5 Mayıs 2024 Pazar


15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

OSMANİYELİ ECZACI: “ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİZİ DAHA KÖTÜ GÜNLER, DAHA YOK GÜNLER BEKLİYOR”


Osmaniyeli eczacı Mustafa Mert Olcar, “İlaç fiyat kararnameleri güncellenmediği sürece; euro kuru, mevcut euro kuruyla eşdeğer olmadığı sürece önümüzdeki günlerde bizi daha kötü günler, daha yok günler bekliyor" dedi. Şeker hastası Mehmet Güler ise, "İlaç bulamazsak doğal yöntemlere başvuracağız. Şekerim yükselir ölürsek bunun hesabını kim verecek? Doğal yollardan mesela yeşillik yerim benim bildiğim" diye konuştu.

 

Tarih : 10 Aralık 2022 Cumartesi 11:39   Okunma : 168

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniyeli eczacı Mustafa Mert Olcar, “İlaç fiyat kararnameleri güncellenmediği sürece; euro kuru, mevcut euro kuruyla eşdeğer olmadığı sürece önümüzdeki günlerde bizi daha kötü günler, daha yok günler bekliyor" dedi. Şeker hastası Mehmet Güler ise, "İlaç bulamazsak doğal yöntemlere başvuracağız. Şekerim yükselir ölürsek bunun hesabını kim verecek? Doğal yollardan mesela yeşillik yerim benim bildiğim" diye konuştu.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde ilaç temin etmede sıkıntı yaşayan eczacı Mustafa Mert Olcar depolarda birçok ilacın bulunmadığını hastaların mağdur olduğunu söyledi.

"İLAÇ BULMAK İÇİN ARAMIZDA WHATSAPP GRUBU KURDUK"

İlaç temin etmede yaşadıkları sıkıntıları anlatan eczacı Mustafa Mert Olcar şöyle konuştu:

“Hastalar eczane eczane gezip ilaç arıyorlar. Reçeteye yazılan 4 ilaçtan 1 tanesi kesinlikle yok. Depolarda yok firma üretimi durdurmuş durumda. Çocuk antibiyotikleri, dikkat eksikliği ilaçları aynı zamanda burada kan ürünü ilaçları, hayati önem taşıyan ilaçların birçoğu şu anda depolarda yok ve üretimi durdurulmuş bulunmaktadır. Hastalarımız geliyor, `reçetem bu, sekiz tane eczane gezdim dokuzuncu eczane sizde var mıdır umuduyla geldim` diyor. Ama maalesef bizde de yok, depoda yok çünkü. İlaç fiyat kararnameleri güncellenmediği sürece Euro kuru mevcut Euro kuruyla eş değer olmadığı sürece önümüzdeki günlerde bizi daha kötü günler, daha yok günler bekliyor. Kadirli`de eczacı arkadaşlarla kendi aramızda olmayan ilaçlar için bir WhatsApp grubu kurduk. WhatsApp grubunda günlük yaklaşık 150-200 adet mesaj dönüyor. Bu mesajlardan örnek veriyorum; `şu ilaç elinde olan var mı hastayı göndereceğim, bu ilaç elinde olan var mı hastayı yönlendireceğim`. Gördüğünüz gibi burada arkadaşlar ciddi sıkıntı içerisinde. Tüm eczacı meslektaşlarım burada sabahtan akşama kadar ilaç arıyoruz."

"İLAÇ YOKSA YEŞİLLİK YERİM"

Doktorun yazdığı ilacı eczanede bulamayan hastalardan Mihriban Kütük ise, "Birkaç eczaneye gittim, bu ilacın piyasada olmadığını söylediler. ‘Depolarda şu an bu ilaç yok, doktorunuza söyleyin yerine yazabileceği başka bir ilaç varsa onu yazdırın` dediler. Bu ilk karşılaştığım durum değil daha önce de tansiyon ilacı ile ilgili bir sorun yaşamıştım. Onu da 1 ay sonra tek tablet şeklinde bulabilmiştik. Yani şu an ilaç sıkıntımız var" dedi.

Şeker hastası Mehmet Güler ise, "İlaç bulamazsak doğal yöntemlere başvuracağız. Şekerim yükselir ölürsek bunun hesabını kim verecek? Doğal yollardan mesela yeşillik yerim benim bildiğim" diye konuştu.

Kalp hastası olan ve ilacının eczanede olmadığını öğrenen Aysun Bülbül, "Kalp hastasıyım işte yapacağım bir şey yok. Bu aşamaya geldiysek bir şey diyemeyeceğim. İlacımızda bulunmazsa sağlığımız için ne yapmamız lazım?" dedi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA