7 Mayıs 2024 Salı


19:01   ÖZGÜR ÖZEL DEVLET BAHÇELİ`Yİ ZİYARET EDECEK   18:45   1 MAYIS SORUŞTURMASINDA 11 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI   17:25   MERSİN BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, 4 MERKEZ İLÇENİN MUHTARI İLE BİR ARAYA GELDİ   16:25   YÜKSEK SEÇİM KURULU, YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINI İLAN ETTİ   15:57   VELİ AĞBABA, ÖZGÜR ÖZEL`İN ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:52   VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ AÇIKLANDI   15:50   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   14:48   İYİ PARTİ`NİN YENİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ   14:36   ÖZGÜR ÖZEL, SİNAN ATEŞ’İN EŞİ AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:50   GÖKHAN GÜNAYDIN: “SİZİN GÜNDEMİNİZ ISTAKOZ OLABİLİR, BİZİM GÜNDEMİMİZ HALKIN SORUNLARI”   09:55   İYİ PARTİ KURUCU GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ÖZEL`DEN "GERONTOKRASİ İLE MÜCADELE" VURGUSU   16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"  
 
     
   

TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA: “KAÇAK TURLARLA ETKİN MÜCADELE İÇİN YASAL DÜZENLEME ŞART”


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, “TÜRSAB olarak kaçak turlarla ilgili son 5 yılda çok ciddi çalışmalar yaptık. Ancak kaçak turlarla etkin mücadele için yasal düzenleme şart. Biliyorsunuz acente kuruluş belge fiyatlarıyla ilgili de sıkıntımız var. Talebimiz; kuruluş bedelinin 1 milyon lira olmasıdır ve belge devrinin mümkün kılınmasıdır. Şu anki yasal düzenlemeyle belge devredilemiyor” dedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2022 Cuma 15:43   Okunma : 130

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, “TÜRSAB olarak kaçak turlarla ilgili son 5 yılda çok ciddi çalışmalar yaptık. Ancak kaçak turlarla etkin mücadele için yasal düzenleme şart. Biliyorsunuz acente kuruluş belge fiyatlarıyla ilgili de sıkıntımız var. Talebimiz; kuruluş bedelinin 1 milyon lira olmasıdır ve belge devrinin mümkün kılınmasıdır. Şu anki yasal düzenlemeyle belge devredilemiyor” dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, İstanbul Topkapı`da;Fatih Bölge Temsil Kurulu`na bağlı seyahat acenteleriyle üyelerin talep ve beklentilerini ele almak üzere bir araya geldi. Çok sayıda seyahat acentesi temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Bağlıkaya, yeni yönetimin belirleneceği 26-28 Kasım`daki seçim için TÜRSAB Genel Kurulu`na katılım çağrısı da yaptı. Bağlıkaya şunları söyledi:

“TÜRSAB PANDEMİ DÖNEMİNDE FARK YARATTI: Türkiye`de gitmediğimiz şehir kalmadı. Geziler esnasında pandemi dönemi başta olmak üzere TÜRSAB`ın hayata geçirdiği çalışmaları bir bir anlattık. TÜRSAB pandemi döneminde İçişleri Bakanlığı`ndan aldığı özel izinle kurum olarak fark yarattı. Bu dönemde gerçekten insanlar sokağa çıkamazken seyahat acenteleri hizmetlerine bir biçimde devam edebildi. Seyahat acenteleri zaten çok zor bir dönemden geçiyordu. Dolayısıyla buradan İçişleri Bakanımıza da tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Acentelerimize kredi olanağı yaratmak için Halk Bankası`ndan sadece belgemizi göstererek 100 bin TL`ye kadar kredi imkânı sağlandı.

KAÇAK TURLARLA ETKİN MÜCADELE İÇİN YASAL DÜZENLEME ŞART: TÜRSAB kaçak turlarla ilgili son 5 yılda çok ciddi çalışmalar yaptı. Ancak yasal düzenleme yapılmadan kaçak faaliyetle etkin mücadele edilemez. Kaçak faaliyette eğer aracı bağlamıyorsanız, kaçak faaliyeti engellemenizin imkanı yok. Yetkililerden kaçak tur faaliyeti gösteren araçların bağlanması, çok daha yüksek maddi cezalar verilmesini, birden fazla kaçak faaliyet yapanların ağır para cezasına çarptırılması ve hapse giden yolun açılmasını talep ettik.

KURULUŞ BEDELLERİNİN YÜKSELTİLMESİ VE BELGE DEVRİ KONUSUNDA ISRARIMIZ SÜRECEK: Biliyorsunuz acente kuruluş belge fiyatlarıyla ilgili de sıkıntımız var. Bakın arkadaşlar bir acentenin kuruluş bedeli 100 bin TL. Taksi plakalarının 5 milyon lira olduğu bir yerde acente kuruluş maliyetinin 100 bin TL olması normal mi? Biz de meslek grubuyuz sonuç itibariyle. Bu mesleğe giren arkadaşlarımız 100 bin lira verip seyahat acenteciliği yapabiliyor. Bunların da tekrardan düzenlenmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Talebimiz; kuruluş bedelinin 1 milyon lira olmasıdır ve belge devrinin mümkün kılınmasıdır. Şu anki yasal düzenlemeyle belge devredilemiyor. Belge devrinde acente devrediliyor ancak ismi devredilemiyor. Bu konuda seyahat acentelerinin düşünmeden anlamsız bir düzenleme yaptılar. Dolayısıyla hem belge devrinin mümkün kılınması hem de minimum belge bedelinin 1 milyon lira olması konusundaki ısrarımız sürecek. Kongreden sonraki yapacağımız ilk işlerden bir tanesi bu olacak.

AİDATLARIN DÜŞÜRÜLMESİ ÖNEMLİ: Aidatın yüksek olduğunu biliyoruz ama yasal düzenlemede giriş ücretinin yüzde 5`i diye tanımlanmış. Biz aidatların giriş ücretinin binde biri olmasını öneriyoruz. Yani kuruluş 100 bin liraysa, aidat 1000 lira olmalı. Mevcut aidatlarını yasal olarak tahsil etmek zorundayız. Ancak aidatların daha kolay ödenebilmesi için yapılandırma, taksitlendirme gibi elimizden geldiği kadar üyelerimize yardımcı oluyoruz. Altı kere yapılandırma yaptık. 10 taksitte kadar böldük. TÜRSAB olarak üyelerimize destek olmaya, seslerini duyurmaya devam edeceğiz.” 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA