28 Nisan 2024 Pazar


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

MARATON İZMİR`DE YENİ REKOR


İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği Maraton İzmir`de Kenyalı Lanny Rutto yarışı 2.09.27 ile tamamlayıp, Etiyopyalı Tsegaye Getachew`in geçen yılki 2.09.35`lik rekorunu 8 saniye daha geliştirdi.

 

Tarih : 17 Nisan 2022 Pazar 16:23   Okunma : 368

İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği Maraton İzmir`de Kenyalı Lanny Rutto yarışı 2.09.27 ile tamamlayıp, Etiyopyalı Tsegaye Getachew`in geçen yılki 2.09.35`lik rekorunu 8 saniye daha geliştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin üçüncüsünü düzenlediği ve geçen yıl Etiyopyalı Tsegaye Getachew`in 2.09.35`lik derecesiyle “Türkiye`nin en hızlı parkuru” olan Maraton İzmir`den yine rekor çıktı. Bu kez Kenyalı Lanny Rutto, 2.09.27 ile rekoru 8 saniye geliştirmeyi başardı. Böylelikle Maraton İzmir`in ülkemizin en hızlı parkuru olma özelliği bir kez daha perçinlenirken, “Maraton, yeniden” sloganına uygun olarak rekor da yenilendi.  

Erkeklerde ikinciliği Kenya`dan Meshack Kiprop Koech 2.11.21, üçüncülüğü yine Kenya`dan Mathew Kemboi  2.13.03 ile elde etti. Bingöllü Yavuz Ağralı, 2.20.02 ile erkekler kategorisinde Türk sporcular arasındaki en iyi dereceyi koşup yarışı 9. tamamladı ve büyük başarı elde etti.

Kadınlarda Etiyopya`dan Letebrhan Haylay Gebreslasea 2.27.35 ile ilk sırayı alırken, Kenyalı Lilian Chemweno 2.28.18 ile ikinci, ayrı ülkeden Helen Jepkurgat 2.30.54 ile üçüncü oldu.  Aydınlı Derya Kaya, 3.04.29`luk derecesiyle kadın Türk atletler arasında sekizinci oldu
10 kilometre erkeklerde Bedri Şimşek 0.33.45 finişe ilk varan atlet olurken Hamdullah Ablay ikinciliği, Mehmet Aydıngör üçüncülüğü elde etti.  Kadınlarda Tuğçe Karakaya 0.37.44 ile ilk sırayı alırken, Rahime Tekin ikinci, Özlem Işık üçüncü oldu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA İÇİN KOŞULDU

Birleşmiş Milletler`in “Sürdürülebilir bir Dünya” için belirlediği 17 Küresel Amaç doğrultusunda “Atıksız Maraton” hedefiyle koşulan 42 kilometrelik uluslararası yarışa 43 farklı ülkeden 500`ün üzerinde koşucu katıldı. 10 kilometrelik yarışta ise 5 bine yakın sporcu start aldı. Dünya Atletizm Federasyonu`nun Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) unvanı  verdiği Maraton İzmir`in startını, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri  Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Sor Kulübü Başkanı Ersan Odaman birlikte verdi.

Eski İZFAŞ binası önünden 08.00‘de verilen 42K startı sonrası koşucular, Alsancak üzerinden Karşıyaka`ya ulaşıp Bostanlı İskelesi`ne gelmeden dönüş gerçekleştirdi. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı`na varan sporcular, Marina İzmir`den ikinci dönüşü yaparak başlangıç noktasında yarışı tamamladı.

Maraton İzmir kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın startı da aynı noktadan saat 07.20`de verildi. 10 kilometrelik yarışta 4 binin üzerinden atlet, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamladı.

İZMİR`E YAKIŞAN SOSYAL DAYANIŞMA

4 Nisan`da başlayan Maraton İzmir Adım Adım Yardımseverlik Koşusu Bağış Kampanyaları`nda tam bir İzmir dayanışması yaşandı. 10 binden fazla bağışçı, Maraton İzmir`de yarışan atletler üzerinden sivil toplum kuruluşlarına 4 milyon TL`ye yakın bağışta bulundu.  Bağış kampanyaları 2 Mayıs`a kadar ipk.adimadim.org web sitesi üzerinden devam edecek.

Maraton İzmir`in bu seneki sponsorları Doğa Sigorta ve NEF`in yanı sıra ulaşım sponsoru Corendon Airlines,  tatlı tedarik sponsoru Bolulu Hasan Usta, su sponsoru Pürsu, tedarik sponsorları Türk Kızılay, Carraro ve Züber oldu. Büyük organizasyonun çözüm ortakları ise İzmir Teknoloji, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, HIS Travel, Altekma ve DS şeklinde sıralandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA