28 Nisan 2024 Pazar


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

CSO`DA EYLÜL ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR


Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), eylül ayı etkinlik programını açıkladı. Türk ve dünya müziğinden eserlerin yer alacağı konserler, Ankaralı sanatseverleri bekliyor.

 

Tarih : 12 Eylül 2022 Pazartesi 19:41   Okunma : 221

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), eylül ayı etkinlik programını açıkladı. Türk ve dünya müziğinden eserlerin yer alacağı konserler, Ankaralı sanatseverleri bekliyor.

CSO, eylül ayı konser programını bugün duyurdu. CSO Ada Ankara`da düzenlenecek konserlerde, Türk ve dünya müziğinden ezgiler yer alacak. Detaylı bilgi için “csoadaankara.ktb.gov.tr” adresi ziyaret edilebilecek. CSO`nun programı şöyle:

"Mojca Erdmann & Rıccardo Bovıno-Alman Romantizminin Sınırsız Ufuklarında

17 Eylül-Ana Salon-20:00

Deutsche Grammophon sanatçısı, yıldız soprano Mojca Erdmann, CSO Ada Ankara`nın `Misafir Yerleşik Sanatçısı` unvanıyla ilk kez Ankaralı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Almanya`nın uluslararası müzik sahnesine armağan ettiği en etkileyici sesler arasında gösterilen sanatçıya sahnede, ödüllü İtalyan piyanist Riccardo Bovino eşlik edecek. Başarılı kariyerinde Berlin Filarmoni Orkestrası, Amsterdam Concertgebouw, Elbphilarmonie ve Köln Filarmoni gibi öncü orkestralarla konserler veren ve Daniel Barenboim, Yannick Nézet-Séguin ve Kent Nagano`nun da aralarında bulunduğu efsane şeflerle çalışan Erdmann, CSO Ada Ankara seyircisine romantik dönem Alman bestecilerinin eserlerinden oluşan kapsamlı bir program sunacak. Konserin ilk yarısına, Robert Schumann ve bestecinin başarılı piyano virtüözü eşi Clara Schumann`ın romantizmin sihirli doruklarındaki eserleri damga vuracak. İkinci yarıda, Felix Mendelssohn`un engin duygu dünyası, Mojca Erdmann`ın göz kamaştıran yorumuyla sahneye taşınacak. Konserin finalinde ise Erdmann, Mozart`ın döneminin ünlü sopranosu Nancy Storace için yazdığı tutkulu arya `Ch`io mi scordi di te`yi Başkentliler için seslendirecek.

Fenella Humphreys & Nıcola Eımer-Bach`tan Sıbelıus`a Virtüözlerin Sihirli Sesi

21 Eylül-Ana Salon-20:00

Birleşik Krallık`ın en parlak keman virtüözleri arasında gösterilen Fenella Humphreys ve başarılı piyanist Nicola Eimer, CSO Ada Ankara seyircisi için Başkent`te bir araya gelecek. 2019`da `So Many Stars` başlıklı ortak bir albüm yayınlayan ve İngiliz basınından övgü dolu yorumlar alan ikili, bu özel konserde oda müziğinin hayranlık uyandıran eserlerini seslendirecek. Ankaralı müzikseverler için dopdolu bir repertuvar hazırlayan Humphreys ve Eimer; Brahms, Bach, Schumann, Beethoven, Price, Sibelius ve Ravel`in etkileyici besteleriyle Başkent`te unutulmayacak bir müzik ziyafetine imza atacak.

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu-Bizim Yırlar

22 Eylül-Mavi Salon-20:00

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu, `Bizim Yırlar` konseri ile sezon açılışını yapacak. Türk Dünyası coğrafyasının en seçkin müzik eserlerinin solist Cem Gürdal`ın yorumu ile sahneleneceği konser, 22 Eylül 2022 Perşembe günü Mavi Salon`da sanatseverlerle buluşacak.

Küçük Prens Müzikli Çocuk Oyunu

25 Eylül-Mavi Salon-15:00

Antoine De Saint Exupery`nin kendi küçük gezegeninde yaşayan bilge bir çocuğun öyküsünü anlattığı zamansız eseri Küçük Prens, CSO Ada Ankara`da minik sanatseverlerle buluşacak. Tiyatro Bozok oyuncularının performanslarını müzikle harmanladığı oyun, 7 sezondur kapalı gişe oynayarak çocukları Küçük Prens`in büyülü evreniyle tanıştırıyor. Sahra Çölü`ne düşen bir pilotun Küçük Prens ile karşılaşması ile başlayan öykü, bir çocuğun gözünden yetişkinlerin dünyasını ele alıyor. Kendi gezegeninden ayrılıp 6 gezegen gezen Küçük Prens, pilota sorduğu basit ama derinlikli sorularla yetişkinlerin yaşamını naiflikle eleştiriyor. Dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından biri olarak kabul edilen Küçük Prens, CSO Ada Ankara Mavi Salon`da minik izleyicilere hem eğlenceli hem de öğretici bir seyir sunacak.

Onur Çalışkan-Esrik

28 Eylül-Mavi Salon-20:00

Klarnet çalmaya henüz 10 yaşındayken başlayan ve parlak kariyeri boyunca ülkemizi uluslararası festivallerde başarıyla temsil eden ödüllü sanatçı Onur Çalışkan, enstrümanının büyüsünü CSO Ada Ankara sahnesine taşıyacak. 2020 yılında etnik, caz ve modern müzik türlerini harmanladığı ilk albümü `Esrik`i yayınlayan Çalışkan, Mavi Salon`da bu albümün en sevilen şarkılarını yorumlayacak. Esrik`te bilincin getirdiği yükümlülükleri askıya almaya ve yaşamı yürekten geldiğince kucaklamaya odaklanan sanatçı, bu ruh hâlini doğaçlamaların ön planda olduğu bestelerinde yaşatıyor. Dinleyicilerin bir anlığına da olsa yaşamın zorluklarından soyutlanmasını hedefleyen albümün CSO Ada Ankara konserinde sanatçıya, gitarda Efe Demiral, tuşlu çalgılarda Koray Üsgülen, elektrik bas ve kontrbasta Eren Turgut, davulda Mertcan Bilgin ve perküsyonda Mehmet Akatay eşlik edecek.

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu-Türkülerle Sezona Merhaba

29 Eylül-Ana Salon-20:00

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Şef Necmi Kıran yönetiminde, 2022-2023 sezonuna çok özel bir repertuvarla merhaba diyecek. Koronun birbirinden değerli sanatçılarının yanı sıra konuk sanatçı Sümer Ezgü`nün de kendine özgü yorumu ve repertuvarıyla programa katkı sunduğu doyumsuz bir türkü şöleni sanatseverleri bekliyor. 

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu-Kadim Ezgiler

29 Eylül-Tarihi Salon-20:00

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu`nun sezon açılışını yapacağı Kadim Ezgiler konseri, iki bölüm halinde icra edilecek. İlk bölüm, Türk müziğinin en güzide makamlarından olan nihavend makamından klâsik eserlerden oluşacak. İkinci bölümde ise koro ses sanatçıları Esin Dinçer ve Ertuğrul Sevindik, solo eserlerle müzikseverlerle buluşacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası-Kolombiya Özel Konseri

14 Eylül-Ana Salon-20:00

Şef Felipe Aguirre yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Okrestrası`nın `Kolombiya`yı Müzikle Gezmek` temalı konseri, 14 Eylül akşamı 20:00`da başlayacak. Ücretsiz gerçekleşecek konser, Ana Salon`da müzik severleri ağırlayacak.

*Biletler tükenmiştir."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA