“KİRA BEDELİ ÖDER GİBİ TIRLARINI YOLA PARK ETME HAKKINA SAHİP DEĞİLLER”

Yani İsmet İnönü Bulvarı’nın şu kadar metre bölümünü sanki kira bedeli öder gibi tırlarını park etme hakkına sahip değillerdir. Bunu ilgili kurumların men etmesi lazım ama maalesef şu ana kadar bir yol alamadık. Meclisin huzurunda bir kez daha bu konuyu dile getirmek istedim. Sabırla bekliyorum, bir çözüm yolu bulunsun. O tırların park alanı liman sahası içinde olmalıdır ama tabi para hırsı, kar hırsı bu kurumların gözünü bürüdüğü için hemen her metrekareyi dolar olarak gördükleri için orayı konteyner depolama alanı olarak kullanıyorlar ve senin caddeni yani evinin girişini, şehrin girişini, şehrin holünü tır park yeri olarak kullanıyorlar. Buradan da Mersin halkının takdirine sunuyorum.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER, MIP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA