3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

UŞAKLI PİDECİ: BU SENE TARLA KİRALAYIP BUĞDAY EKMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BAŞKA TÜRLÜ, ALMAKLA SATMAKLA DENK GETİREMİYORUM


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım`ın ziyaret ettiği Uşaklı pideci, “Bu sene kendim tarla kiralayıp buğday ekmeyi düşünüyorum. Başka türlü, almakla satmakla denk getiremiyorum. Bir çuvalı alıyorum, bitiyorum, bir daha alıyorum. 10-20 çuval alıp haftasına bir daha alırdım. Şimdi sabah gidiyorum, kendim bir çuvalı alıyorum, bitiriyorum, bir daha alıyorum” dedi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2022 Çarşamba 18:58   Okunma : 195

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım`ın ziyaret ettiği Uşaklı pideci, “Bu sene kendim tarla kiralayıp buğday ekmeyi düşünüyorum. Başka türlü, almakla satmakla denk getiremiyorum. Bir çuvalı alıyorum, bitiyorum, bir daha alıyorum. 10-20 çuval alıp haftasına bir daha alırdım. Şimdi sabah gidiyorum, kendim bir çuvalı alıyorum, bitiriyorum, bir daha alıyorum” dedi.  

Özkan Yalım, Kurban Bayramı sonrası Uşak`ta esnafı ziyaret etti. Yalım`ın “İşleriniz nasıl” diye soruduğu bir pideci, “İşlerimiz iyi olsa da zarar ediyoruz. Unun (çuvalının) 550 lira olması, etin (kilosunun) 170 lira olması satışlarımızı etkiliyor” diye yanıt verdi.  

Yalım`ın “Bayram sonrası vatandaşın etini getirip kıymalı yaptırması lazım” sözleri üzerine pideci, “Sadece onu yaptırıyor” karşılığını verdi.  Yalım ise “İnsanlar kestirdiğin hayvanın etiyle ancak kıymalı pide yaptırıyor yani” dedi.

Yalım`ın “Geçen yıl unun torbası kaç paraydı” sorusunu pideci, “300 liraydı, bu yıl 575 lira oldu” diye yanıtladı. Yalım`ın “Sizin fiyatlarınız iki kat arttı mı” sorusuna ise pideci, “İki kat artmadı. Geçen sene 15 liraya sattığımızı bu sene 25 liraya satıyoruz, ama denk getiremiyoruz” yanıtını verdi.

“TÜRKİYE ÇİFTÇİSİNE DESTEK VERİLSE, YETERİNCE BUĞDAY ÜRETİLSE BU UNUN TORBASI 570 LİRA OLMAZ, DAHA UYGUN OLUR”

Yalım, düzenli bir üretim olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu işin bütün kaynağının üretimden geçtiğini biliyorum. Türkiye çiftçisine destek verilse, yeterince buğday üretilse bu unun torbası 570 lira olmaz, daha uygun olur. Bu işin başlangıcı planlı üretim. Devlet Planlama Teşkilatı`nın önceden olduğu gibi kurulup tekrar hangi bölgede neyin ne kadar ekileceğini planlayıp, bunun yanında da çiftçinin en büyük gideri olan mazotu, kırımızı mazotunu getirip böylelikle bütün arazilerimizi ektirip biçtirmek zorundayız.”

“BU SENE KENDİM TARLA KİRALAYIP BUĞDAY EKMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BAŞKA TÜRLÜ, ALMAKLA SATMAKLA DENK GETİREMİYORUM”

Pideci ise Yalım`a şöyle karşılık verdi:

“Bu sene kendim tarla kiralayıp buğday ekmeyi düşünüyorum. Başka türlü, almakla satmakla denk getiremiyorum. Bir çuvalı alıyorum, bitiyorum, bir daha alıyorum. 10-20 çuval alıp haftasına bir daha alırdım. Şimdi sabah gidiyorum, kendim bir çuvalı alıyorum, bitiriyorum, bir daha alıyorum.”

“2004`TEN BERİ BU DÜKKANI ÇALIŞTIRIYORUM, BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Pidecinin günlük un aldığını söylemesi üzerine Yalım, “Bir ailenin günlük alışveriş yapması gibi fırına da sen unu günlük alıyorsun” dedi. Pideci de “2004`ten beri bu dükkanı çalıştırıyorum, böyle bir şey görmedim” diye karşılık verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA