8 Mayıs 2024 Çarşamba


14:33   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E ZİYARET    14:29   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 32 MAHALLE MUHTARIYLA BULUŞTU   13:41   GÜLCAN KIŞ: “İHRACAT YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN DOĞURUR. ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”    12:58   AHMET DAVUTOĞLU: "SİNAN ATEŞ`İN EŞİNİN İFADESİNİ İDDİANEMEYE KOYMAZSANIZ ÖZGÜR ÖZEL İLE VERDİĞİNİZ YUMUŞAMA RESMİNİN NE ANLAMI KALIR?"   11:43   OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR...   11:04   CHP`Lİ BAKIROĞLU`NUN DİNLEDİĞİ ÇİFTÇİ: "ATATÜRK NE DEDİYSE İKTİDAR TERSİNİ UYGULUYOR, ÇİFTÇİ DÜŞMANLIĞI NEDEN?"   09:57   TBMM İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN CHP`Lİ ÜYELERİ SAHA İZLENİMLERİNİ ANLATTI   09:39   TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLİÇ`TE...    09:23   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN DUR DURAK BİLMİYOR   17:34   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:45   HİKMET YALIM HALICI`DAN BAKAN TEKİN`E ATAMA TEPKİSİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:22   ``İSTİSMARCI SUCU`` DAVASI ÖNCESİ KADINLAR ADALET İÇİN SESLENDİ   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...   14:23   ESKİ İYİ PARTİ GİK ÜYESİ BAHADIR ERDEM CHP`YE KATILDI   13:01   TÜRKER ATEŞ: “4+4+4 KUŞAĞININ YÜZDE 17`Sİ BUGÜN NE EĞİTİMDE NE İSTİHDAMDA. EĞİTİM POLİTİKALARINDAKİ BASİRETSİZLİKLE `EV GENCİ` GERÇEĞİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”   12:42   NERMİN YILDIRIM KARA: "DEPREMDEKİ KAYIP ÇOCUKLARIN AKIBETİNİN DETAYLICA ARAŞTIRILMASI İÇİN BİR MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALIDIR"   12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI  
 
     
   

DİSK`TEN İŞTEN ÇIKARILAN MARLBORO İŞÇİLERİ İÇİN İSTANBUL`DA EYLEM: “BİZE REVA GÖRÜLEN BU DÜZENİN SONUNA GELDİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ”


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası`na (Gıda- İş) üye oldukları için İzmir Torbalı`daki Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve`de işten atılan işçiler için bugün fabrikanın İstanbul`daki genel müdürlüğü önünde eylem yaptı. DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, “Bize reva görülen düzenin sonuna geldiğimizi biz de siz de hepimiz birlikte görüyoruz. Kararlı bir biçimde mücadele ederek, bu düzeni sonlandıracağımız günlerin özlemiyle yanıp tutuşuyoruz” dedi

 

Tarih : 13 Aralık 2022 Salı 16:31   Okunma : 240

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası`na (Gıda- İş) üye oldukları için İzmir Torbalı`daki Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve`de işten atılan işçiler için bugün fabrikanın İstanbul`daki genel müdürlüğü önünde eylem yaptı. DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, “Bize reva görülen düzenin sonuna geldiğimizi biz de siz de hepimiz birlikte görüyoruz. Kararlı bir biçimde mücadele ederek, bu düzeni sonlandıracağımız günlerin özlemiyle yanıp tutuşuyoruz” dedi

İzmir`in Torbalı ilçesinde bulunan Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve`de çalışırken DİSK`e bağlı Gıda-İş Sendikası`na üye oldukları gerekçesiyle geçen eylül ayında işten çıkarılan işçiler için fabrikanın İstanbul`daki genel müdürlüğü önünde eylem yapıldı. “İşten çıkarılan Marlboro işçileri geri alınsın” yazılı pankart açılan eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

İşçiler adına konuşan DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, işçilerinin yıllardır benzer durumlarla karşılaştığını belirtti. “Sadece şirketleri yönetenlerin basit hatalarından veya kanun tanımazlıktan kaynaklana bir sonuç değil, bu bir tercih. Bu tercih, devleti uzun zamandır yöneten iktidarın tercihidir” diyen Arslanoğlu, şöyle konuştu:

“CESARETİ İKTİDARDAN ALIYORLAR: Sermayeden yana tercihlerini kullanıyorlar. Uzun zamandır Türkiye`nin dört bir tarafında aynı işi yapan işçilerin hemen gözümüzün önünde, belediyelerde, kamu sektöründe ve hatta Türkiye`nin en anlı şanlı holdingi Koç Holding`de, Koç Üniversitesi Hastanesi`nde bile hocaların, profesörlerin gözünün önünde iki ayrı hayatı bize yaşatıyorlar. Taşeron işçiler ve diğerleri diye. İşte bunun bir benzeri de dünya çapında en büyük sigara üreticisi Marlboro`nun İzmir`deki fabrikasında aynı işi yapan arkadaşlarımızdan farklı ücret, farklı muamele yapılmakta. Arkadaşlarımız da tercihlerini DİSK Gıda- İş`ten yana kullanıp bu düzenden kurtulmak istemekteler ve Euroserve firması, iki ayrı coğrafyada, İstanbul`da ve İzmir`de aynı uygulamayı yapmakta ama bu cesareti de iktidardan, hükümetten, bu ülkeyi yönetenlerden ve hükümetin organlarından almaktadırlar.

BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ: Bugün Türkiye`de sadece kamu hizmetlerinde, özel sektörde değil; sağlıkta ve eğitimde bile çifte standart uygulanıyor. Bu, bütün faturasıyla biz emekçilerin sırtına yükleniyor. Bunu hayatımızda hepimiz yaşayarak gördük. Daha bundan 20- 30 yıl önce sadece bir emekçi çalışarak ailesini geçindirirken, nitelikli sağlık hizmeti alırken bugün artık bir evde 3- 4 tane maaş eve giriyor ve ay sonunu getiremez hâldeyiz. Elbette bu düzeni değiştireceğiz. Bize reva görülen düzenin sonuna geldiğimizi biz de siz de, hepimiz birlikte görüyoruz. Kararlı bir biçimde mücadele ederek bu düzeni sonlandıracağımız günlerin özlemiyle yanıp tutuşuyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA