28 Nisan 2024 Pazar


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

GAMZE TAŞCIER`DEN “ASGARİ ÜCRETE YILDA TEK ZAM” KARARINA TEPKİ: “2022`DE NİYE İKİ KEZ VERDİNİZ? BU YIL YAŞADIĞIMIZ GİBİ BÜYÜK BİR DEPREM FELAKETİ Mİ YAŞADIK? İLLA BİR FELAKET ARIYORSANIZ, SİZİN İKTİDARDA OLMANIZ ZATEN EN BÜYÜK FELAKET”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, “Sayın Bakan, 6 Şubat Depremleri`ni de örnek göstererek sadece çok zorunlu koşullarda iki kez yapıldığı savıyla desteklemeye çalışıyor. Ben de kendisine soruyorum: 2022`de niye iki kez verdiniz? Bu yıl yaşadığımız gibi büyük bir deprem felaketi mi yaşadık? Ben söyleyeyim: İlla bir felaket arıyorsanız, sizin iktidarda olmanız zaten en büyük felaket. AKP iktidarı madem komisyonu tek sefer toplamak istiyor ve bu konuda ısrarcı, o zaman biz de çağrı yapıyoruz: Bu ayki komisyon toplantısında geçmişteki gibi ilk altı ayın ayrı, ikinci altı ayın asgari ücreti ayrı belirlensin. Ama şunu da ifade edelim: İlk altı aydaki enflasyon hesabınız tutmazsa, ki biz tuttuğunu görmedik, komisyonun haziran ayında yeniden toplanacağını da bugünden ilan edin. On milyonlarca insan bu kararı bekliyor. Hem enflasyonun yarıyıla kadar artacağını kabul ediyorsunuz, hem de ‘Asgari ücrete tek artış yapılacak` diyerek milleti açlığa terk edeceğinizi itiraf etmiş oluyorsunuz. Yani seçime kadar göz boyayacağız, seçimden sonra ne haliniz varsa görün diyorsunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 16:21   Okunma : 27

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, “Sayın Bakan, 6 Şubat Depremlerini de örnek göstererek sadece çok zorunlu koşullarda iki kez yapıldığı savıyla desteklemeye çalışıyor. Ben de kendisine soruyorum: 2022`de niye iki kez verdiniz? Bu yıl yaşadığımız gibi büyük bir deprem felaketi mi yaşadık? Ben söyleyeyim: İlla bir felaket arıyorsanız, sizin iktidarda olmanız zaten en büyük felaket. AKP iktidarı madem komisyonu tek sefer toplamak istiyor ve bu konuda ısrarcı, o zaman biz de çağrı yapıyoruz: Bu ayki komisyon toplantısında geçmişteki gibi ilk altı ayın ayrı, ikinci altı ayın asgari ücreti ayrı belirlensin. Ama şunu da ifade edelim: İlk altı aydaki enflasyon hesabınız tutmazsa, ki biz tuttuğunu görmedik, komisyonun haziran ayında yeniden toplanacağını da bugünden ilan edin. On milyonlarca insan bu kararı bekliyor. Hem enflasyonun yarıyıla kadar artacağını kabul ediyorsunuz, hem de ‘Asgari ücrete tek artış yapılacak` diyerek milleti açlığa terk edeceğinizi itiraf etmiş oluyorsunuz. Yani seçime kadar göz boyayacağız, seçimden sonra ne haliniz varsa görün diyorsunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, “Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı” sorusuna, “Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliği`nde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla asgari ücrete ikinci zammı yaptık" yanıtını verdi. CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Bakan Işıkhan`ın bu yanıtına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Taşcıer`in açıklaması şöyle:

“İŞ KANUNU`NUN 39. MADDESİNİ KEYFİNİZE GÖRE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRDINIZ DA BİZİM Mİ HABERİMİZ YOK”
“Sayın Işıkhan`ın asgari ücretin tek sefer verilmesiyle ilgili yeni açıklamasını şaşkınlıkla takip ettik. Bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı`nın bu kadar açık bir yasal gerçeği nasıl olup da başka türlü ifade ettiğini anlamak güç. Sayın Bakan, asgari ücretin tek sefer verilmesinin yönetmelikte yazdığını söylüyor. Bu kesinlikle doğru değil. İş Kanunu`nun 39. Maddesi çok açıkça, ‘Ücretlerin asgari sınırları en geç iki yılda bir belirlenir` diyor. Bakanın ifade ettiği Asgari Ücret Yönetmeliği`nin 7. Maddesi de ‘Ücret en geç iki yılda bir olmak üzere belirlenir` diyor. Yani iki yılı geçmemek kaydıyla, Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararıyla istenirse 10 kez de belirlenebilir. ‘Bir kez verilir` diye bir ibare yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı`nın böylesi bir süreçte bu kadar aleni bir bilgi yanlışına nasıl sahip olduğunu merak ediyoruz. İş Kanunu`nun 39. Maddesini keyfinize göre yürürlükten kaldırdınız da bizim mi haberimiz yok? Keza kanun nizam tanımadıkları, komisyonun alacağı karara baştan ipotek koymalarından da belli.

“2022`DE NİYE İKİ KEZ VERDİNİZ? BU YIL YAŞADIĞIMIZ GİBİ BÜYÜK BİR DEPREM FELAKETİ Mİ YAŞADIK? İLLA BİR FELAKET ARIYORSANIZ, SİZİN İKTİDARDA OLMANIZ ZATEN EN BÜYÜK FELAKET”
Ayrıca Sayın Bakan, 6 Şubat Depremleri`ni de örnek göstererek sadece çok zorunlu koşullarda iki kez yapıldığı savıyla desteklemeye çalışıyor. Ben de kendisine soruyorum: 2022`de niye iki kez verdiniz? Bu yıl yaşadığımız gibi büyük bir deprem felaketi mi yaşadık? Ben söyleyeyim: İlla bir felaket arıyorsanız, sizin iktidarda olmanız zaten en büyük felaket. Sayın Bakan`ın söylediği doğru olsa, bu ülkede 2004, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015`te nasıl oldu da yılda iki asgari ücret uygulaması oldu? Bu yıllarda asgari ücret ilk altı ay ve ikinci altı ay olarak belirlendi. AKP iktidarı madem komisyonu tek sefer toplamak istiyor ve bu konuda ısrarcı, o zaman biz de çağrı yapıyoruz: Bu ayki komisyon toplantısında geçmişteki gibi ilk altı ayın ayrı, ikinci altı ayın asgari ücreti ayrı belirlensin. Ama şunu da ifade edelim: İlk altı aydaki enflasyon hesabınız tutmazsa, ki biz tuttuğunu görmedik, komisyonun haziran ayında yeniden toplanacağını da bugünden ilan edin. On milyonlarca insan bu kararı bekliyor. Hem enflasyonun yarıyıla kadar artacağını kabul ediyorsunuz, hem de ‘Asgari ücrete tek artış yapılacak` diyerek milleti açlığa terk edeceğinizi itiraf etmiş oluyorsunuz. Yani seçime kadar göz boyayacağız, seçimden sonra ne haliniz varsa görün diyorsunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA