18 Mayıs 2024 Cumartesi


13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"   12:23   ARTVİN`DE ANAGOLD`UN DA ORTAK OLDUĞU MADEN İŞLETMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR. TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ: "ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖRDÜKLERİ DUVAR YIKILMIŞ. DAHA DUVAR ÖREMEYENLER ACABA SÜRECİ NASIL YÖNETECEKLER?   12:13   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... BAHÇELİ: ``TERÖRİST DEMİRTAŞ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİN CEZA ALMASINA HUKUKSUZLUK DEMEK, İTİRAZ ETMEK, DEVLETE VE MİLLETE AĞIR HAKARETTİR``   12:01   ÖZGÜR ÖZEL: "YAŞAM MÜCADELESİYLE HEPİMİZE YOL GÖSTEREN TÜRKAN SAYLAN`I ÖLÜMÜNÜN 15`İNCİ YILINDA SAYGIYLA VE MİNNETLE ANIYORUM"   11:30   BAKIRLIOĞLU ESNAF KREDİSİNDE FAİZ ARTIRIMINA TEPKİ GÖSTERDİ : “TASARRUF EDİLECEK ÇOK ŞEY VAR, ESNAFLA UĞRAŞMAYIN”   11:23   ÖMER FETHİ GÜRER: "YEM SÜBVANSE EDİLMEDEN, GİDERLER DÜŞÜRÜLMEDEN, GEREKLİ DESTEK SAĞLANMADAN TARIMDA SORUNLAR BİTMEZ"   10:58   TÜRKAN SAYLAN, VEFATININ 15`İNCİ YILINDA BUCA`DA ANILDI   10:48   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI TURAN: "50`DEN FAZLA İNSANIMIZI ÖLDÜREN KİŞİLERE MAHKEME NEZDİNDE HAK ETTİKLERİ CEZA VERİLDİ"   10:39   KÖPRÜ VE OTOYOLLARA GELEN ZAMLAR NAKLİYECİLERİ İSYAN ETTİRDİ: "UÇURUMDAN AŞAĞI FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ GİDİYORUZ ŞU AN"   10:31   AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU`NDAN 19 MAYIS MESAJI   10:12   MERSİN`DE 19 MAYIS COŞKUSU DEVAM EDİYOR   19:19   KILIÇDAROĞLU`NDAN AÇIKLAMA: "DEMİRTAŞ, İÇERİSİNDE AKP REJİMİYLE ANLAŞMALI BAZI PARTİLİLERİNİN DE OLDUĞU BİR İRADE TARAFINDAN `DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI` MASKESİYLE TUTSAK EDİLMİŞTİR"   17:32   VAHAP SEÇER: “BİZ HÜKÜMETİ ELEŞTİRMİYORUZ, BİZ MERSİN`İN HAKKINI İSTİYORUZ”   16:38   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI  
 
     
   

BİANET ERKEK ŞİDDETİ ÇETELESİ RAPORU: ERKEKLER MART AYINDA EN AZ 25 KADIN VE 3 ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ


Bağımsız İletişim Ağı (BİANET) Erkek Şiddeti Çetelesi Raporu`na göre, erkekler, Mart 2022`de en az 25 kadını ve üç çocuğu öldürdü, üç kadına tecavüz etti.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 15:55   Okunma : 300

Bağımsız İletişim Ağı (BİANET) Erkek Şiddeti Çetelesi Raporu`na göre, erkekler, Mart 2022`de en az 25 kadını ve üç çocuğu öldürdü, üç kadına tecavüz etti.

BİANET, yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği erkekler tarafından kadınlara yönelik cinayetlerin ve şiddete ilişkin Mart 2022 raporunu yayımladı.

Rapora göre, geçen ay erkekler en az 25 kadını ve üç çocuğu öldürdü, üç kadına tecavüz etti, en az 51 kadına şiddet uyguladı, en az 12 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az beş kadını taciz etti, 93 kadını da seks işçiliğine zorladı.

Mart`ta en az 19 kadının ölümü (Diyarbakır (2), Kırıkkale (1), Antalya (1), Sinop (1), Bursa (1), İstanbul (4), Samsun (1), Van (1), Urfa (1), Edirne (1), Kayseri (1), Karaman (1), Mersin (1), Düzce (1), Yalova (1)) basına şüpheli olarak yansıdı. Rapordaki veriler şöyle:

CİNAYET: Erkekler, Mart`ta en az 25 kadını öldürdü; geçen yıl bu sayı 36 idi. Ayrıca erkekler, kadınların yanında bulunan bir erkeği de öldürdü. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri Türkmenistan, biri Afganistan biri de Kırgızistan`lıydı.

Erkekler en az altı kadını “koruma” veya “uzaklaştırma” kararına rağmen öldürdü. Erkeklerin 18 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler yedi kadını ayrılmak istediği, iki kadını da ekonomik sorunlar için öldürdü. 19 kadını kocası, eski kocası veya sevgilisi öldürdü. İki kadını oğlu, bir kadını babası, bir kadını akrabası öldürdü. İki kadını öldüren dört erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Erkekler, kadınların yarısından fazlasını ev içinde öldürdü. Erkekler, 15 kadını ev içinde, 10 kadını işyeri, ormanlık alan, sokak, hastane gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkekler, kadınları yarısından fazlasını ateşli silahla öldürdü. Erkekler, 10 kadını ateşli silahlarla, dokuz kadını kesici aletle, bir kadını balkondan atarak, beş kadını da boğarak öldürdü.

HUKUKİ SÜREÇ: Kadınları öldüren en az 26 fail vardı. Sadece 20 fail tutuklandı. Dört fail basına “intihar etti”, bir fail “gözaltına alındı” diye yansıdı. Bir failin hukuki süreci basına yansımadı.

ÇOCUK CİNAYETİ: Erkekler Mart`ta en az üç çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ay sayı dörttü. Bir çocuğu erken yaşta zorla evlendirilmek istendiği erkek, iki çocuğu da babası öldürdü. İstanbul, Edirne ve Ankara`da üç çocuğa babası şiddet uyguladı. Malatya`da bir çocuk şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

HUKUKİ SÜREÇ: Çocukları öldüren iki fail vardı. Biri tutuklandı. Bir fail intihar etti.

CİNSEL SALDIRI /TECAVÜZ: Basına yansıyan bilgilere göre erkekler, Mart`ta en az üç kadına tecavüz etti. Geçen yıl aynı ay erkeklerin tecavüz ettiği kadın sayısı dokuzdu. Bir kadına kuzeni, bir kadına doktor, bir kadına da bindiği aracın şoförü tecavüz etti. Erkeklerin kadınlara tecavüz ettiği iller

HUKUKİ SÜREÇ: Kadınlara tecavüz eden üç fail vardı. Sadece iki fail tutuklandı. Bir failin hukuki süreci basına yansımadı.

TACİZ: Mart 2022`de erkekler en az beş kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı ay 11 idi. Erkekler, dört kadını sözlü ve fiziki yollarla taciz etti. Erkekler bir kadının da görüntüsünü sosyal medyada yayınladı. Erkekler beş kadını ev dışı alanlarla taciz etti. Kadınları taciz eden beş erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

HUKUKİ SÜREÇ: Kadınları taciz eden beş fail erkek vardı. Sadece bir erkek tutuklandı. Bir fail hakkında yasal işlem başlatıldı. Üç failin hukuki süreci basına yansımadı.

ÇOCUK İSTİSMARI: Erkekler, Mart`ta en az 12 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti. Geçen yıl aynı ay bu sayı 25 idi. En az 7 çocuğu istismar eden 10 erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. İki çocuğu öğretmeni, bir çocuğu patronu, bir çocuğu akrabası, bir çocuğu da okul çalışanı erkek istismar etti. Erkekler, 12 çocuğu okul, sokak gibi ev dışı alanlarda istismar etti.

HUKUKİ SÜREÇ: Çocukları istismar eden 15 fail erkek vardı. Sadece altı fail tutuklandı. İki fail gözaltına alındı. Biri görevinden alındı. Bir fail hakkında yasal işlem başlatıldı. Bir failin hukuki süreci basına yansımadı.

ŞİDDET/YARALAMA: Erkekler, Mart`ta en az 51 kadına şiddet uyguladı. Geçen yıl da aynı ay bu sayı, 68 idi. Erkeklerin şiddet uyguladığı dokuz kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. Erkekler en az altı kadına “koruma kararını” ihlal ederek şiddet uyguladı. Erkeklerin şiddet uyguladığı iki kadın Suriyeli bir kadın da Iraklıydı.

En az 41 kadına kocası, sevgilisi, eski kocası/sevgili şiddet uyguladı. İki kadına oğlu, bir kadına da şoför şiddet uyguladı. En az yedi kadına şiddet uygulayan erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkeklerin 39 kadına şiddet uygulama bahanesi basına yansımazken, erkekler 12 kadına ayrılmak istediği, barışmak istemediği için şiddet uyguladı. Erkekler, 39 kadını darp ederek yaralarken, altı kadını ateşli silahlarla altı kadını da kesici aletle yaraladı. Erkekler, 20 kadını kuaför salonu, iş yeri, otobüs, ormanlık alan gibi ev dışı alanlarda, 27 kadını ev içinde yaraladı. Erkeklerin dört kadını nerede yaraladığı bilgisi basına yansımadı.

HUKUKİ SÜREÇ: Kadınlara şiddet uygulayan en az 51 fail vardı. Sadece üç fail tutuklandı. Faillerden 25`i hukuki süreci basına “yasal işlem başlatıldı” diye yansıdı. Altı fail gözaltına alındı. Bir fail hakkında dava açıldı. Üç failin hukuki süreci basına “aranıyor” diye yansırken, bir failin hukuki süreci “serbest bırakıldı” diye yansıdı.

SEKS İŞÇİLİĞİNE ZORLAMA: Erkekler Mart`ta en az 93 kadını seks işçiliğine zorladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı, 66 idi. Seks işçiliğine zorlanan 36 kadın Türkiye vatandaşı değildi. Seks işçiliğine zorlananlar arasında çocuklar da vardı.

HUKUKİ SÜREÇ: Kadınları seks işçiliğine zorlayan 51 fail vardı. 35 fail gözaltına alındı, 12 fail tutuklandı. Dört fail serbest bırakıldı.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA