29 Nisan 2024 Pazartesi


16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:41   EMEKLİLER 1 MAYIS`TA MEYDANLARDA OLACAK   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   13:15   MUĞLA İKİZKÖY`DE 3 GÜNDÜR SULAR KESİK, KÖYLÜLER TERMİK SANTRALE TEPKİ GÖSTERDİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI  
 
     
   

ARTVİNLİ ESNAF: "YILBAŞI YAKLAŞIYOR VE HİÇKİMSE BİR ŞEY SORMUYOR. HAYATIMDA İLK DEFA BU SENE KADAR KÖTÜ BİR SENE GEÇİRİYORUM"


Yılbaşına sayılı günler kala Artvinli esnaf artan maliyetlerden dolayı para kazanamadıklarını belirtti. Artvinli şarküteri işletmecisi Ercan Demirci, "Yılbaşı yaklaşıyor ve hiç kimse bir şey sormuyor ve hayatımda ilk defa bu sene kötü bir sene geçiriyorum. Bu seneye kadar kışları işler düşerdi ama bizim geçimimizi sağlardık" derken, Ardanuçlu market işletmecisi Mehmet Erkan Gümüş ise, "Eskiden yılbaşı geldiğinde insanlar bir şeyler alıp evlerine götürüp yılbaşlarını kutlarlardı, şimdi ise insanlarda ne böyle güç kaldı ne de yılbaşı kutlayacak bir hal kaldı" diye konuştu.

 

Tarih : 16 Aralık 2023 Cumartesi 17:21   Okunma : 257

UĞUR İSTANBULLU

Yılbaşına sayılı günler kala Artvinli esnaf artan maliyetlerden dolayı para kazanamadıklarını belirtti. Artvinli şarküteri işletmecisi Ercan Demirci, "Yılbaşı yaklaşıyor ve hiç kimse bir şey sormuyor ve hayatımda ilk defa bu sene kötü bir sene geçiriyorum. Bu seneye kadar kışları işler düşerdi ama bizim geçimimizi sağlardık" derken, Ardanuçlu market işletmecisi Mehmet Erkan Gümüş ise, "Eskiden yılbaşı geldiğinde insanlar bir şeyler alıp evlerine götürüp yılbaşlarını kutlarlardı, şimdi ise insanlarda ne böyle güç kaldı ne de yılbaşı kutlayacak bir hal kaldı" diye konuştu.

Artvin`de esnaf artan maliyetleden ve halkın alım gücünün düşmesinden şikayetçi. Taksici Savaş Keskin, "16 yıldır taksicilik yapıyorum ve Artvin Ardanuç`ta yaşıyorum. İşlerimiz çok düşük, akaryakıttan dolayı ister istemez fiyatlar yüksek ve doğal olarak gelen gidende olmuyor. Bakın araçları görüyorsunuz ve bütün gün burada arkadaşlarla bekliyoruz. Yılbaşı diye bir şey yok bizde ve önceki yıllarda akaryakıt ucuz olduğunda işlerimiz iyiydi. Mazotun 36-40 lira olduğundan dolayı da gelip giden de olmuyor" dedi.

"BİR YIL BOYUNCA VERGİ VE HARÇLARA YÜZDE 56`LIK ZAM GELDİ"

Artvinli mali müşavir Ergül İstanbullu şunları söyledi:

"Şöyle söyleyelim; ülkemizde baş gösteren yüksek enflasyon, geçim sıkıntısı, işsizlik ve buna benzer sorunlardan Artvin ilimizde etkilenmektedir. Esnaflarımız bir yıl boyunca bu sorunlarla boğuşurak bir yılı daha geride bırakmıştır. Bu demek oluyor ki önümüzdeki yıllarda da bundan daha farklı bir şey olmayacaktır. Vergi ve harçlara gelen yüzde 56`lık zamma karşılık, çalışanların maaşlara aynı zamanda da emeklilere gelecek zammınsa bunun yarısı kadar olmayacağı görüşü hakim. Evet vergilerin oranları yıl içerisinde arttı ama vergi matrahları düşük tutuldu ve dolayısıyla esnafa yüksek vergiler demek. Diğer yandan sigorta primleri, damga vergileri, kira, elektrik gibi artışlar üretim maliyetini etkileyeceğinden dolayı esnafımızı da zor durumda bırakmış olacak. Gelecek yılda enflasyonda belirli bir düşüşün olmayacağı düşüncesi hâkim. Esnaf alıp rafına koyduğu malı haftalık hatta üç günlük olarak fiyat belirlemek zorunda kalıyor çünkü akaryakıta, elektriğe gelen zamdan dolayı esnafın almış olduğu malda her gün periyodik olarak artmaktadır. Onun için esnaf önümüzdeki yılda da fazla bir kazanç artışı maalesef beklemiyor."

"50 YAŞINDAYIM VE BUGÜNE KADAR BÖYLE KÖTÜ BİR SENE GÖRMEDİM"

Artvinli şarküteri işletmecisi Ercan Demirci şunları söyledi:

"50 yaşındayım ve 15 yaşından itibaren bu işlerle uğraşıyorum yani marketçilik ve şimdi de şarküteri işletiyorum. Tavuk şarküteri ve doğal ürünler satıyoruz. Evet tavukta fiyatlar yüksek ve dolayısıyla hareketlilik maalesef yok. Yani şöyle söyleyeyim size; geçen yıllarda satmış olduğumuz elimizde ne öyle ürün ne de öyle rakamlar var. Yılbaşı yaklaşıyor ve hiç kimse bir şey sormuyor ve hayatımda ilk defa bu sene kötü bir sene geçiriyorum. Bu seneye kadar kışları işler düşerdi ama bizim geçimimizi sağlardık. Dükkân kirasını öderdik, elektrik parasını öderdik, Bağ- Kur`umuzu öderdik ve bu seneki gibi zor duruma düşmezdik. İçinde bulunduğumuz durumu yoldan geçen herkese anlatıyorum aynı zamanda da tüm esnaf arkadaşlarımla da paylaşıyorum."

"YEREL MARKETLERİ SADECE MALİYETLER VURMADI ULUSAL MARKETLER DE VURDU"

Ardanuçlu market işletmecisi Mehmet Erkan Gümüş ise şunları söyledi:

"Marketçiyim ve eskiden yılbaşı geldiğinde insanlar bir şeyler alıp evlerine götürüp yılbaşlarını kutlarlardı, şimdi ise insanlarda ne böyle güç kaldı ne de yılbaşı kutlayacak bir hal kaldı. Önceleri insanlar 5 kilo mandalina alırlardı şimdi ise 1- 2 kilo alıyorlar ve yine o da eskisi gibi değil. Aynı zamanda ilçemiz 3 bin nüfuslu ama ilçemizde ulusal marketler 10`u buldu. Bu konuda yetkililerin bir şeyler yapmasını bekliyoruz açıkçası buna bir dur demeleri lazım. Buradaki yerel esnaf ne yapacak ve ulusal marketler istiyor ki küçükleri ezelim, öldürelim, bitirelim ve bize yaşam hakkı sunmuyorlar."

Ardanuçlu balıkçı Uygur Keleş, "Genellikle kış boyu balıkçılıkla uğraşıyorum, bu sene maliyetlerden kaynaklı fiyatlar da yüksek. Rize`yle Artvin`in fiyatları birbirini tutmuyor ve doğal olarak bizde fiyatlar tabi yüksek. Nerede balık çıkıyorsa oralara gidip getiriyoruz" dedi.

"MAZOT 36-40 LİRA BANDINDA OLUNCA TAKSİCİ ESNAF İŞ YAPAMAZ HALE GELDİ"

Taksici Savaş Keskin, "16 yıldır taksicilik yapıyorum ve Artvin Ardanuç`ta yaşıyorum. İşlerimiz çok düşük, akaryakıttan dolayı ister istemez fiyatlar yüksek ve doğal olarak gelen gidende olmuyor. Bakın araçları görüyorsunuz ve bütün gün burada arkadaşlarla bekliyoruz. Yılbaşı diye bir şey yok bizde ve önceki yıllarda akaryakıt ucuz olduğunda işlerimiz iyiydi. Mazotun 36-40 lira olduğundan dolayı da gelip giden de olmuyor. Sadece biz taksicilerin değil herkesin durumu kötü" diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA