7 Mayıs 2024 Salı


17:34   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:45   HİKMET YALIM HALICI`DAN BAKAN TEKİN`E ATAMA TEPKİSİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:22   ``İSTİSMARCI SUCU`` DAVASI ÖNCESİ KADINLAR ADALET İÇİN SESLENDİ   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...   14:23   ESKİ İYİ PARTİ GİK ÜYESİ BAHADIR ERDEM CHP`YE KATILDI   13:01   TÜRKER ATEŞ: “4+4+4 KUŞAĞININ YÜZDE 17`Sİ BUGÜN NE EĞİTİMDE NE İSTİHDAMDA. EĞİTİM POLİTİKALARINDAKİ BASİRETSİZLİKLE `EV GENCİ` GERÇEĞİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”   12:42   NERMİN YILDIRIM KARA: "DEPREMDEKİ KAYIP ÇOCUKLARIN AKIBETİNİN DETAYLICA ARAŞTIRILMASI İÇİN BİR MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALIDIR"   12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI   12:06   CHP`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KREŞ ÇAĞRISI   11:58   EĞİTİM SENDİKALARINDAN BAKAN YUSUF TEKİN`E `ATAMA` TEPKİSİ   11:55   CHP`DEN AYM`YE BAŞVURU...    11:22   İSRAİLLİLER ATEŞKES İÇİN TEL AVİV`DE SOKAKLARA ÇIKTI   11:01   ŞANLIURFA`DA OPERASYON: 14 DEM PARTİLİ GÖZALTINA ALINDI   10:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ YOLLAR AÇMAYI SÜRDÜRÜYOR   10:16   MHP’Lİ UYSAL MERSİN’DE YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ   10:13   YSK`NIN YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINA İLİŞKİN KARARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   09:54   VELİ AĞBABA: “MEVCUT ANAYASAYA UYMAYAN BİR ANLAYIŞLA ANAYASA YAPILMAZ. ANAYASA YAPARAK 10 BİN LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİNİN SORUNUNU MU ÇÖZECEKSİNİZ?”  
 
     
   

TÜRKİYE`DE YAŞAYAN UKRAYNALILAR VE KIRIM TATARLARI ANKARA`DA, RUSYA`YI PROTESTO ETTİ


Türkiye`de yaşayan Ukraynalılar ve Kırım Tatarları, Ukrayna`ya askeri operasyonun 17. gününde Ankara`da Rusya`yı protesto etti. Ukraynalılar Derneği Başkanı Yuliya Biletska, “Rusya için en değersiz şey insandır. Bunu sürgün yaşayan, büyük acılar çeken Kırım Tatar dostlarımız da bilir; bu Sovyetler döneminde de böyleydi, şimdi de böyle” dedi. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nden Tuncel Kalkay, “Rusya uluslararası hukuku ayaklar altına alarak işgal ettiği Ukrayna`da insanlığın bütün değerlerini çiğniyor, savaş suçu, soykırım suçu yanında insanlık suçlarını işlemeye pervasızca devam ediyor" diye konuştu.

 

Tarih : 12 Mart 2022 Cumartesi 17:50   Okunma : 312

Türkiye`de yaşayan Ukraynalılar ve Kırım Tatarları, Ukrayna`ya askeri operasyonun 17. gününde Ankara`da Rusya`yı protesto etti. Ukraynalılar Derneği Başkanı Yuliya Biletska, “Rusya için en değersiz şey insandır. Bunu sürgün yaşayan, büyük acılar çeken Kırım Tatar dostlarımız da bilir; bu Sovyetler döneminde de böyleydi, şimdi de böyle” dedi. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nden Tuncel Kalkay, “Rusya uluslararası hukuku ayaklar altına alarak işgal ettiği Ukrayna`da insanlığın bütün değerlerini çiğniyor, savaş suçu, soykırım suçu yanında insanlık suçlarını işlemeye pervasızca devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye`de yaşayan Ukraynalılar ve Kırım Tatarları, Rusya`yı protesto etmek için Ankara Ulus Meydanı`nda bir araya geldi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eyleme başlamadan önce Ukrayna Milli Marşı okundu. Ukraynalılar Derneği Başkanı Yuliya Biletska ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nden Tuncel Kalkay açıklama yaptı.

BRETSKA: HER ŞEYE RAĞMEN HALKIMIZ DİRENİYOR

Rusya`nın Ukrayna`daki direnişi kıramadığını belirten Ukraynalılar Derneği Başkanı Biletska, “Moralimizi ve umudumuzu kırmak için köylerimizi, kasabalarımızı, şehirlerimizi bombalıyorlar. Ama herşeye rağmen halkımız direniyor. Hatta silahsız bir şekilde tankların önünde durarak işgalcilerin geçişini engelliyor, ele geçirilmiş binaların çevresinde protestolar düzenliyor” dedi. Bretska`nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Mariupol günlerdir kuşatma altında bombalanıyor. Rusya sivillerin hayatlarını hiçe sayarak her yere saldırıyor. Bugüne kadar sadece Mariupol şehrinde 1582 sivil hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında onlarca çocuk da var. Buna rağmen Rusya halâ Ukrayna`yı faşist olmakla suçluyor. Sorarım size, bu durumda kim faşist?

“İNSANLAR DONDURUCU SOĞUKTA AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR”

Rusya hem siviller için yeşil koridorlar açacağını söylüyor, hem de sivillerin tahliyesini ve bölgeye gelen yardımları sürekli bombardımanlar ile engelliyor. Tahliye yollarına mayınlarla tuzak kuruyorlar. Şehirde altyapı çöktü, elektrik ve su yok. 90 yıl önce Stalin, Ukraynalıları yok etmek için onları planlı bir şekilde aç bıraktı. Bizim Holodomor adıyla andığımız bu olayı şimdi Putin tekrarlıyor; insanlar yine dondurucu soğukta açlığa mahkûm ediliyor. Şunu unutmayın; Rusya için en değersiz şey insandır. Bunu sürgün yaşayan, büyük acılar çeken Kırım Tatar dostlarımız da bilir; bu Sovyetler döneminde de böyleydi, şimdi de böyle.

“DOST KÖTÜ GÜNDE BELLİ OLURMUŞ”

Türk halkına tüm destekleri için teşekkür ediyoruz. Savaştan kaçan Ukraynalılara kapılarını açanlar, insani yardımlar getirenler, bağış yapanlar. Her gün içimizi ısıtan, bizi duygulandıran mesajlar alıyor, olaylar yaşıyoruz, her gün sizlerin misafirperverliğinize, gönlü zenginliğinize tanık oluyoruz. Bildiğiniz gibi, dost kötü günde belli olurmuş. Şu açık ki, Türkiye ve Ukrayna dost iki ülkedir ve öyle olmaya ebediyen devam edecektir."

KALKAY: RUSYA ULUSLARARASI HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALARAK İŞGAL ETTİĞİ UKRAYNA`DA İNSANLIĞIN BÜTÜN DEĞERLERİNİ ÇİĞNİYOR

Budapeşte Memorandumu gereğince Ukrayna`nın nükleer silahları bıraktığını ancak Rusya`nın buna aykırı davrandığını söyleyen Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi Tuncel Kalkay, şöyle konuştu:

“Rusya uluslararası hukuku ayaklar altına alarak işgal ettiği Ukrayna`da insanlığın bütün değerlerini çiğniyor, savaş suçu, soykırım suçu yanında insanlık suçlarını işlemeye pervasızca devam ediyor. Ukrayna`ya saldırmak gündemimizde yok demesinin birkaç gün sonrasında Ukrayna`yı işgal eden Putin`in, bu defa Dışişleri Bakanı Lavrov, 2 gün önce bütün dünyanın gözünün içine baka baka Ukrayna`ya saldırmıyoruz diyebiliyor.

“UKRAYNA`NIN ŞANLI DİRENİŞİ KARŞISINDA SAYGIYLA EĞİLİYORUZ”

Büyük umutlar beslemekle birlikte bombalayarak yanına çekmeye çalıştığı Rusça konuşanların yoğun olduğu şehirlerdekiler de karanlık bir Rusya yerine tereddütsüz olarak özgür bir Ukrayna`yı savunuyor. Öldürmeyi, yok etmeyi, yakmayı, yıkmayı ilke edinen acımasız, zalim, işgalci Rusya`ya karşı, yaşamayı, var olmayı, egemenliği, özgürlüğü önceleyerek vatanını kahramanca savunan Ukrayna`nın şanlı direnişi karşısında saygıyla eğiliyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA