31 Mayıs 2024 Cuma


15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   10:49   BURHANETTIN BULUT: "CAN ÇEKIŞEN YEREL BASıNıN TABUTUNA SON BIR ÇIVI DAHA ÇAKıLDı"   10:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇE GÖKÇEN: "KADıNıN SOYADı KONUSUNDA YENI BIR ANAYASA KRIZI ÇıKARMAYıN"   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   01:47   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ  
 
     
   

POLİS, ANKARA ADLİYESİ ÖNÜNDE GAZETECİLERİN KİMLİKLERİNİ TOPLADI, MÜDAHALE SIRASINDA ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLERİ SİLDİRDİ, KAMERALARINA ZARAR VERDİ


Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında yürütülen hukuki süreci takip etmek için Ankara Adliyesi önüne gelen gazeteciler, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Gazeteciler, İletişim Başkanlığı basın kartlarını ve adliye muhabiri kartlarını göstermelerine rağmen adliyeye alınmadı; gazetecilerin kimlik kartları toplandı, çektikleri görüntüler sildirildi, kameralarına zarar verildi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 16:13   Okunma : 369

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında yürütülen hukuki süreci takip etmek için Ankara Adliyesi önüne gelen gazeteciler, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Gazeteciler, İletişim Başkanlığı basın kartlarını ve adliye muhabiri kartlarını göstermelerine rağmen adliyeye alınmadı; gazetecilerin kimlik kartları toplandı, çektikleri görüntüler sildirildi, kameralarına zarar verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin sınır ötesi operasyonları ile ilgili iddiasının ardından dün İstanbul`da gözaltına alınan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bugün emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Ankara Adliyesi`ne sevk edildi. Polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliyenin ön bahçesi polis bariyerleriyle giriş çıkışa kapatıldı, adliyeye gelen herkese kimlik kontrolü yapıldı ve geliş nedenleri soruldu.

GAZETECİLER ADLİYEYE ALINMADI

Gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı basın kartlarını ve adliye kartını göstermesine rağmen adliyeye alınmadı. İçeri neden alınmadıklarını soran gazetecilere “Talimat böyle” yanıtı verildi.

BEKLEYENLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bunun üzerine gazeteciler, polisin izin verdiği alanda beklemeye başladı. Bu sırada, gazetecilerin bulunduğu alana yaklaşık 500 metre uzaklıkta olan adliye binasının D Kapısı`nın önünde bekleyen TTB, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Halkevleri üyelerine polisin müdahale ettiği bilgisi geldi.

GAZETECİLERİN KİMLİKLERİ TOPLANDI

Müdahalenin olduğu bölgeye yönelen gazeteciler, polis tarafından durduruldu. Gazeteciler, polislere basın kartlarını gösterdi. Kamuoyunda "sansür yasası" olarak bilinen 7418 sayılı Kanun ile Basın Kanunu`na Eklenen Ek Madde 1`de basın kartının resmi nitelikte kimlik belgesi olduğu bir kez daha bildirilmiş olmasına rağmen polis, kimlik kontrolü yapılacağını söyleyerek basın mensuplarının TC kimlik kartlarını topladı. Kontrolün uzun sürmesi üzerine gazeteciler, kimlik kartlarını bırakarak müdahalenin yaşandığı bölgeye gitti.

POLİS, BASIN KARTI OLDUĞUNU SÖYLEYEN GAZETECİYE "VER ONU İPTAL ETTİRELİM" DEDİ. GAZETECİNİN GÖRÜNTÜLERİ SİLDİRİLDİ

Bu sırada adliye D Kapısı önündeki kitlenin gerisinde kalan bir bölgede, sokakta bir vatandaşın polisler tarafından darp edildiğini gören gazeteciler, olayı görüntülemek üzere bu noktaya gitti. Polisler, esnaf olduğunu söyleyen vatandaşı zorla yere yatırdı. Bir sivil polis, “Ya boğuldum” diye bağıran vatandaşa tokat atarak diziyle kafasına bastırdı.

Gazeteciler, bu anları görüntülerken polisler tarafından engellenmeye çalışıldı. Bir polis, bir gazetecinin boynunda İletişim Başkanlığı basın kartı asılı olmasına ve sorulduğu zaman basın kartı olduğunu da söylemesi üzerine, “Ver onu iptal ettirelim” diyerek karşılık verdi. Birkaç polis, olayı görüntüleyen bir gazeteciden çektiği görüntüleri silmesini istedi. Gazeteci, basın kartının olduğu söyledi ve tekrar kartını gösterdi. Bunun üzerine polis, gazetecinin basın kartını almak istedi. Basın kartını vermeyen ve görüntüleri de silmek istemeyen gazeteci, polise isterse kendisini gözaltına alabileceklerini söyledi. Fakat polis, baskı yaparak gazeteciye görüntüleri sildirdi.

POLİS, KAMERAYA ZARAR VERDİ

Öte yandan polis, yine aynı müdahaleyi görüntüleyen bir kameramanın da kamerasını alarak içinden görüntüleri sildi. Polis, bu sırada bataryasını da zorlayarak çıkardığı kameraya da zarar verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA