3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

MANSUR YAVAŞ: “BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU GÖSTERDİK. BELEDİYECİLİK YIKMAK DEĞİL, ONARMAKTIR, DARDA OLANIN YANINDA OLMAKTIR”


Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yenilenen `Tarihi Ulus Hali`nin açılışında “Belediyeciliğin ne olduğunu gösterdik. Belediyecilik yıkmak değil, onarmaktır, yapmaktır, yaşatmaktır. Darda olanın yanında olmaktır. Yapılan betonlar, yollar, 2-3 ay sonra unutulur. Ama darda kalan bir insanın, esnafın dar gününde yanında olduğunuz zaman bu hiçbir zaman unutulmaz. Gerçek belediyecilik de benim anlayışıma göre budur” dedi.

 

Tarih : 20 Aralık 2023 Çarşamba 13:39   Okunma : 204

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yenilenen `Tarihi Ulus Hali`nin açılışında “Belediyeciliğin ne olduğunu gösterdik. Belediyecilik yıkmak değil, onarmaktır, yapmaktır, yaşatmaktır. Darda olanın yanında olmaktır. Yapılan betonlar, yollar, 2-3 ay sonra unutulur. Ama darda kalan bir insanın, esnafın dar gününde yanında olduğunuz zaman bu hiçbir zaman unutulmaz. Gerçek belediyecilik de benim anlayışıma göre budur” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi`nce yenilenen ‘Tarihi Ulus Hali`nin açılışı bugün ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapıldı. Açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ulus esnafı ve Ankaralı yurttaşlar katıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, yenilenen ‘Tarihi Ulus Hali`nin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“SEÇİMDEN ÖNCE BİZ, BURADAKİ ESNAFI MAĞDUR ETMEDEN BURALARI TAMAMEN YENİLEYECEĞİMİZ KONUSUNDA SÖZ VERMİŞTİK”

“Bugün çok önemli bir iş yapıyoruz. Seçimlerden önce sürekli olarak Ulus`tan bahsetmiştim. Buraların hemen hemen hepsi yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Seçimden önce biz, bunların bizim için çok önemli eserler olduğunu, bütün gelişmiş ülkelerde, başkentlerde tarihi kent merkezinin özellikle korunduğunu, bu nedenle biz yıkmayacağımızı tam tersine buradaki esnafı mağdur etmeden buraları tamamen yenileyeceğimiz konusunda söz vermiştik. Amacımız şuydu. Bütün kentlere turist geliyor. Ankara`ya turist gelmiyor. Biz bunu aday olduğumuzda da iddia ettiğimizde ‘Ankara`ya turist niye gelsin` diyorlardı. Ben de ‘Benim gözümle bakın bir de Ankara`ya` diye yayınlamıştım. Ankara`da da yeterli miktarda turisti çekecek, tarihi ve kültürel zenginliklerimiz var. Ama onu görecek göz lazımdı. Hayalimiz şudur. Ulus`ta trafiğin yerin altına alınarak 19 Mayıs Stadı`nın Gençlik Parkı`ndan itibaren insanları yürüterek 1. Meclis, 2. Meclis`ten başlayarak İş Bankası Müzesi dahil buradan Bentderesi`ne doğru yürünmesi, buradaki tarihi ve kültür eserlerinin hepsinin ortaya çıkarılması ve buradan Bentderesi`ne kadar inerek oradaki Roma Tiyatrosu`nu ve sol taraftaki Hacı Bayram`ı hep birlikte bir kültürel zenginlik olarak ortaya çıkaracağımızı söylemiştik.

“BURALARIN TAMAMI PROJE TAMAMLANDIĞI ZAMAN ŞURADA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ TURİST KALABALIKLARIYLA DOLACAK”

Bir taraftan da bunu Çıkrıkçılar yokuşuyla, kaleyle birleştirerek daha sonra Hamamönü`nü de dahil edecek şekilde büyük bir bölgenin tamamen turistlerle dolu olabileceğini iddia etmiştik. Biraz önce başkanımız anlattı. Yapılan işleri gördünüz. Şimdi buraların tamamı inşallah proje tamamlandığı zaman şurada gördüğünüz gibi turist kalabalıklarıyla dolacak. Hem tarihimizi, kültürümüzü korumuş olacağız hem de esnafımızın daha fazla para kazanmasını sağlayacağız. Biz bunu Beypazarı`nda başardık. İlk başladığımızda da ‘Oraya niye gelsin, ne var burada` derlerken şu anda oraya hala her yıl 500-600 bin turist gidiyor. Orada binlerce insan turizmden ekmek sağlıyor. Yine aynı şekilde de Ankara`da bunu başaracağımızdan hiç şüphe yok. Yeter ki niyet, gayret iyi olsun.

“YAPILAN BETONLAR, YOLLAR, 2-3 AY SONRA UNUTULUR. AMA DARDA KALAN BİR İNSANIN, ESNAFIN DAR GÜNÜNDE YANINDA OLDUĞUNUZ ZAMAN BU HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAZ”

Yakın zamanda yaptığınız bütün faaliyetleri de sizlerle paylaşacağız. Büyük bir toplantıyla Ankara halkına hesabını vereceğiz. Burası da bugün açılışını yapıyoruz. 27 milyon 100 bin liraya mal oldu. Esnafımız 71 gün dışarıda bekledi ama bu sıkıntıya inşallah değecek ve çok daha rahat bir şekilde esnafımız burada alışverişini yapacak. Ben kendilerine kazasız, belasız, bol kazanç, helal rızık diliyorum. Ankara esnafımıza bu konuda güveniyorum. Gerek pandemi dönemi gerek ekonomik şartlar nedeniyle şimdiye kadar Ankara`da ne kadar adına esnaf denilen grup varsa taksicisinden dolmuşundan, halk otobüsünden tutun, bakkalına, manavına kadar tamamen pazarcısına kadar en zor durumlarda her zaman yanında olduk. Belediyeciliğin ne olduğunu gösterdik. Belediyecilik yıkmak değil, onarmaktır, yapmaktır, yaşatmaktır. Darda olanın yanında olmaktır. Yapılan betonlar, yollar, 2-3 ay sonra unutulur. Ama darda kalan bir insanın, esnafın dar gününde yanında olduğunuz zaman bu hiçbir zaman unutulmaz. Gerçek belediyecilik de benim anlayışıma göre budur. Amacımız şuydu. Bir kentin tarihini, kültürünü, hafızasını yok ederseniz şuurunu, hafızasını kaybetmiş bir insan nasıl gezerse o kent o hale gelir. Dolayısıyla 1937 yılında yapılan bu bina dahil buralarda gördüğünüz binaların hepsi dahil hepsini elden geçiriyoruz. Amaç hem turist gelsin hem kültürümüzü koruyalım. Hem buradaki esnafımız daha fazla para kazansın. Tekrar hayırlı, bol kazançlar diliyorum. Helal diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA