5 Mayıs 2024 Pazar


15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÖĞRETMENLERE LEGO VE STEM EĞİTİMİ


Mersin Yenişehir Belediyesi, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin gelişimine katkı sunmak amacıyla eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Lego Education Stem Günleri etkinliğinde öğretmenler gelişen teknolojinin eğitime yansımalarını yakından öğrenme fırsatı buldu.

 

Tarih : 18 Ekim 2022 Salı 12:49   Okunma : 309

Mersin Yenişehir Belediyesi, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin gelişimine katkı sunmak amacıyla eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Lego Education Stem Günleri etkinliğinde öğretmenler gelişen teknolojinin eğitime yansımalarını yakından öğrenme fırsatı buldu.

Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli kapsamında atölye temelli eğitimler veren Yenişehir Belediyesi, çocuklarını gelişimi için öğretmenleri de unutmuyor. Hafta sonu Yenişehir Akademi Binası`nda gerçekleştirilen Lego Education Stem Günleri etkinliğinde alanında uzman eğitmenler, Lego Education STEM`in uygulamalarını da okul öncesi, ana sınıfı, ilk ve ortaokul öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Yenişehir Belediyesi Akademi Genel Koordinatörü Raif Çakmak, iki gün süren etkinliklerde üç grup halinde toplamda 81 öğretmenin eğitim aldığını söyledi.

STEM modeli eğitimin öğretmenlere sunduğu artıları açıklayan Çakmak, “Bilim insanları gelecek yirmi yıl içerisinde mevcut mesleklerin yüzde altmış beşinin olmayacağını söylüyor. Bu da şuna tekabül eder; her üç meslekten ikisi geleceğin meslekleri olarak görülmüyor. Artık ülkeler eğitim sistemlerini tekrar gözden geçirip, geleceğin altyapısı nasıl oluşturulur bunu bulma noktasında çalışmalar yapıyorlar. Bunlardan bir tanesi de STEM modeli. Biz de STEM modeli ile fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin altyapısını sanatla bütünleştirerek öğretmenlerin eğitimine katkı sunmak istiyoruz. Okul öncesi, ilk ve ortaokul olmak üzere toplam 81 tane öğretmenimiz üç grup halinde eğitimlerini alıyorlar. Biz diyoruz ki bu yapmaya çalıştığımız uygulama ile geleceğin mesleklerinin altyapısını oluşturuyoruz” dedi.

Yenişehir Belediyesi olarak bilimi ve bilgiyi soru çözmede kullanarak STEM eğitimlerini öğretmenler için önemsediklerinin altını çizen Çakmak, “Mersin Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit başta olmak üzere tüm ekibimize, eğitimlere katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu fırsatı ilimizin öğretmenlerine katkı sunmak amaçlı ilgili firma ile gösterdiği yakınlaşma için de ayrıca memnunuz. Bilgiyi ve bilimi soru çözmede kullanacakları için bunun anahtarı olarak da STEM eğitim uygulamasını gösterebiliriz” diye konuştu.

Lego Education Stem Eğitmeni Zeki Devrim Sırdaş ise bu eğitimlerle birlikte öğretmenlerin sınıflarında verdiği derslerin daha eğlenceli hale gelebileceğini anlattı. Sırdaş, Lego Education STEM eğitimlerini sınıflarda uygulayacak öğretmenlerin, öğrencilerine özgüveni aşılayarak çocuklardaki ‘Evet ben yapabilirim` hissini uyandırmayı hedeflediklerini belirterek, “ Sistem eğitimi bundan uzun zaman önce ortaya çıkmış bir eğitim metodu diyebiliriz. Burada çocukların aslında gerçek hayat problemlerinin kompleksliğini çözebilmek için tek bir alanda kendilerini yetiştirmelerinin yetmediğini birden fazla branşta fen, matematik, teknoloji, mühendislik alanlarını birlikte öğrenerek problemlerini çözebileceklerine inanıyoruz” dedi.

STEM eğitmeni Sırdaş öğretmenlerin sadece bu eğitimlerle sınırlı kalmamaları gerektiğini, kendi içeriklerini de üretebilmelerinin öğrencileri eğitme konusunda daha yararlı olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“ Öğretmenlerimizden en çok beklentimiz de bu eğitimlerle sınırlı kalmamaları. Öğretmenlerin kendi içeriklerini üretmelerini istiyoruz. Bu bizim için çok daha kıymetli. Artık Türkiye`deki öğretmenlerimiz kendi eğitim içeriklerini üretecekler bu sayede. Mersin Yenişehir Belediyesi`ne teşekkür ediyoruz bu etkinliğe ev sahipliği yapıp eğitime destek oldukları için.” 

Eğitim alan eğitimlerden Bilgisayar Öğretmeni Tuğçe Yıldız, yeni nesil öğretmenin bu tarz eğitimleri kendi derslerine uyarlaması gerektiğini belirterek, “ Çocuklar artık eğlenerek öğrenmeye odaklı. Ellerinde tablet var ve bunu eğlenceli hale dönüştürmek için öğretmenlerin bu eğitimleri almaları önemli. Monoton derslerden ziyade aktif derslerin olması çocuklar için oldukça önemli” diye konuştu.

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA