29 Nisan 2024 Pazartesi


10:26   MSB: ZEYTİN DALI BÖLGESİNDE 2 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   09:51   ERHAN ADEM, ET VE SÜT KURUMU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI AÇIKLADI   09:36   TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   MERSİN SİNEMA OFİSİ, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ`NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR    09:26   ALİ YERLİKAYA: "MAHZEN-34 OPERASYONUNDA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ 9 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"  
 
     
   

DİSK`İN “VERGİDE ADALET, GELİRDE ADALET YÜRÜYÜŞÜ” ANKARA`DA DÜZENLENEN MİTİNGLE SON BULDU… ÖZGÜR ÖZEL: "SOKAKTAYSA SOKAKTA, EYLEMDEYSE EYLEMDE, GREVDEYSE GREVDE, YANINIZDAYIZ"


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun (DİSK) “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla İstanbul`dan Ankara`ya yaptığı yürüyüş, Ankara Ulus Meydanı`nda noktalandı. Yürüyüşe destek veren Özgür Özel, meydanda; “Bu yollara yabancı değiliz. Geçmişte sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun önderliğinde yaptığımız adalet yürüyüşünde DİSK gelmişti, kol kola omuz omuza o mücadeleye destek vermişti. Biz de ana muhalefet olarak, CHP olarak güzergâh boyunca illerimizde ilçelerimizde sizlere destek verdik. Bundan sonra da bütün haklı taleplerinizde meydandaysa meydanda, sokaktaysa sokakta, eylemdeyse eylemde grevdeyse grevde yanınızdayız arkanızdayız" dedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 16:47   Okunma : 607

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun (DİSK) “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla İstanbul`dan Ankara`ya yaptığı yürüyüş, Ankara Ulus Meydanı`nda noktalandı. Yürüyüşe destek veren Özgür Özel, meydanda; “Bu yollara yabancı değiliz. Geçmişte sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun önderliğinde yaptığımız adalet yürüyüşünde DİSK gelmişti, kol kola omuz omuza o mücadeleye destek vermişti. Biz de ana muhalefet olarak, CHP olarak güzergâh boyunca illerimizde ilçelerimizde sizlere destek verdik. Bundan sonra da bütün haklı taleplerinizde meydandaysa meydanda, sokaktaysa sokakta, eylemdeyse eylemde grevdeyse grevde yanınızdayız arkanızdayız" dedi. 

DİSK`in, “Vergide Adalet, Gelirde Adalet” sloganıyla İstanbul`dan Ankara`ya yaptığı yürüyüş, son gününde Ankara Ulus Meydanı`nda noktalandı. Meydanda kitlesel açıklama yapıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve parti yöneticileri de yürüyüşe, Sıhhıye Sezenler Sokak`taki DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği önünden destek verdi. Özel`in konuşması sırasında “direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Özel, şunları söyledi:

"BU ADALETSİZ VERGİ DÜZENİNE İTİRAZ EDİYORUZ"

“Bu meydan Türkiye`de 20 bin kişiyi temsil ediyor. 3 milyon 700 bini kamuda 20 milyon emekçi adaletsiz vergi dilimleri yüzünden ocak ayında aldıkları maaş aralık ayına kadar eriyor eriyor, hakları yeniyor. Bu haksızlığa karşı itiraz eden DİSK`i ve onunla birlikte bu mücadeleye destek veren herkesi saygıyla selamlıyorum. Türkiye`de vergilerin yüzde 67 doğrudan vergi değil dolaylı olarak aldığımız ekmekten, içtiğimiz sudan, çocuk bezinden, toplu ulaşımdan, elektrikten, doğalgazdan alınıyor. Sermayenin ödediği vergi, geri kalan yüzde 33 diye düşünmeyin, bunun da sadece yüzde 6`lık bir kısmı beyanname sonucunda gelir bildirimi karşılığında alınıyor. Geri kalanı ise kaynağında kesiliyor. Bugün Türkiye`de para kazananlardan kar edenlerden alınan verginin tam 10 katı yoksullardan, emeklilerden, emekçilerden alınıyor. Bu adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz. 

"SOKAKSA SOKAK, GREVSE GREV... ARKANIZDAYIZ"

Bu haklı talep için İstanbul`dan buraya yürüdünüz. Bu yollara yabancı değiliz. Geçmişte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun önderliğinde yaptığımız adalet yürüyüşünde DİSK gelmişti, kol kola omuz omuza o mücadeleye destek vermişti. Biz de ana muhalefet olarak, CHP olarak güzergah boyunca illerimizde ilçelerimizde sizlere destek verdik. Bundan sonra da bütün haklı taleplerinizde meydandaysa meydanda, sokaktaysa sokakta, eylemdeyse eylemde grevdeyse grevde, yanınızdayız, arkanızdayız.

"DİSK`İN KANUN TEKLİFİNİ BENİMSİYORUZ"

DİSK`in uzmanlarının hazırlayıp, Sayın Başkan`ın DİSK`in bizlerle, kamuoyuyla paylaştığı kanun teklifini benimsiyoruz, destekliyoruz. Burada çok fazla milletvekilim, Ankara il başkanım ve sendikalardan ve Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcım, Çalışma Sosyal Güvenlik gölge bakanım yanımda hep birlikte size destek ve dayanışma vadediyoruz. Bu daha başlangıç hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA