14 Mayıs 2024 Salı


16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   15:58   MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN YAŞAM ALANINDA "ELEKTRİK" TEHLİKESİ...    14:50   MSB: "PENÇE KİLİT OPERASYONU BÖLGESİNDE ÇOK SAYIDA SİLAH, MÜHİMMAT VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ"   13:51   TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ BAŞKAN ÜNEY: "ÜLKEMİZ CARİ SAĞLIK HARCAMALARINA OECD ÜLKELERİNE GÖRE EN DÜŞÜK PAY AYIRAN ÜLKEDİR"   13:20   ÖZGÜR ÖZEL SOMA`DA… “SOMA’DAKİ EN GARİBAN İNSANIN YÜZÜ GÜLMEDEN HİÇBİRİMİZİN YÜZÜ GÜLMEYECEK”   12:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN GÜLNAR`IN TANITIMINA DESTEK   12:34   ARZU ÇERKEZOĞLU: SOMA`DA 10 YILDIR ADALET YOK   12:15   SEZGİN TANRIKULU`NDAN 13 MAYIS`IN "MADEN İŞÇİSİNİN CAN GÜVENLİĞİ GÜNÜ" İLAN EDİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:17   ANNE VE BABALARA LGS UYARISI   09:57   9 İŞÇİNİN LİÇ YIĞINI ALTINDA KALDIĞI FACİANIN YAŞANDIĞI İLİÇ`TE İKİ KIZ KARDEŞ 90 GÜNDÜR BABALARINDAN GELECEK HABERİ BEKLİYOR   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELSİZ YAŞAM PARKI`NDA HALK OYUNLARI KURSU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı`nda özel bireylere yönelik birçok farklı aktivitenin yanı sıra “Halk Oyunları Kursu” da veriliyor.

 

Tarih : 4 Nisan 2022 Pazartesi 13:18   Okunma : 366

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı`nda özel bireylere yönelik birçok farklı aktivitenin yanı sıra “Halk Oyunları Kursu” da veriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı`nda özel bireylere yönelik birçok farklı aktivite ve kursun yanı sıra “Halk Oyunları Kursu” da veriliyor. Kurstan yaklaşık 30 özel birey faydalanırken; zeybek, vals, roman ve damat halayı gibi pek çok farklı dans da öğretiliyor.

Yenişehir`de hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı`ndan 48 ayını tamamlamış, sosyalleşme becerisine sahip ve engelli raporu bulunan özel bireyler faydalanabiliyor. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri düzenlenen Halk Oyunları Kursu`na yaklaşık 30 özel birey katılım sağlıyor.  

ZEYBEKTEN VALSE KADAR BİRÇOK DANS ÖĞRETİLİYOR

Halk Oyunları Kursu`nda özel bireyler; zeybek, vals, roman ve damat halayı gibi pek çok farklı dansı öğrenirken, bu sayede sosyalleşme fırsatı da elde etmiş oluyor. Eğitimler hem Engelsiz Yaşam Parkı`nda yer alan Dans Evi`nde hem de havanın güzel olduğu zamanlar parkın bahçesinde veriliyor. Eğitimleri; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi`nde Halk Oyunları Eğitmeni olarak görev yapan Gülçin Turgut ve Mersin Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen Halk Oyunu ve Drama Eğitmeni Özlem Sönmez veriyor.

“MUTLU OLMALARI BENCE HER ŞEYE BEDEL”

Halk Oyunu ve Drama Eğitmeni Özlem Sönmez, “Sanki yıllardır buradaymışım gibi bir enerji ile hem çocuklar hem öğretmenler büyük bir keyifle geliyoruz. İyi ki varlar. Çocukların hepsi birbirinden özel ve çok yetenekli. İnanılmaz keyif alıyorum onlarla çalışmaktan ve hepsi dört dörtlük de yapıyor işlerini. Şu ana kadar potpori yaptık, zeybek oynadık, vals gösterisi yaptık. 3-4 oyun oynandı halk oyunlarında. Birçok yerde, kültür merkezlerinde zeybek ile gösteriye çıktılar. Mayıs ayında Engelliler Haftası olacak. O zamana bir gösteri hazırlıyoruz ve bundan sonra da devam edecek. Ben onlarla çok büyük mutluluk hissediyorum. Yani onlar oynarken çok büyük keyifle oynuyorlar ve hepsi gerçekten zevkle yapıyor dansları. Mutlu olmaları her şeye bedel” dedi.

“HALK OYUNLARINI OYNARKEN, GÖSTERİDEYMİŞİM GİBİ OYNUYORUM”

Halk Oyunları Kursu`na katılan özel bireylerden 13 yaşındaki Yağmur Özhan, “Burada çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Fitness, halk oyunlarımız, havuzumuz, boccemiz, her şeyimiz var. Halk oyunlarında zeybek, vals oynuyoruz. Ben en çok halk oyunlarını seviyorum.  Halk oyunlarını oynarken, gösterideymişim gibi oynuyorum. Öyle hissediyorum. Burada öğrendiğim oyunları tanıdıklarımıza gösteriyorum. Herkes çok beğeniyor” diye konuştu.

“EN ÇOK ROMAN HAVASI OYNAMAYI SEVİYORUM”

Özel bireylerden Anıl Köprücü de kursun çok güzel geçtiğinden söz ederek, “Roman oynuyoruz, zeybek oynuyoruz. En çok roman havası oynamayı seviyorum. Çok güzel geçiyor. Evde canımız sıkılıyor ama burası için Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ederim. Burasını açtığı için ellerinden öperim” dedi.

“KÜÇÜKLÜKTEN BERİ DANS ETMEYİ SEVERİM”

Dilara Saçu da halk oyunu, yüzme, bocce ve fitness etkinliklerine katıldığını söyleyerek, “Bazen zumba oynuyoruz, sonra zeybek, vals oynuyoruz. Ben küçüklükten beri dans etmeyi çok severim. Oynadığımda kendimi çok mutlu hissediyorum. Öğretmenlerim sayesinde kendimi geliştirdim. En çok zumbayı seviyorum. Evde de aynanın karşısına geçip oynuyorum ben zaten. Arkadaşlarım da çok güzel oynadığımı söylüyorlar. Tebrik ediyorlar” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA