26 Nisan 2024 Cuma


16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARINDAN MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   YENİ MÜFREDAT GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLANACAK   15:09   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52    ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÇALIŞTAY SONUÇLARI, BM`NİN OCEAN DECADE KONFERANSINDA   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ  
 
     
   

Karaca: Zulme direnen, kalemini satmayan gazeteciler var olmaya devam edecek


CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Adalet ve demokrasi şehitlerimizin yeri doldurulamaz, anıları silinemez, katillerinin izi kaybettirilemez.

 

Tarih : 23 Ocak 2022 Pazar 12:51   Okunma : 479

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Adalet ve demokrasi şehitlerimizin yeri doldurulamaz, anıları silinemez, katillerinin izi kaybettirilemez.

Bu ülke; zulümlerin yaşandığı, bedellerin ödetildiği, ülke çıkarına çalışanların cezalandırıldığı, antidemokratik uygulamalarla baskının, sansürün, otoriterliğin hüküm sürdüğü nice zor ve karanlık dönemlere tanıklık etti. Bu tanıklığın bedelini ise gerçeğin peşinde iz sürenler, kalemini satmayanlar, iktidarların yıldırma politikaları karşısında boyun eğmeyenler, halkın haber alma hakkı için yılmadan, yorulmadan çalışan gazeteciler ödedi. Susanların karşısında söz üreten, yok sayanların karşısında inat eden, Cumhuriyet düşmanları karşısında Atatürk ilkelerine bağlılıkla yürüyen demokrasi kahramanlarımız sayesinde, toplumsal hafızamızdan silinmek istenen gerçeklere erişebildik.

Bombalı saldırıyla aramızdan koparılan araştırmacı-gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun, Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un, gerçeklerin peşinde, laik Cumhuriyetin kazanımlarının bilinciyle araştıran, soran, sorgulayan, üreten, karanlık güçlerce katledilen bu ülkenin kıymetli aydınlarının yeri doldurulamayacak, anıları silinmeyecek, katillerinin ve azmettiricilerinin izi kaybettirilemeyecek.

Günümüz tek adam diktatörlüğünde baskı, sindirme politikaları ve algı operasyonları sürüyor. Bu dönem; anayasaya aykırılıkları meşrulaştırma misyonuyla hareket eden tek adamın medyayı dizayn etmek için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamında bağdaşmayan söylem ve eylemleri, aydınları, gazetecileri, sanatçıları, toplumun farklı kesimlerini nefret söyleminin hedefi haline getirdiği, gerçeklerin izini sürmenin zorlaştığı bir karanlık dönem olarak hepimizin üzerine kabus gibi çöktü. İnsan onuruna yakışır yaşam koşullarına sahip bireylerden oluşan bir toplumun gerçeklerle kucaklaşmasına aracılık eden “gazeteciler”in yanısıra “gazetecilik” mesleğinin kendisi “itibarsızlaştırıldı.”

Partili Cumhurbaşkanı nefret ve kin kusan, kışkırtan söylemlerle sanatçı ve aydınları linç kültürünün parçası olarak ortaya atmak için her bir fırsatı kolladı. Hakaret davalarıyla, ilan cezalarıyla, ekran karartmalarla, sosyal medya erişim engelleriyle haksızlıklar manzumesi yazan tek kişilik şahsım hükümeti; sözünü esirgemeyen ilkeli gazetecilerin, araştırmacı gazetecilerin, medya maymunlarına teslim olmayan usta kalemlerin varlığından rahatsızlık duyuyor. Sözünü esirgemeyen, düşünen ve üreten kadınlardan ise korkuyor.

Bugün, ifade ve düşünce özgürlüğüne tahammülü olmayanların söylemlerinden, hukuksuzluğa sığınan girişimlerinden beslenenler; onurlu ve dimdik gazetecilere baş eğdiremeyeceğinden habersiz korku iklimi yaratmaya ve kutuplaşmaya, toplumsal barışı, hak ve özgürlükleri tehdit etmeye hizmet ediyor. Mumcuların mirasını devralan araştırmacı gazeteciler ise demokrasi ve adalet bayrağını taşımaya devam ediyor.

24-31 Aralık Adalet ve Demokrasi Haftası’nda suikastlerle, bombalı saldırılarla yaşam hakkı elinden alınan aydınlarımızı saygıyla ve minnetle anıyoruz. Hala aydınlatılmamış cinayetlerin, sümenaltı edilen dosyaların, mafya-tarikat-siyaset üçgenindeki karanlık güçlerin örtbas etmeye çalıştığı faili meçhul cinayetlerin gerçek sorumlularının aydınlatılmasını istiyoruz.

Bizler; halk düşmanlarına karşı laik Cumhuriyetin ve Atatürkçülüğün yılmaz savunucuları olan Uğur Mumcuların, Muammer Aksoyların aydınlattığı yolda yürüyenleriz. Demokrasi şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Unutmadık, unutturmuyoruz.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, GENEL, BAŞKAN, YARDIMCISI, DENİZLİ, MİLLETVEKİLİ, GÜLİZAR BİÇER KARACA, ADALET, DEMOKRASİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA