31 Mayıs 2024 Cuma


15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   10:49   BURHANETTIN BULUT: "CAN ÇEKIŞEN YEREL BASıNıN TABUTUNA SON BIR ÇIVI DAHA ÇAKıLDı"   10:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇE GÖKÇEN: "KADıNıN SOYADı KONUSUNDA YENI BIR ANAYASA KRIZI ÇıKARMAYıN"   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   01:47   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ  
 
     
   

KARS`A BEKLENEN KAR YAĞDI


Sarıkamış Kayak Merkezi ile kış turizminin merkezi olan Kars`ta, geciken kar yağışı başladı. Kent beyaza büründü. Yarıyıl tatilindeki çocuklar, karın tadını aileleri ile birlikte çıkardı.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 16:36   Okunma : 355

TACETTİN DURMUŞ 

Sarıkamış Kayak Merkezi ile kış turizminin merkezi olan Kars`ta, geciken kar yağışı başladı. Kent beyaza büründü. Yarıyıl tatilindeki çocuklar, karın tadını aileleri ile birlikte çıkardı.

Kars`ta beklenen kar yağışı, bu sabah başladı. Kars yağışını fırsat bilen vatandaşlar tarihi Kars Kalesi önünde bulun ‘Kars` yazısı önünde aileleri ve sevdikleri ile bir araya gelerek o anları cep telefonları ile fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

“KAR BU SENE ÇOK GEÇ GELDİ”

Eşi ve kızı ile karın tadını çıkartan Murat Yavuz, "Normalde kasım ayında kar yağmasını bekliyorduk ama bu sene çok geç yağdı. Erzurumluyum, Kars`ta beşinci yılım ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Hem kuralık hem de Sarıkamış Kayak Merkezinin kapalı olması üzücü bir şey" dedi.

İş yerinin önünde biriken karları temizleyen Metin Aktaş da, soğuk şehirlerin ön önemli özelliği kar yağması olduğuna dikkat çekerek, "Nihayet kavuşturana bin şükür. Kars, kar ile güzel. Soğuk şehirlerin ön önemli özelliği kar yağmasıdır. Kar yağmadı mı hiçbir tadı kalmaz. İnşallah bereketli olur. Yapacak bir şey yok. Sadece bizim için değil şehir için de çok büyük faydası var. Kar olmadı mı Kars`ta turizm olmaz. Eskiden yaz turizmi vardı ama şimdi kışa ve kar turizmine döndük. Kar da yağmadı mı sıkıntılı olur" diye konuştu.

"KARIN KARS VE SARIKAMIŞ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VAR"

Turgay Kaya da, "Kış turizmi açışınsan özellikle Sarıkamış bölgesi bu yıl çok mağduriyet yaşadı. Şükürler olsun bu yıl kar başladı. Lapa lapa yağıyor, her taraf bembeyaz. Yerli ve yabancı turistin gelmesi açısından karın büyük bir önemi var. Bugün yağmaya başladı ve esnaf olarak büyük bir nefes aldık. Özellikle Doğu Ekspresi`nin gelmesi açısından kar çok önemliydi. Kars Belediyesi ve İl Özle İdaresi ekipleri de karın yağmasıyla birlikte Vali Beyin talimatıyla karla mücadele çalışmaları başlattığını öğrendik" ifadelerini kullandı. 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA