26 Nisan 2024 Cuma


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

CHP 81 ilde alanlara indi


Emeklilikte Yaşa Takılanlar‘la (EYT) birlikte 81 ilde alana çıkan CHP, “EYT’liler lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 14 Ocak 2022 Cuma 23:05   Okunma : 871

Emeklilikte Yaşa Takılanlar‘la (EYT) birlikte 81 ilde alana çıkan CHP, “EYT’liler lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor” açıklamasını yaptı.

Mersin’de Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamada konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, emeklilikte yaşa takılanların lütuf değil kazanılmış haklarını istediklerini söyledi. Emeklilikte Yaşa Takılanların, yaş engeliyle birlikte bir de AKP-MHP engeline takıldıklarını öne süren Aktay, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 22 yıldır anayasal emeklilik haklarının verilmesi için mücadele ediyor. CHP olarak mağduriyete son vermek için attığımız her adımda, karşımızda AKP-MHP ittifakını gördük. TBMM’de, Emeklilikte Yaşa Takılanların kazanılmış haklarına kavuşabilmeleri için verdiğimiz tüm kanun teklifleri AKP-MHP oylarıyla reddedildi. İktidar EYT mağdurlarına ‘Daha gençsin, emekli olamazsın’ diyor. Öte yandan işverenler ise ‘Sen yaşlısın, sana iş veremem’ diyor. İktidarın kurduğu düzen beş milyona yakın vatandaşımıza adeta ‘Sen yoksun’ diyor” dedi.

“AKP MİLYONLARA MEZARLIKTA EMEKLİLİĞİ REVA GÖRÜYOR”

46 yaşında emekli olan AKP Genel Başkanının, milyonlarca vatandaşa mezarlıkta emekliliği reva gördüğünü savunan Aktay, “EYT’liler ekonomiye zarar verecek kişiler olarak hedef gösterilmeyi değil, gasp edilen emeklilik hakkını istiyor. EYT’liler onlarca yıllık hizmetin ardından iş cinayetlerinde can vermek istemiyor. EYT’LİLER bu ülkenin eşit vatandaşları olarak kamusal sağlık hizmetinden yararlanmak istiyor. CHP olarak EYT’lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, yıllardır süren bu hak gaspına son vereceğiz. Bir avuç yandaşına devletin Hazinesini teslim edip EYT’lilere ve halka sırtını dönen Saray hükümeti ile Türkiye’nin kaybedecek bir günü daha kalmamıştır! Başta EYT olmak üzere tüm sosyal sorunların çözümü için hemen seçim, derhal seçim istiyoruz!” ifadelerini kullandı.

“HAK GASPI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Mersin Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Sürücü ise, Türkiye’nin en büyük sosyal yarası olan EYT meselesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “öncelikli” gündeminde yer almıyor olması ve bunun da açıkça ifade edilebiliyor olmasının anlaşılır bir şey olmadığını söyleyerek, Ama gelin görün ki Türkiye’nin kangren halini alan hak gaspı iktidar tarafından görmezden gelindi. Gelmeye de devam ediyor. Zamanında alınan yanlış ekonomik kararların faturası biz EYT’Iilere kesilemez. Biz Milletiz. Hak olan hak sahibine kayıtsız ve şartsız şekilde teslim edilmelidir. Devlet millet için vardır. Yıllarca sıranın bize gelmesini bekledik, hep umut ettik. Mücadele verdik. Haklarımızı alana kadar da mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ”

Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi Geçici Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Karakuş da EYT’lilerin onurlu mücadelesinin yanında olduklarını söyleyerek, “Hemen hemen herkesin acı çektiğini görüyoruz. Türkiye’nin başına musallat olan bu beladan kurtulmak için, bu acılardan kurtulmak için herkesin topluca hareket etmesi gerekiyor. Buna çok ihtiyacımız var. Hep birlikte bir araya gelerek mücadelemizi büyütmeliyiz” diye konuştu.

“HAKLARI İADE EDİLMELİ”

Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Murat Doğan ise EYT’lilerin yaşadıkları sorunun bu ülkede yaşanan ve her gün artan sorunlardan biri olduğunu belirterek, “EYT’lilerin sorunu anayasaya aykırı olarak hayata geçirilmiştir. Emekliler bu ülkede ön görülen sürede çalışmış vergisini ödemiş, piminin yatırmış ve emekli olmak isteyenlerdir. Bu sorun bir an önce çözüme kavuşturulmalı, 3600 ek gösterge gibi seçim malzemesi yapılamamalıdır. Hakları iade edilmeli ve insanca yaşanacak bir ücret sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“EYT’LİLERİN YANINDAYIZ”

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak da emeklilerin tek sıkıntısının yaş değil aynı zamanda emekli olduklarında alacakları rakam da olduğunu söyledi. Akbudak “sistem o kadar garabet bir hale gelmiş ki, çalışmak isteyen arkadaşlarımız da zarara uğruyor, öncelikle bunların düzenlenmesi gerekiyor. EYT’lilerin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 “İKTİDAR BUN SORUNU ÇÖZMEK ZORUNDA”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise CHP’nin EYT’lileri mecliste sık sık dile getirdiğini ve kanun teklifleri verdiğini ancak AKP ve MHP tarafından reddedildiğini söyleyerek, “EYT’lilerin hakkının verilmesine iktidar ve ortağı sık sık engel oluyor. Eğer bugün iktidarda AKP varsa bu sorunu çözmek zorundadır. İktidar EYT’lilerin haklarını vermediği gibi emeklilerin de maaşlarını bir türlü iyileştirmiyor. Tek çare seçimdir. Biz CHP olarak EYT’lilerin sorununu çözmeye talibiz ve çözeceğiz. Sandık gelecek AKP diktatörlüğüne son vererek, halkın iktidarını kurarak yeniden sosyal hukuk devletini el ele kuracağız”  diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, EMEKLİLİKTE, YAŞA, TAKILANLAR, EYT, ÖZGÜR ÇOCUK PARKI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA