27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

CANDAN YÜCEER`DEN BAKAN KOCA`YA: “SON 5 YILLIK KANSER VERİLERİNİ NEDEN YAYINLAMADINIZ, YAYINLAYACAK MISINIZ?"


CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sağlık Bakanlığı`nın kanser verilerini son 5 yıldır açıklamadığına dikkat çekerek; Bakan Fahrettin Koca`ya “Türkiye Kanser İstatistikleri isimli çalışma 5 yıldır neden yayınlanmamaktadır, yayınlanması Bakanlığınızın gündeminde midir, gündemindeyse ne zaman yayınlanacaktır? Türkiye genelinde önerge tarihi itibarıyla kanser tanısı koyulan hasta sayısı kaçtır? Son beş yılda Türkiye genelinde kanser nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısı kaçtır” diye sordu.

 

Tarih : 29 Aralık 2022 Perşembe 17:19   Okunma : 287

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sağlık Bakanlığı`nın kanser verilerini son 5 yıldır açıklamadığına dikkat çekerek; Bakan Fahrettin Koca`ya “Türkiye Kanser İstatistikleri isimli çalışma 5 yıldır neden yayınlanmamaktadır, yayınlanması Bakanlığınızın gündeminde midir, gündemindeyse ne zaman yayınlanacaktır? Türkiye genelinde önerge tarihi itibarıyla kanser tanısı koyulan hasta sayısı kaçtır? Son beş yılda Türkiye genelinde kanser nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısı kaçtır” diye sordu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye`de kanser istatistiklerinin 2017 yılından yayınlanmamasıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Yücer, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“TÜRKİYE`DEKİ HER BEŞ ÖLÜMDEN BİRİNİN SEBEBİ KANSER”

“Kanser oluştuğu dokuya göre adlandırılmaktadır. 200`den fazla tipi tespit edilmiştir. En sık görülen ve ölüme yol açan kanser türleri akciğer, mide, karaciğer, kolon ve meme kanseridir. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından son olarak 2017 yılında yayınlanan Türkiye Kanser İstatistikleri başlıklı çalışmada ‘Kanser ülkemizde ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Küresel olarak yaklaşık her 6 ölümden biri, ülkemizde ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyledir. Kanserden ölümlerin yaklaşık üçte biri; başlıca beş davranışsal ve beslenme ile ilgili risk faktörlerinden kaynaklanmaktadır: tütün kullanımı, yüksek beden kütle indeksi (fazla kilolu ya da şişman olma), meyve ve sebzeyi az tüketme, yetersiz fiziksel aktivite ve alkol kullanımı. Tütün kullanımı kanser için en önemli risk faktörüdür ve kanser ölümlerinin yaklaşık yüzde 22`sinden sorumludur` denilmektedir.

“GÜVENİLİR KANSER KAYIT VERİLERİ OLMADIĞINDAN ULUSAL KAYNAKLAR BOŞ YERE HARCANMAKTADIR”

Sağlık Bakanlığı`nın raporunda ‘Kanser kayıtcılığı, kanser yükünün ve coğrafik dağılımlarının belirlenmesinden kanser nedenlerinin anlaşılmasına, nüfus temelli sağkalım analizlerinden kanserin teşhis, tedavi ve bakım kalitesinin değerlendirilmesine, birtakım yollarla kanser kontrolüne yönelik önemli katkılar sağlamaktadır. Güvenilir kanser kayıt verileri olmazsa kanser kontrolü yanlış yöne kayar ve ulusal kaynaklar boş yere harcanmış olur` ifadeleri kullanılmaktadır. Ancak Sağlık Bakanlığı, 2017 yılından bu yana Türkiye Kanser İstatistikleri çalışmasını yayınlamamaktadır. Sağlık Bakanlığı`nın kendi deyimiyle, güvenilir kanser kayıt verileri olmadığından ulusal kaynaklar boş yere harcanmaktadır. Aynı raporda, 2017 yılında ülkemizde toplam 180 bin 288 kişinin kansere yakalandığı tahmin edildiği belirtilmektedir. Öte yandan raporda, ‘Türkiye kanser insidansı, dünya insidansının bir miktar üzerinde seyretmektedir` denilmektedir.”

Yüceer`in Bakanı Koca`ya yönelttiği sorular şunlar:

“SON 5 YILLIK KANSER VERİLERİNİ NEDEN YAYINLAMADINIZ, YAYINLAYACAK MISINIZ?”

“Türkiye Kanser İstatistikleri isimli çalışma 5 yıldır neden yayınlanmamaktadır, yayınlanması Bakanlığınızın gündeminde midir, gündemindeyse ne zaman yayınlanacaktır? Türkiye genelinde önerge tarihi itibarıyla kanser tanısı koyulan hasta sayısı kaçtır? Son beş yılda Türkiye`de kanser tanısı konulan hastalarda hastalığın türlere, evrelere, yaş gruplarına ve illere göre dağılımı ne şekildedir? Son beş yılda Türkiye genelinde kanser nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısı kaçtır? Kanser nedeniyle hayatını kaybeden hastaların yıllara, türlere, evrelere, yaş gruplarına ve illere göre dağılımı ne şekildedir? Ülkemizde toplam kaç tane Onkoloji Hastanesi bulunmaktadır, illere göre dağılımı nasıldır? Ülkemizde bulunan Onkoloji Hastanelerinin kaç tanesinde hastalara kemoterapi ve radyoterapi uygulanabilmektedir? Kemoterapi ve bir diğer adı ışın tedavisi olan radyo terapi uygulanabilen hastaneler hangileridir? Son beş yılda Tekirdağ`da kanser teşhisi koyulan kaç hasta vardır, yıllara göre dağılımı nasıldır? Son beş yılda Tekirdağ`da kanser nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısı kaçtır?”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA