16 Mayıs 2024 Perşembe


16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"   13:15   BODRUM`DA CENGİZ İNŞAAT`TAN SONRA CENNET KOY`A BİR OTEL DAHA   12:52   AHMET DAVUTOĞLU: "DÜN GECE SON YILLARIN EN ÖNEMLİ GECESİ YAŞANDI. MAFYATİK YAPILAR DEVLETİMİZİN HER YANINA SIZMIŞ. KAMUOYUNA DERHAL BİR AÇIKLAMA YAPILMALI"   12:29   TÜİK : "GENİŞ AİLELERİN YÜZDE 25,7`Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR``   12:13   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU`NDAN YARGI PAKETİ TEPKİSİ   11:29   YAŞ ÇAY FİYATINA CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ   11:12   SEZGİN TANRIKULU: ENGELLİLERE ÖDENEN MAAŞ AÇLIK SINIRININ DİBİNDE, BU MAAŞLARLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL   11:03   TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:40   TÜİK, MART AYI ÜCRETLİ ÇALIŞAN İSTATİSTİKLERİNİ YAYINLADI   10:31   CUMHURBAŞKANLIĞI`NIN "AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ" GENELGESİ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   10:09   KAYIHAN PALA`DAN BAKAN YERLİKAYA`YA: “BAKANLIĞINIZ 2019-2024 DÖNEMİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE KAÇ DENETİM YAPMIŞTIR”   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ`NE BÜYÜK İLGİ 


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ‘Pedallarımız Tarihe, Yüzümüz Geleceğe Dönük`  sloganıyla Tarsus`ta bu yıl ilkini düzenlediği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali`, 3 gün süren dolu dolu programların ardından son buldu.

 

Tarih : 9 Mayıs 2022 Pazartesi 10:05   Okunma : 483

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ‘Pedallarımız Tarihe, Yüzümüz Geleceğe Dönük`  sloganıyla Tarsus`ta bu yıl ilkini düzenlediği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali`, 3 gün süren dolu dolu programların ardından son buldu.

Kent merkezindeki 3.2 kilometrelik bisiklet turuyla başlayan festival, 3 gün boyunca kent turlarıyla devam etti. Mersin merkezden ve Türkiye`nin birçok ilinden festivale gelen katılımcılar, Tarsus tarihinin derinliklerine doğru pedal çevirdi. 6 Mayıs`ta başlayan açılış turunun ardından bisikletliler, Adanalıoğlu ve Kazanlı sahilleri ile yakın köyleri dolaştı. İkinci günde, Nusret Mayın Gemisi, Huzurkent ve Girit Köyü`nü gezerek öğlen saatlerinde Yarenlik Alanı`ndan Amerikan Koleji`ne doğru ‘Kültür Turu` düzenleyen bisikletliler, festivalin son gününde ise Tarsus Şelalesi, E-5 Karayolu üzerinden Sağlıklı Köyü`ndeki Roma Yolu`na doğru pedal çevirdi. Bisikletliler, Tarsus Barajı ve Tarsus Doğa Parkı`na  doğru çevirdikleri pedallarla festivalin kapanış turunu attı.

Festivalin ilk gününden itibaren katılımcılar, Tarsus Gençlik Kampı`nda ağırlandı. 3 gün boyunca yakılan kamp ateşleri ve müzikli eğlenceler ile bisikletliler kentten unutulmaz anılarla ayrıldı.

BU FESTİVALİN, GELENEKSEL HALE GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Festival açılışında bisikletlilerle birlikte pedal çeviren Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Kleopatra Bisiklet Festivali, Tarsus`ta bir ilk. İnşallah her yıl hep beraber bu festivalin devam etmesini, geleneksel hale gelmesini sağlayacağız. Zaten biliyorsunuz ben bir bisiklet kullanıcısıyım. Haftanın en az 3 günü Mersin`de sabah erken saatlerde bisiklet sürerim, sahilde gezerim, spor yaparım. Gayet de memnunum, herkese de tavsiye ediyorum, hemen bir bisiklet alsınlar ve pedal çevirmeye başlasınlar.”

“FESTİVALİMİZ ÇOK GÜZELDİ”

Dolu dolu bir festival programı ile güzel anılar biriktiren bisikletliler, kentten ayrılmadan önce deneyimlerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Cemile Yurtsever: “Her şey çok güzeldi. Çok memnun kaldım. Festivalimiz, gittiğimiz yerler çok güzeldi. Girit Köyü çok güzeldi. Seneye yine görüşürüz inşallah.” 

-Sema Gücü: “Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir karşılama yaptı bize. Doğal güzellikleri görmek, güzel lezzetleri tatmak için geldik. Güzel insanları tanıdık. Şehrinizi kendi şehrimizde formaları giyerek tanıtmayı düşünüyoruz. Çok güzel geçti. Parkurlar çok güzeldi. Sağ olsun herkesin emeği çok fazlaydı. Gerçekten unutamayacağımız bir festival yaşadık. Çok güzel anılarla geri dönüyoruz. Her zaman Tarsus`u anlatacağız ve hatırlayacağız ama tekrar da geleceğiz.” 

-Sevilay Kaygısız: “İlk festivalimdi. İnanın o kadar muhteşem, o kadar güzel oldu ki; Tarsus harika bir şehir. 3 gün anlatılmazdı, muhteşem şeyler yaşadık. Yaptığımız etkinlikler, parkurlarımız, turlarımız, gördüğümüz yerler muhteşemdi. Çok hoşumuza gitti.”

-Deniz Yüksel: “Tarsus`un tarihi yerlerini gezdik. Bu festivalden çok keyif aldık. Kamp alanında çok eğlendik. Bizi çok güzel karşıladılar. Kamp alanı olarak da güzel bir yer seçilmişti. Nehir kıyısında uyanmak çok eğlenceliydi.” 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA