29 Nisan 2024 Pazartesi


16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:41   EMEKLİLER 1 MAYIS`TA MEYDANLARDA OLACAK   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI   12:12   ALİ YERLİKAYA`DAN `1 MAYIS` AÇIKLAMASI...   11:27   SEYİT TORUN`DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ   11:19   DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ   10:26   MSB: ZEYTİN DALI BÖLGESİNDE 2 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   09:51   ERHAN ADEM, ET VE SÜT KURUMU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI AÇIKLADI   09:36   TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   MERSİN SİNEMA OFİSİ, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ`NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR    09:26   ALİ YERLİKAYA: "MAHZEN-34 OPERASYONUNDA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ 9 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”  
 
     
   

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan istifa etti


Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Bu kararla birlikte bir yıl içinde üçüncü kez Hazine ve Maliye Bakanı’nı değişti. Elvan’ın yerine Nureddin Nebati atandı.

 

Tarih : 2 Aralık 2021 Perşembe 02:01   Okunma : 376

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Bu kararla birlikte bir yıl içinde üçüncü kez Hazine ve Maliye Bakanı’nı değişti. Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atandı.

2 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Nureddin Nebati atandı.

Elvan’ın görevden alınacağı haberi geçtiğimiz haftanın kulislerinde yankılanmış ancak geçen hafta Cuma günü karar alınmamıştı.

Bu kararla Türkiye bir yıl içinde üçüncü kez Hazine ve Maliye Bakanı’nı değiştirmiş oldu.

Ankara kulislerinde bir süredir Lütfi Elvan'ın, uygulanan faiz politikasından rahatsız olduğu konuşuluyordu.

Dolar ve Euro rekor kırmıştı

Merkez Bankası'nın Eylül ayında başlattığı faiz indirimi sonrasında Türk Lirası Yabancı para birimleri karşısında büyük değer kayıpları yaşamış dolar ve Euro kuru rekor kırmıştı.

Erdoğan isim vermeden eleştirmişti

Erdoğan kasım ayının ortasında partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada ekonomik gelişmelere değinirken üstü kapalı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı eleştirmişti.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim.

Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”

Erdoğan'ın bu sözleri AKP’liler tarafından alkışlanırken, Lütfi Elvan'ın alkışlamaması dikkat çekmişti.

Uzun süre sessiz kalmıştı

16 Kasım'da yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üstü kapalı olarak eleştirdiği ve o günden bu yana sessiz olan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomideki kur şokuna ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmamış, son olarak büyüme rakamları ile ilgili önceki gün sosyal bir paylaşımda bulunmuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA