15 Mayıs 2024 Çarşamba


16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"   13:15   BODRUM`DA CENGİZ İNŞAAT`TAN SONRA CENNET KOY`A BİR OTEL DAHA   12:52   AHMET DAVUTOĞLU: "DÜN GECE SON YILLARIN EN ÖNEMLİ GECESİ YAŞANDI. MAFYATİK YAPILAR DEVLETİMİZİN HER YANINA SIZMIŞ. KAMUOYUNA DERHAL BİR AÇIKLAMA YAPILMALI"   12:29   TÜİK : "GENİŞ AİLELERİN YÜZDE 25,7`Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR``   12:13   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU`NDAN YARGI PAKETİ TEPKİSİ   11:29   YAŞ ÇAY FİYATINA CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ   11:12   SEZGİN TANRIKULU: ENGELLİLERE ÖDENEN MAAŞ AÇLIK SINIRININ DİBİNDE, BU MAAŞLARLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL   11:03   TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:40   TÜİK, MART AYI ÜCRETLİ ÇALIŞAN İSTATİSTİKLERİNİ YAYINLADI   10:31   CUMHURBAŞKANLIĞI`NIN "AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ" GENELGESİ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   10:09   KAYIHAN PALA`DAN BAKAN YERLİKAYA`YA: “BAKANLIĞINIZ 2019-2024 DÖNEMİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE KAÇ DENETİM YAPMIŞTIR”   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"  
 
     
   

İDRİS ŞAHİN: TÜRKİYE, KUZEY KORE OLMAYACAK. BİZ, BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ


Demokrasi ve Atlım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, TBMM`de kabul edilen sansür yasasına ilişkin, “Asla baskıya boyun eğmeyin. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla, dostlarınızla, ailenizle, takipçilerinizle paylaşmaktan asla çekinmeyin. Gerçekleri yazmaktan hiçbir zaman korkmayın. Ülkemiz gelişecekse emin olun, özgürlük sayesinde gelişecek. Türkiye, Kuzey Kore olmayacak. Biz, buna izin vermeyeceğiz. İnsanımız umutlu olsun, değişim yakın” dedi.

 

Tarih : 14 Ekim 2022 Cuma 17:29   Okunma : 117

Demokrasi ve Atlım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, TBMM`de kabul edilen sansür yasasına ilişkin, “Asla baskıya boyun eğmeyin. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla, dostlarınızla, ailenizle, takipçilerinizle paylaşmaktan asla çekinmeyin. Gerçekleri yazmaktan hiçbir zaman korkmayın. Ülkemiz gelişecekse emin olun, özgürlük sayesinde gelişecek. Türkiye, Kuzey Kore olmayacak. Biz, buna izin vermeyeceğiz. İnsanımız umutlu olsun, değişim yakın” dedi.

AKP ve MHP tarafından hazırlanan, getirdiği hapis cezası ve yaptırımlar nedeniyle kamuoyunda “sansür yasası” olarak nitelenen 7418 sayılı Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu`nda dün gece kabul edildi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bugün yaptığı açıklamada, ‘sansür yasası`na tepki gösterdi. Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ADALETSİZ BİR SEÇİMİN YOLLARINI DÖŞÜYORLAR”

“Getirdikleri sansür yasasıyla 85 milyonu susturmak istiyorlar. Ama başaramayacaklar. Her şeye rağmen bas bas bağıracağız. Gerçekleri haykıracağız. Biz, bu sansürcü zihniyeti tanımayacağız. 21. yüzyılda Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli, toplumun nefesini kesmek istiyor. Adaletsiz bir seçimin yollarını döşüyorlar. Yeni bir suç tipi uyduruyorlar. Neymiş? Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak, suç olacakmış. Pardon da bunu kim belirleyecek? Yanıltıcı bilginin ne olup olmadığına kim karar verecek? Mesela TÜİK, Beştepe`den aldığı talimatla her ay, halkı yanıltıcı enflasyon bilgisini alenen yayıyor. İnsanların yoksullaşmasına sebep oluyor. Onlara bir şey olacak mı? Elbette olmayacak.

“GENÇLERİN KENDİLERİNİ İFADE ETMESİNDEN KORKUYORSUNUZ”

Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli; gelin, eğri oturup doğru konuşalım. Size, sizin hakkınızda, yanıltıcı olmayan bilgiler vereyim. Çok iyi bildiğiniz gerçekleri herkese anlatayım. Siz, özgür bir Türkiye istemiyorsunuz. Siz, gençlerin dilediği gibi yazmasından, özgürce kendilerini ifade etmesinden korkuyorsunuz.

“SOSYAL MEDYAMIZI BOĞMAK İSTİYORSUNUZ”

Siz, bizim sosyal medyamızı boğmak istiyorsunuz. Siz, ülkemizin dünyadan kopmasını istiyorsunuz. Siz, Türkiye`nin ekonomisiyle, hukuk sistemiyle, her şeyiyle içe kapanmasını istiyorsunuz. Siz, özgür bir toplum istemiyorsunuz. Siz, sosyal medya platformlarını; Twitter`ı, Facebook`u, Instagram`ı Türkiye`den kovmak istiyorsunuz. Gerçekleri yazan gazetecileri hapse tıkmak isteyen sizsiniz. Siz, gerçekleri yazan internet sitelerini susturmak isteyenlersiniz. Siz, fikirlerden korkuyorsunuz, fikirlerden. Fikirlere kurşun sıkıyorsunuz.

“TARİH KİTAPLARI, SAYIN ERDOĞAN VE SAYIN BAHÇELİ`NİN SANSÜRCÜ OLDUKLARINI YAZACAK”

Bu sansür yasası rezaleti asla unutulmayacak, yüz yıllarca hatırlanacak. Tarih kitapları, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli`nin sansürcü olduklarını yazacak, yasakçı olduklarını yazacak. Bir de tarih kitapları, yasaklara direnenleri yazacak, bizleri yazacak. Biz kim miyiz? Biz, demokrasimize ve özgürlüğümüze düşkün insanlarız. Onun için korkmuyoruz.

“HERKESİ CESARETE ÇAĞIRIYORUM”

Ben, bugün herkesi, DEVA Partisi adına cesarete çağırıyorum. Asla baskıya boyun eğmeyin. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla, dostlarınızla, ailenizle, takipçilerinizle paylaşmaktan asla çekinmeyin. Gerçekleri yazmaktan hiçbir zaman korkmayın. Ülkemiz gelişecekse emin olun, özgürlük sayesinde gelişecek. Türkiye, Kuzey Kore olmayacak. Biz, buna izin vermeyeceğiz. İnsanımız umutlu olsun, değişim yakın.

“BUGÜN BU POZU VERENLER, YARIN UTANCINDAN İNSAN İÇİNE ÇIKAMAYACAK”

Ülkemizi rezil eden, demokrasimizi amatör kümeye düşüren Sayın Erdoğan`ı ve Sayın Bahçeli`yi sandıkta yeneceğimiz güne az kaldı. Sandıktan kaçış yok. Sansür yasası 1 Nisan`da yürürlüğe girecek. Şakası yok. Ama millet de seçim günü şaka yapmayacak. Bir devri ciddi ciddi kapatıp mutlu yarınlarla buluşacak. İşte bugün bu pozu verenler, yarın utancından insan içine çıkamayacak.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA