8 Mayıs 2024 Çarşamba


17:34   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:45   HİKMET YALIM HALICI`DAN BAKAN TEKİN`E ATAMA TEPKİSİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:22   ``İSTİSMARCI SUCU`` DAVASI ÖNCESİ KADINLAR ADALET İÇİN SESLENDİ   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...   14:23   ESKİ İYİ PARTİ GİK ÜYESİ BAHADIR ERDEM CHP`YE KATILDI   13:01   TÜRKER ATEŞ: “4+4+4 KUŞAĞININ YÜZDE 17`Sİ BUGÜN NE EĞİTİMDE NE İSTİHDAMDA. EĞİTİM POLİTİKALARINDAKİ BASİRETSİZLİKLE `EV GENCİ` GERÇEĞİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”   12:42   NERMİN YILDIRIM KARA: "DEPREMDEKİ KAYIP ÇOCUKLARIN AKIBETİNİN DETAYLICA ARAŞTIRILMASI İÇİN BİR MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALIDIR"   12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI   12:06   CHP`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KREŞ ÇAĞRISI   11:58   EĞİTİM SENDİKALARINDAN BAKAN YUSUF TEKİN`E `ATAMA` TEPKİSİ   11:55   CHP`DEN AYM`YE BAŞVURU...    11:22   İSRAİLLİLER ATEŞKES İÇİN TEL AVİV`DE SOKAKLARA ÇIKTI   11:01   ŞANLIURFA`DA OPERASYON: 14 DEM PARTİLİ GÖZALTINA ALINDI   10:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ YOLLAR AÇMAYI SÜRDÜRÜYOR   10:16   MHP’Lİ UYSAL MERSİN’DE YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ   10:13   YSK`NIN YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINA İLİŞKİN KARARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   09:54   VELİ AĞBABA: “MEVCUT ANAYASAYA UYMAYAN BİR ANLAYIŞLA ANAYASA YAPILMAZ. ANAYASA YAPARAK 10 BİN LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİNİN SORUNUNU MU ÇÖZECEKSİNİZ?”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘1 EKMEK 1 ÇORBA` UYGULAMASI 61 NOKTADA BAŞLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi`nin en önemli projelerinden biri olan ‘1 Ekmek 1 Çorba` projesi, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte tekrar başladı. Her yıl belirli noktalara kurularak, sabah erkenden işe ya da okula gitmek için yollara düşen vatandaşların içini ısıtan proje, 61 noktada hizmet verecek.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 09:30   Okunma : 82

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi`nin en önemli projelerinden biri olan ‘1 Ekmek 1 Çorba` projesi, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte tekrar başladı. Her yıl belirli noktalara kurularak, sabah erkenden işe ya da okula gitmek için yollara düşen vatandaşların içini ısıtan proje, 61 noktada hizmet verecek.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kentin farklı noktalarına sabah erken saatlerde giden ‘1 Ekmek 1 Çorba` aracı, yoldan gelip geçenlerin uğrak noktası oluyor. Sanayi siteleri, iş hanları, kavşaklar, hal tesisleri, üniversiteler, otogar, hastane ve okul önleri gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalara konuşlanan ‘1 Ekmek 1 Çorba` aracı, erken saatte evden çıktığı için kahvaltı yapamayanların kahvaltı noktası oluyor. 

HORUZ: “61 NOKTADA ÜCRETSİZ ÇORBA DAĞITIMLARIMIZA BAŞLADIK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, ‘1 Ekmek 1 Çorba` uygulamasına 61 noktada başladıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, 1 milyon 800 binden fazla bardak çorba dağıtımı gerçekleştirdik. Bu yıl da özellikle öğrencilerin, gençlerin, işçilerin, emekçilerin ve esnafın yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere, toplam 61 noktada ücretsiz çorba dağıtımlarımıza başladık” dedi.

Uygulamadan vatandaş memnuniyetinin çok fazla olduğunu söyleyen Horuz, “Ekonomik şartların dar olduğu bu dönemde vatandaşlarımız; özellikle tarım işçileri, öğrenciler ve esnaf sabah işe giderken bir bardak çorbanın ne kadar önemli olduğunu ve uygulamadan çok memnun olduklarını bize iletiyorlar. Biz de memnuniyetle çorba ikramına devam edeceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi`nin ücretsiz ‘1 Ekmek 1 Çorba` uygulamasından faydalanan ve 20 yıldır sanayide çalıştığını belirten Ferit Yakıt, “Daha önce böyle bir hizmet görmedik. Geçen sene çok kalabalıktı. Öğrenciler de içiyordu. Tırmıl Sanayi Sitesi`nde de arkadaşlarım var. Onlar da memnun. Biz de memnunuz, teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘1 Ekmek 1 Çorba` arabasından, uygulamanın başladığı tarihten itibaren çorba aldığını söyleyen Sanayi Sitesi çalışanı Nihat Sarıtaş da “Biz devamlı gelip burada çorbamızı içiyoruz. Sanayide olduğumuz için erken kalkmak zorunda kalıyoruz. Çorba da gayet güzel oluyor. Sabahları insanı tok tutuyor. Çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Hastanede diyaliz aracı kullanan ve işe giderken mutlaka bir bardak çorba aldığını söyleyen Mahsum Akyüz, “Çalıştığım kurumdan dolayı, hastalarla beraber çorba içiyoruz. Her sabah yolda gördüğümüz zaman duruyoruz. Çok memnunuz” dedi.

Vatandaşlar, ‘1 Ekmek 1 Çorba` projesi kapsamında araçların yer aldığı noktalara; Mersin Büyükşehir Belediyesi web sayfası ile sosyal medya hesaplarından ve Teksin Mersin uygulamasındaki ‘Lokasyonlar` kısmından ulaşabiliyor.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA