9 Mayıs 2024 Perşembe


11:06   ERHAN ADEM: "TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ MÜDÜRLÜĞÜ`NDE 3 MİLYON LİRALIK BAKIR KABLO ÇALINDI. BAKANLIKTAN HÂLÂ SES ÇIKMIYOR"   10:57   SİNOPLU VATANDAŞ: “BİR YUMURTANIN KOLİSİ 100 LİRA, ETİN KİLOSU 600 LİRA OLMUŞ. ASGARİ ÜCRETLİ NASIL GEÇİNECEK?"   10:33   BURHANETTİN BULUT: "MİLLETİN VERGİLERİ MİTİNGLERDE, TEMEL ATMA TÖRENLERİNDE, PARTİ TOPLANTILARINDA ÇARÇUR EDİLMİŞ"   10:23   EĞİTİM SENDİKALARINDAN `ATAMA` VE `ŞİDDET` TEPKİSİ: “NE EĞİTİMİN NİTELİĞİ BIRAKILDI NE DE ÖĞRETMENLERİN MESLEK ONURU BIRAKILDI”   10:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ   10:11   OSMAN KAVALA YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ: "ADALET HERKES İÇİN GEREKLİDİR"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ`NDE OCAK AYINDA İŞE ALINAN 50 İTFAİYE ERİ GÖREVE BAŞLADI   09:29   CHP MANİSA İL BAŞKANI ÖZALPER`DEN MADEN FACİASININ 10`UNCU YILINDA “SOMA” ÇAĞRISI… “SOMA MÜCADELESİNE DESTEK VEREN HERKESİ SOMA`YA BEKLİYORUZ”   09:25   VAHAP SEÇER, SEÇİM GÜVENLİĞİNDE GÖREV ALAN AVUKATLAR VE GÖNÜLLÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ    01:30   ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN`A `YURT DIŞINA GİTMEDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN BRİFİNG ALMAM LAZIM` DEDİM. `GENEL BAŞKAN`A BRİFİNG VERİLSİN` DEDİ"   23:19   MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, YARIN ARALARINDA EĞİTİM-İŞ VE EĞİTİM-SEN`İN DE OLDUĞU SENDİKA BAŞKANLARIYLA `EĞİTİMDE ŞİDDET`İ GÖRÜŞECEK   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   22:05   MADAM MARTHA KOYU İHALESİ YARGI SÜRECİNE RAĞMEN YAPILDI, ADALILAR TEPKİLİ   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"   20:08   İBB TEFTİŞ KURULU, 5 YAŞINDAKİ EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMAYI TAMAMLADI: AĞAÇ A.Ş. PERSONELİNE İHRAÇ, PARK VE BAHÇELER DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM YÖNETİCİLERİNE KINAMA CEZASI ÖNERİLDİ   19:37   TBMM`DE CHP VE AKP ARASINDA "AKRABA ATAMALARI" TARTIŞMASI... GÜNAYDIN`DAN ŞAHİN USTAYA: "TROLLERİN PEŞİNE BİR GRUP BAŞKANVEKİLİ DÜŞMEZ"   19:23   DEM PARTİ`DEN SAADET PARTİSİ`NE ZİYARET: "TÜRKİYE`NİN MÜZAKEREYLE, DİYALOGLA ÇÖZEMEYECEĞİ BİR SORUNU OLMADIĞINA İNANIYORUZ"   19:12   ADALET BAKANI TUNÇ: "9`UNCU YARGI PAKETİ HENÜZ TAMAMLANMADI, HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR"  
 
     
   

Yazar Turan Ali Çağlar, “Mersin ve Tarsus Halk Kültürü” Kitabını Okurları İçin İmzaladı


Yazar Turan Ali Çağlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasında bulunan“Mersin ve Tarsus Halk Kültürü”kitabının imza günündeokuyucularıyla bir araya geldi. Çağlar’ın kitabı, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kitapseverlere hediye edildi.

 

Tarih : 26 Kasım 2021 Cuma 17:25   Okunma : 339

Şinasi Develi Kent Ödülü’nün sahibi Yazar Turan Ali Çağlar’ın“Mersin ve Tarsus Halk Kültürü” adlı kitabı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturuldu. 6. CNR Kitap Fuarı’nda düzenlenen imza gününde okuyucularıyla bir araya gelen Yazar Çağlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kitapseverlere ücretsiz ulaştırdığı kitabıokuyucuları için imzaladı.

Mersin’in çocuklarının bu kitaptan fazlasıyla yararlanacağına inanıyorum”

‘Mersin ve Tarsus Halk Kültürü’ kitabının geçmişte uzun yıllar çalışma yürüttüğü ancak kaybettiği dosyasının ürünü olduğunu kaydeden Yazar Çağlar, “Bu kitap 17 yılın birikimidir. İlerde çocuklara çok değerli bilgi kaynağı olacaktır. Şundan söylüyorum: Çünkü o zamanki yaşayan insanlar, traktörün yeni çıktığı dönemlerde deve ile Toroslar’a çıkarlardı. Orta Asya’dan getirdikleri Yörük masalları, söylenceler, ağıtlar çok çok güzeldi. Ben onları derleme fırsatını yakaladım” dedi.

Yazar Çağlar, günümüz dünyasında gelişen teknoloji ile Yörüklerin binlerce yıldır süzülüp gelen sözlü kültürünün tükendiğini belirterek, “Mersin’in çocuklarının bu kitaptan fazlasıyla yararlanacağına inanıyorum” ifadesini kullandı. Çağlar, kitabının okurlara ulaşmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Akdeniz Bölgesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden biri olan 6.CNR Mersin Kitap Fuarı, kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destek sunduğu fuar, 28 Kasım’a kadar sürecek.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA