2 Mayıs 2024 Perşembe


20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”   14:59   İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA`DAN İSTANBUL`DAKİ POLİSLERE “1 MAYIS” TEŞEKKÜRÜ: “SİZLERLE İFTİHAR EDİYORUM”   14:53   MURAT BAKAN`DAN TAKSİM TEPKİSİ: "İÇİŞLERİ BAKANI`NIN BİR DAKİKA O GÖREVDE DURMAMASI LAZIM"   14:37   ANKARA`DA EKMEK ZAMMINA TEPKİ... "BU NASIL VİCDANSIZLIK"   14:34   İYİ PARTİ`DE DEVİR TESLİM TÖRENİ... MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: "BAYRAĞI KUTLU HEDEFLERE GÖTÜRMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUM"   14:17   1 MAYIS GÖZALTILARINA TEPKİLER... ``BU YASAK, ENGELLEME VE GÖZALTI TAMAMEN HUKUKA AYKIRI``   14:15   ELAZIĞ`DA TACİZE UĞRADIĞI İLERİ SÜRÜLEN KIZ ÖĞRENCİLERİN AVUKATI KADER ARAT: "İNFAZ YASASI CAYDIRICI DEĞİL"   14:03   ANKARA`DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"  
 
     
   

DİSK`İN ANKARA YÜRÜYÜŞÜ ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE KOCAELİ`DEN BAŞLADI: “TÜİK`İN AÇIKLADIĞI VERİLERİN GERÇEĞİ YANSITMAMASI DAHİL SORUNLARIN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR YÜRÜYÜŞ”


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun (DİSK) “Vergide Adalet, Gelirde Adalet için Ankara Yürüyüşü" üçüncü gününde Kocaeli`nden başladı. DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, “Türkiye`de özellikle vergiler, ücretler dahil olmak üzere çalışma hayatındaki var olan sıkıntıların, TÜİK`in açıklamış olduğu verilerin gerçeğe yansıtması dahil olmak üzere ne kadar adaletsizlik varsa, ne kadar sorun varsa bu sorunların ortadan kaldırılması ve bu farkındalığı oluşturabilmek için yaptığımız bu yürüyüş, önemli bir yürüyüştür” dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2023 Çarşamba 10:31   Okunma : 289

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun (DİSK) “Vergide Adalet, Gelirde Adalet için Ankara Yürüyüşü" üçüncü gününde Kocaeli`nden başladı. DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, “Türkiye`de özellikle vergiler, ücretler dahil olmak üzere çalışma hayatındaki var olan sıkıntıların, TÜİK`in açıklamış olduğu verilerin gerçeğe yansıtması dahil olmak üzere ne kadar adaletsizlik varsa, ne kadar sorun varsa bu sorunların ortadan kaldırılması ve bu farkındalığı oluşturabilmek için yaptığımız bu yürüyüş, önemli bir yürüyüştür” dedi.

DİSK`in “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla İstanbul`dan başlattığı Anakara yürüyüşü bugün Kocaeli`nde sürüyor. Yürüyüş öncesi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla İnsan Hakları Parkı`ndan açıklama yapıldı.

Burada konuşan DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, dün akşam yaptıkları kalabalık yürüyüşü hatırlattı. Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“YENİDEN YAPILANMAYI OLUŞTURABİLMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR YÜRÜYÜŞ: Daha sonra yaptığımız o yürüyüş neticesinde burada genel başkanımızın yaptığı konuşma ve neden yürüdüğümüzü anlattığı güzel bir konuşmadan sonra bugün de aynı şekilde ‘vergide adalet` ve ‘gelirde adalet` kavramı çerçevesinde yürüyüşümüz devam edecektir. Ankara`ya kadar yürüyeceğiz ve cuma günü orada büyük kitlelerle buluşmak suretiyle şu anda en büyük sıkıntımız olan, vergide adalet ve gelirde adalet dediğimiz, özellikle vergi dilimlerindeki ilk dilimin 70 bin lira olması neticesinde 6-7 ay kısa bir süreç içerisinde, inanılmaz derecede yüzde 15-20`lerden yüzde 27`lere gelen vergi dilimlerinin büyümesi neticesinde kesilen ücretlerin, zaten Türkiye`de var olan satın alma gücünün düşmesiyle buradaki bu sorunların, çalışanların daha da geçim sıkıntısına düşmesi... Dün başkanımızın da ifade ettiği gibi özellikle çok kazanandan çok, az kazanandan az alınan mantığı çerçevesinde yeniden bir yapılanmanın, yeniden Türkiye`de özellikle vergiler, ücretler dahil olmak üzere çalışma hayatındaki var olan sıkıntıların, TÜİK`in açıklamış olduğu verilerin gerçeğe yansıtmaması dahil olmak üzere ne kadar adaletsizlik varsa, ne kadar sorun varsa bu sorunların ortadan kaldırılması ve bu farkındalığı oluşturabilmek için yaptığımız bu yürüyüş, önemli bir yürüyüştür.

YÜRÜYÜŞ, TÜRKİYE`DE SES GETİRMİŞTİR: Kocaeli, 1970`lerde 15-16 Haziranlarda yürüyüş yapıp da özellikle Sendikalar Kanunu dahil olmak üzere Toplu Sözleşme Kanunu`nun o dönemlerde geçeceği süreçte büyük bir yürüyüş yapmak suretiyle onları geri çeviren bir şehirdir. Dolayısıyla burası sanayi, emek bölgesidir. Emeğin bu kadar bu yürüyüşe katkı, destek vermesi Kocaelililer, bizler, işçiler olarak bizi inanılmaz derecede mutlu etmiştir. 2-3 gündür yapmış olduğumuz bu yürüyüş Türkiye`de ses getirmiştir, ses getirmeye de devam edecektir. İnanıyoruz ki bundan sonra sıkıntılarımızı ve problemlerimizi bu şekilde halletmek suretiyle asıl meselemizin memleket meselesi olduğunu, memlekette yaşayan insanların bundan sonra çocuklarımızın daha iyi bir ortamda yaşayabilmesi açısından yaptığımız bu yürüyüşler, bizden önceki sendikacı liderlerimizin yaptığından -tabii ki onlar kadar yapamıyorsak bile- hiç olmazsa onların yaptığı, onların açtığı yollarda biz de gelecek kuşaklara aynı mantık çerçevesinde bu mücadeleyi göstermek istiyoruz.

MESELEMİZ MEMLEKET MESELESİ: İnanıyoruz ki burada meselenin aslında sadece emek meselesi olmadığı, bu meselenin aynı zamanda tüm emeğiyle geçinen, esnafı, memuru, çiftçisi, Türkiye`de ne kadar çalışan, emeğiyle geçimini sağlayan ne kadar insanlar varsa, ne kadar haksızlığa maruz kalan insanlar varsa aslında bizim yürüyüşümüz ve bundan sonraki yürüyüşlerimiz, bundan sonraki mücadelemiz bu olacaktır. Biz sadece DİSK`in üyelerinin, onların kazanımı için yürümüyoruz. Aynı zamanda diğer konfederasyonlarda üye olan arkadaşlarımızın, emekçi arkadaşlarımızın, işçi arkadaşlarımızın hakları için de yürüyoruz. Biz aynı zamanda toplumun tüm katmanlarını temsil eden, siyaseten onların içerisinde olan, o düşüncede olan, farklı düşüncede olan arkadaşlarımızın geleceği için de yürüyoruz. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Meselemiz memleket meselesidir. Memleketimizin yarınlarını yaşanabilir, huzur içerisinde, kardeşçe ve geleceğe emin adımlarla yürüyebilmektir diyorum.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA