2 Mayıs 2024 Perşembe


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

EGİAD’dan Cumhuriyet, Laiklik ve Demokrasi Vurgusu


Ege Genç İş İnsanları Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde düzenlediği görkemli bir resepsiyon ile kutladı.

 

Tarih : 28 Ekim 2021 Perşembe 15:37   Okunma : 338

Ege Genç İş İnsanları Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde düzenlediği görkemli bir resepsiyon ile kutladı. Kültür ve sanatı her zaman ön planda tutan EGİAD, Cumhuriyet Resepsiyonunda Gazeteci – Yazar – Piyano Sanatçısı Nihat Demirkol’u ağırladı. “Allaturca’nın Efelenen Büyüsü: Zeybekler” başlıklı resepsiyonda, sohbet ve piyano eşliğinde doğaçlamalar ve unutulmaz eserler, ESKEM – Eski Portekiz Sinegogu’nda davetlilerle buluştu.

Cumhuriyet Yolunda İlerlemek Boynumuzun Borcudur

Türk müziği eserlerinin piyanonun notalarıyla ölümsüz nağmelere dönüştüğü gecede, açılış konuşmasını yapan EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Cumhuriyet’in hem toplumların hem bireylerin bağımsızlaştığı, özgürleştiği en önemli başlangıç olduğunu belirterek, “Kurtuluş Savaşı sonunda düşmandan kurtarılmış İzmir’imizdeyiz. Bu şehrin büyük yangından sonra ayakta kalmış tarihi mekanlarından birindeyiz. Kendi dilimize sahibiz; hepimiz milli eğitim sistemimizden geçerek yetiştik. Kuşaklardır yetiştirdiği bilim insanlarıyla kendi tarihini yazabilen, bunun için yabancı kaynaklara muhtaç olmayan, gururlu ve başı dik insanlarız. Aramızda kendi teknolojilerini üreten ve ürünlerini tüm dünyaya sunan ihracatçılarımız var; dünya çapında “Made in Turkey” girişimlerimiz var. Ve hep birlikte bu mevcudiyetimizi ilelebet korumaya and içmiş bir halkız. Benim için Cumhuriyet tüm bunların başlangıç noktasıdır. Bir basamağını da her gün benim tırmanmaya çalıştığım, ucu bucağı görünmeyen, göklere uzanan bir merdivendir. Ancak durmamak gerekir; tırmanmaya devam etmek, duraksayana el vermek, hep birlikte ilerlemek boynumuzun borcudur” dedi.

Ulu Önder, Çoğulculuğa ve Demokrasiye İnanmıştır

Kurtuluş Savaşı zaferinden sonra yıllarca imparatorluğun yıkıcılığıyla uğraşmış ve bağımsızlık mücadelesi yorgunu bir toplumun Cumhuriyet ve onun bağlı olduğu ilkelerle ayağa kalktığını belirten Yelkenbiçer, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal tek adam yönetim şeklini benimsemektense, çoğulculuğa ve demokrasiye inanarak aydınlanma yolunu seçmiş, bunları yaparken de etrafındaki zümrenin kalkınmasından çok toplumsal kalkınma prensiplerine inanmış, dış ilişkilerinde kavgadan çok diploması ve barış yolunu seçmiştir. Bugün 98. Yılında dimdik durmamızın en büyük sebebi de Cumhuriyetimizin kurucu iradesi ve prensipleridir. Bu prensiplerin ve ilkelerin çimentosu da laiklik ilkesidir” diye konuştu.

Laiklik ilkesinin içselleştirilmemesi ve toplumun hassasiyetlerini kullanarak yayılmasının engellenmesi durumunda demokrasinin sekteye uğrayacağına dikkat çeken Yelkenbiçer, “Bu durum, toplumsal eşitliğin asla sağlanamadığı, çoğulculuğun zenginlik olarak görülmesinden çok bir tehdit olarak algılandığı, toplumda kadının güçlendirilmediği bir gelecek yaratacaktır. Bu bilinçlerin olmadığı yerlerde de maalesef modern bir toplum kurmak ve demokrasimizi demokratikleştirmek imkansızdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru ilerlerken, genç iş insanları olarak bizler, bir arada birlikte yaşama kültürümüzle, Cumhuriyetin değerlerini ekonomiyi, katma değerli üretimi, eğitimi, bilimi ve sanatı, sivil toplumdaki etkinliğimizle desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Yelkenbiçer sözlerini Atatürk’ün 10.Yıl Nutku’ndan bir alıntı yaparak noktaladı: “ ‘Fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.’ Atamızın bizlere verdiği ‘Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma’ hedefi bugün de günceldir ve hepimiz için geçerlidir. Tüm Türk Milleti’nin ortak hedefidir. Derneğimiz çatısı altında yapacağımız her işte de bize gururla yön göstermeye devam edecektir.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA