27 Mayıs 2024 Pazartesi


19:35   EMEKLILER İZMIR`DE MEYDANLARA ÇıKTı   18:52   SINAN ATEŞ`IN EŞINDEN SUIKASTE ILIŞKIN YENI IDDIA: "ERAY ÖZYAĞCı`NıN İSTANBUL`A GÖTÜRÜLMEK YERINE BOLU`DA GIZLENDIĞINE DAIR KUVVETLI ŞÜPHE VAR"   16:32   DERVIŞOĞLU, SEÇIMLERIN YENILENECEĞI AKSARAY GÜZELYURT`TA... "HAZıM TURAN`ı BELEDIYE BAŞKANı OLARAK YANıMıZA GÖNDERIN"   16:13   ERDOĞAN: ``YıLıN IKINCI YARıSıNDAN ITIBAREN DEZENFLASYON DÖNEMINE GIRECEĞIZ``   15:53   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: “BU YASAKLAMALARıN BIR AN ÖNCE SONA ERMESI GEREKIYOR”   15:40   FATIH ERBAKAN, YOZGAT`TA PARTISININ KAZANDıĞı BELEDIYELERI ZIYARET ETTI   15:33   NUMAN KURTULMUŞ`TAN YENI ANAYASA AÇıKLAMASı: "İNŞALLAH TBMM`NIN 28. DÖNEMI KENDI ÜZERINE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERINE GETIRIR"   15:19   CUMARTESI ANNELERI, 1000`INCI HAFTADA GALATASARAY MEYDANı`NDA: “DEVLETIN ALıP GÖTÜRDÜĞÜ SEVDIKLERIMIZI ISTIYORUZ”   15:10   HILVAN HALKı 2 HAZIRANDA IKINCI KEZ SANDıĞA GIDECEK...   14:59   ABB`NIN KPSS KAMPı... 5 YıLDıR KPSS`YE HAZıRLANAN ÖĞRENCI: "BIR SÜRÜ ISRAF YAPıLıYOR NIYE BIZ GENÇLERIN UMUTLARıNDAN HAYALLERINDE TASARRUF YAPıLıYOR?"   14:25   VOLKAN DEMIR: "2023 YıLıNDA SADECE SUPER MARIO`NUN DÜNYADAKI GELIRI, TÜRKIYE`NIN TÜM FIKRI MÜLKIYET HAKLARı KULLANıM GELIRININ 3 KATı"   14:12   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, GÜLSÜN BOR VE ALTAN FEYMAN`ıN CENAZE TÖRENINE KATıLDı   13:36   DEVLET BAHÇELI`DEN MHP VE ÜLKÜ OCAKLARı ILE ILGILI ELEŞTIRILERE YANıT: "HIÇ KIMSE BIZLERE ADALET VE HUKUK HATıRLATMASı YAPACAK KADAR DÜRÜST DEĞIL"   13:17   DEPREMZEDELERIN "ADALET NÖBETI"NE POLIS MÜDAHALESI... AĞıRBAŞ: ``BIZ BU TÜRKIYE`NIN VATANDAŞı DEĞIL MIYIZ, BIZE YAPıLAN HAKSıZLıK DEĞIL MI?``   13:17   İNSAN HAKLARı PERSPEKTIFINDEN 6 ŞUBAT DEPREMLERI KONFERANSı... "DEVLET VE IKTIDAR HALKıMıZı KADERIYLE BAŞ BAŞA BıRAKTı"   12:42   29 EKIM KADıNLARı DERNEĞI`NDEN ÖZGÜR ÖZEL`E: "HER 200 BIN NÜFUSA EN AZ BIR CINSEL ŞIDDET KRIZ MERKEZI AÇıLSıN"   12:38   KADIRLILI EMEKLI VATANDAŞ: "HER ŞEY PAHALı, DIŞIMIZDEN TıRNAĞıMıZDAN ARTıRıYORUZ. EK IŞLER YAPARAK GEÇINIYORUZ"   12:03   AKP YÖNETIMINDEKI KOÇARLı BELEDIYESI`NE AIT HARABEYI ANDıRAN FıRıNDA EKMEK ÜRETILMIŞ... CHP`LI YENI BAŞKAN ARıCı:`` BU PISLIK IÇINDE KOÇARLı HALKıNA EKMEK YEDIRMIŞLER``   11:59   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI, MASAK`ıN 2023 RAPORUNU DEĞERLENDIRDI: "TÜRKIYE KARA PARA CENNETINE DÖNDÜ"   11:47   CAN ATALAY`DAN CUMARTESI ANNELERI MESAJı: "ONLARıN YÜZÜ SUYU HÜRMETINE AYAKTA DURUYOR BU DÜNYA"  
 
     
   

TRT Çukurova Radyosunda Filtre “ Su Müzesi ” Tanıtıldı..


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından kentin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla; 1938-1984 yılları arasında hizmet veren Mersin İçmesuyu “ Filtre Tesisatı” binasını restore ederek ziyarete açtığı Filtre ‘Su Müzesi’ TRT Çukurova Rady

 

Tarih : 3 Kasım 2017 Cuma 14:52   Okunma : 449

TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan “Akdeniz’den Toroslar’a” adlı programa katılan MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, İçmesuyu Arıtma ve Havza Koruma Şube Müdürü Dr. Zafer Özer, program sunucusu Hakan Erendor’un MESKİ Filtre Su Müzesi’ne ilişkin sorularını yanıtladı.

Mersin İçmesuyu Filtre Tesisatı, ilk olarak 1936 yılında, 80 ile 100 bin kişilik nüfusa yetecek kapasiteyle projelendirildiğini ifade eden Dr. Zafer Özer, Türk-Alman işbirliği ile inşa edilen ve Türkiye'nin ilk içme suyu arıtma tesisleri arasında yer alan tesisin günümüzde halen "Filtre" olarak anıldığını kaydetti.
1984 yılında Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi hizmete girip şehir merkezine su vermeye başlayınca kullanılmayan filtre binasının, bu tarihten sonra depo olarak kullanılmaya başlandığını ve 30 yıl boyunca atıl durumda kaldığının altını çizen Zafer Özer; “ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatı ve desteği ile 2014 yılında binayı müze olarak hizmete almak için MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; tesisin tüm mekanik ekipmanının aslına uygun çalıştırılabilmesi, kapı, pencere ve bina tadilatının aslına uygun olarak iki yıl gibi bir sürede ekip çalışması ile MESKİ Genel Müdürlüğümüzün özkaynakları kullanılarak restore edildi. Tesisle ilgili arşiv taraması rahmetli Mithat Toroğlu’nun oğlu Atilla Toroğlu’nun arşivinden,  İl Halk Kütüphanesindeki gazete arşivi taranarak elde edilmiştir. Filtrasyon işlemini sağlayan filtre kumları elenip yıkandıktan sonra yeniden filtre havuzlarına konularak sistemin çalışır hale getirildiği, tesisin açılışı,  21 Nisan 2016 tarihinde Başkanımız Sn. Burhanettin Kocamaz tarafından yapılarak Mersinimize kazandırıldı. Tesis, Mersinlilere su müzesi olarak hizmet vermektedir. ” diye  konuştu.

Dr. Zafer Özer, Filtre Su Müzesi’nin açıldığından bugüne kadar  Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde Lise ve ortaokul öğrencileri olmak üzere yaklaşık  1392 kişinin  ziyarete geldiğini belirterek; "Ortaöğretim Öğrencilerimiz Su Müzesinden oldukça memnun ayrılıyorlar. Müzemizi ziyarete etmek isteyen vatandaşlarımız müracaatta bulunmaları halinde Filtre Su Müzemizi gezebilirler. Müzemiz Toroslar İlçemizde Portakal Mahallesindeki Mezarlık Kavşağındaki MESKİ Teknik Hizmetler Yerleşkesi’nin içerisinde bulunmaktadır. Ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız gelip ziyaret edebilirler " diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  TRT ÇUKUROVA RADYOSU, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURHANETTİN KOCAMAZ.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA