27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

AYLİN NAZLIAKA: “UNICEF`İN `ZENGİNLİĞİN ORTASINDA ÇOCUK YOKSULLUĞU` RAPORUNA GÖRE TÜRKİYE, AB VE OECD ÜLKELERİ ARASINDA KOLOMBİYA`DAN SONRA İKİNCİ SIRADA YER ALIYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “Ülkemizin en yakıcı sorunlarının başında çocuk yoksulluğu geliyor. UNICEF 39 ülke arasında yaptığı araştırmada ‘Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu` raporunu yayımladı. Rapora göre; Türkiye, bu 39 ülke içerisinde, çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya`dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Raporda, çocukların yeteri kadar ısınamadığı ve beslenemediği, çocukların yeni bir giysiye dahi ulaşamadığı ifade ediliyor” dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2023 Pazartesi 15:50   Okunma : 366

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “Ülkemizin en yakıcı sorunlarının başında çocuk yoksulluğu geliyor. UNICEF 39 ülke arasında yaptığı araştırmada ‘Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu` raporunu yayımladı. Rapora göre; Türkiye, bu 39 ülke içerisinde, çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya`dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Raporda, çocukların yeteri kadar ısınamadığı ve beslenemediği, çocukların yeni bir giysiye dahi ulaşamadığı ifade ediliyor” dedi.

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, çocuk yoksulluğuyla ilgili açıklama yaptı. Nazlıaka, şunları söyledi:

“TÜRKİYE, BU 39 ÜLKE İÇERİSİNDE, ÇOCUK YOKSULLUĞUNDA AB VE OECD ÜLKELERİ ARASINDA KOLOMBİYA`DAN SONRA İKİNCİ SIRADA YER ALDI”

“‘Çocuklarımız geleceğimiz` diyoruz. Fakat ülkemizin can en yakıcı sorunlarının başında çocuk yoksulluğu geliyor. UNICEF 39 ülke arasında yaptığı araştırmada ‘Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu` raporunu yayımladı. Rapora göre; Türkiye, bu 39 ülke içerisinde, çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya`dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Raporda, çocukların yeteri kadar ısınamadığı ve beslenemediği, çocukların yeni bir giysiye dahi ulaşamadığı ifade ediliyor. Raporda, yoksul bir bölgede doğan çocuğun yaşamının, zengin bir bölgede doğan çocuğun yaşamına kıyasla 8-9 yıl arasında daha kısa olduğu da açık bir şekilde ifade ediliyor.

“VERİLERİ MAKYAJLAMAKTA USTALAŞMIŞ OLAN TÜİK BİLE 7 MİLYON 600 BİN ÇOCUĞUN DENGELİ OLARAK BESLENMEDİĞİNİ SÖYLÜYOR”

Araştırmada, yoksul ailelere yapılan nakdi yardımların çocuk yoksulluğuyla mücadelede çok ama çok etkili araç olduğu da kaydediliyor. Ayrıca yoksulluğun çocukların hayatlarında silinmez bir iz bıraktığı, sürekli yoksulluk yaşayanların duygusal zorluklar yaşama olasılıklarının belirli bir zaman diliminde yoksulluk yaşayanlara göre iki kat daha fazla olduğu da vurgulanıyor. Ülkemizde uygulanan politikalar nedeniyle maalesef yoksulluk miras kalıyor. Nesilden nesile aktarıyor. Gıda fiyatlarındaki artış çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesini engelliyor. Yapılan bir başka araştırmaya göre Türkiye`de beş yaş altı çocuklardaki bu bodurluk oranı yüzde 10.  Yine TÜİK`in çocuklara yönelik yaptığı bir araştırmada çocuk yoksulluğu net bir şekilde gözler önüne seriliyor. Verileri makyajlamakta ustalaşmış olan TÜİK bile 7 milyon 600 bin çocuğun dengeli olarak beslenmediğini söylüyor. Çocuklar okulda açlıktan bayılıyor. Anneler çocuklarına bayat ekmekleri ıslatıp öğün olarak yanlarına koyuyor.

“TÜİK`E GÖRE BİLE BİR BESLENME ÇANTASI HAFTALIK 175 TL`YE DOLDURULUYOR”

TÜİK`e göre bile bir beslenme çantası haftalık 175 TL`ye dolduruluyor. Bu maliyet her geçen gün artıyor. Üzerimize sağanak gibi yağan zamlar nedeniyle her geçen gün artıyor. Okullarda açlıktan bayılan çocuklar olduğunu biliyoruz. Başı ağrıyıp öğretmenine giden ve aslında bunun açlık kaynaklı olduğunu bile bilmeyen çocuklar olduğunu hepimiz biliyoruz. Yine bir gün pazarda bir annenin feryadı kulaklarımda halen bugün gibi çınlıyor. Demişti ki ‘Çocuğuma sabah akşam makarna yedirmekten hububat kafalı oldu çocuğum.`  Anneler yakarıyor. Çocuklar açlıkla burun buruna yaşamak zorunda kalıyor. Aileler feryat ediyor. Ama ne yazık ki iktidar onları duymuyor.

“HERKESİN TOK, HERKESİN EŞİT, ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BİR BUGÜNE VE YARINA SAHİP OLACAĞI BİR TÜRKİYE`Yİ İNŞA EDİNCEYE KADAR DA MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Giderek yoksullaşan ülkemizde çocukların payına sadece sefalet düşüyor. AKP iktidarı sosyal devlet olmanın sorumluluğunu da unutmuş görünüyor. CHP olarak bizler bu düzeni değiştirmekte kararlıyız. Yoksulluğun miras kalmadığı, çocukların okulda açlıktan bayılmadığı, sağlıklı, dengeli ve yeterli besin aldığı, çocukların bodurluğa sürüklenmediği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği halkın iktidarını kurmak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Herkesin tok, herkesin eşit, çocukların sağlıklı bir bugüne ve yarına sahip olacağı bir Türkiye`yi inşa edinceye kadar da mücadelemiz sürecek.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA