29 Nisan 2024 Pazartesi


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

GAMZE TAŞCIER: “SAYIN IŞIKHAN MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYOR. ASGARİ ÜCRETLİ ARTIK SÜTTEN 154 LİTRE, KIYMADAN 37 KİLO DAHA AZ ALABİLİYOR... BAKAN BEYLER REALİTE GÖRMEK İSTERSE KENDİSİNİ ÇARŞIYA PAZARA DAVET EDİYORUM”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın TBMM Genel Kurulu`nda bakanlık bütçesiyle ilgili yaptığı konuşmayı eleştirerek; “Sayın Işıkhan bir kez daha milletin aklıyla alay ediyor ve sanıyorum bundan mutluluk duyuyor. Kendisi herhalde farkında değil ama Türkiye`nin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor. ‘Asgari ücreti 21 yılda reel olarak 3 kat artırdık` diyor. Kağıt üzerinden değil, vatandaşın yanından konuşmak lazım. Sadece 2 yılda alım gücündeki korkunç düşüş hükümete reel gelmiyor demek ki. 2021 Ocak ayında asgari ücret 2 bin 825 liraydı, süt 6 liraydı. Bugün aynı markette, aynı süt 36 lira. Asgari ücretli artık o sütten 154 litre daha az alabiliyor. Kıymadan 37 kilo daha az alabiliyor. Bu sadece iki yılda oldu. Bakan beyler realite görmek isterse kendisini çarşıya pazara davet ediyorum” dedi.

 

Tarih : 22 Aralık 2023 Cuma 16:14   Okunma : 46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın TBMM Genel Kurulu`nda bakanlık bütçesiyle ilgili yaptığı konuşmayı eleştirerek; “Sayın Işıkhan bir kez daha milletin aklıyla alay ediyor ve sanıyorum bundan mutluluk duyuyor. Kendisi herhalde farkında değil ama Türkiye`nin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor. ‘Asgari ücreti 21 yılda reel olarak 3 kat artırdık` diyor. Kağıt üzerinden değil, vatandaşın yanından konuşmak lazım. Sadece 2 yılda alım gücündeki korkunç düşüş hükümete reel gelmiyor demek ki. 2021 Ocak ayında asgari ücret 2 bin 825 liraydı, süt 6 liraydı. Bugün aynı markette, aynı süt 36 lira. Asgari ücretli artık o sütten 154 litre daha az alabiliyor. Kıymadan 37 kilo daha az alabiliyor. Bu sadece iki yılda oldu. Bakan beyler realite görmek isterse kendisini çarşıya pazara davet ediyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın TBMM Genel Kurulu`nda bakanlık bütçesi üzerine yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

SAYIN IŞIKHAN BİR KEZ DAHA MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYOR VE SANIYORUM BUNDAN MUTLULUK DUYUYOR”

Taşcıer, Bakan Işıkhan`ın sözleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Çalışma Bakanı TBMM Genel Kurulu`ndaki bütçe konuşmasında, bu yüzyılı emeğin yüzyılı yapacaklarından bahsetti. Sayın Işıkhan bir kez daha milletin aklıyla alay ediyor ve sanıyorum bundan mutluluk duyuyor. Kendisi herhalde farkında değil ama Türkiye`nin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor. Kayıt dışı çalışıp asgari ücret bile alamayan milyonlar var. Son 8 yılda gerçekleşen 20-24 yaş arası istihdam artışına bakın, yüzde 86`sı asgari ücret ve aşırı yakın ücret alıyor. Yani vasıfsız iş yapan da, teknik tahsil almış da çalışma hayatına asgari ücretli başlıyor.

2021 OCAK AYINDA ASGARİ ÜCRET 2 BİN 825 LİRAYDI, SÜT 6 LİRAYDI. BUGÜN AYNI MARKETTE, AYNI SÜT 36 LİRA”

25-39 yaş arasında da asgari ücret ödenenlerin sayısı hızla artıyor. Asgari ücretli olmayanlar da düşük ücretlere mahkum edilmiş durumda. Türkiye`de özel sektör çalışanlarının yüzde 91`i asgari ücretin iki katı ve altında, yani 22 bin 804 liradan az ücret alıyor. Memurların bile alım gücü yıllardır hızla eriyor. 2003`te çalışanlar toplam gelirin yüzde 25.2`sini ücret ödemesi olarak alıyordu, çalışan sayısı yaklaşık 4 milyon kişi artmasına rağmen bu oran yüzde 23.9`a düştü. Yani emeğiyle, alın teriyle geçinenler bu ülkenin zenginliğinden daha az pay alıyorlar. Emekçileri sistematik olarak yoksullaştırıp, zengini daha zengin yapanlar, paradan para kazananları ihya edenler mi bu yüzyılı emeğin yüzyılı yapacak? Asgari ücreti 21 yılda reel olarak 3 kat artırdık diyor. Kağıt üzerinden değil, vatandaşın yanından konuşmak lazım. Sadece 2 yılda alım gücündeki korkunç düşüş hükümete reel gelmiyor demek ki. 2021 Ocak ayında asgari ücret 2 bin 825 liraydı, süt 6 liraydı. Bugün aynı markette, aynı süt 36 lira. Asgari ücretli artık o sütten 154 litre daha az alabiliyor. Kıymadan 37 kilo daha az alabiliyor. Bu sadece iki yılda oldu. Bakan beyler realite görmek isterse kendisini çarşıya pazara davet ediyorum.

AKP İKTİDARLARI DÖNEMİNDE, 21 YILDA 20 AYRI GREV ENGELLENDİ, 200 BİNE YAKIN İŞÇİNİN GREV HAKKI GASP EDİLDİ”

Vedat Işıkhan ayrıca sendikal hak ve özgürlükler konusunda önemli düzenlemeler yaptıklarından da bahsetti. Pes doğrusu. AKP iktidarları döneminde, 21 yılda 20 ayrı grev engellendi, 200 bine yakın işçinin grev hakkı gasp edildi. E-devletten sendika üyeliği yapılabiliyormuş… Daha bugün Türkiye`nin dört bir yanında işçiler, sendika üyeliğinden ayrılsınlar diye patronların baskısına uğradıkları için iş bırakmış durumda. Şanlıurfa`da, Kocaeli`de, Manisa`da, Sakarya`da işçiler fabrika önlerinde eylem yapıyor. İşçiler direnişte, Bakan kafasını çeviriyor. Sendika üyesi olmak beş dakika doğru, ama sendikalı kalabilmek zor. Getirdikleri sendikal barajlar, toplu sözleşme yapılabilmesi önüne getirilen bin bir engel, bunlardan Sayın Bakan bihaber olabilir mi? Elbette olamaz. Sendikalı sayısı arttı diye övünüyorlar. Kamuda sendikalı sayısını artırmadılar. Kamuda sendikalaşma adı altında esasında siyasi parti üyeliği yaptırıldı. Bu gerçeği herkes biliyor zaten. İşçilerin deseniz, Türkiye`de sadece yüzde 14.76`sı sendikalı. Bunu büyük başarı diye anlatıyorlar.

YENİ GETİRDİKLERİ TORBA KANUNUN İÇİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU`NUN UYGULANMASININ BİR YIL DAHA ERTELENMESİ VAR”

Sayın Işıkhan birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini en kısa sürede hayata geçireceklerini de söyledi. ‘Ne zaman` dedik yine ses yok. Bir buçuk yıl önce Erdoğan söz vermişti. Nasıl bir ‘en kısa süre` anlayışınız var çözmekte zorlanıyoruz. Çalışma koşullarını güvenli hale getirmekten, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü yerleştirmekten bahsetti. Daha yeni getirdikleri torba kanunun içinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu`nun uygulanmasının bir yıl daha ertelenmesi var. 12 sene olacak, hala erteliyorlar. İnsan aklıyla bu denli alay edilmesini reddediyoruz.

DEPREMZEDELER HALA KONTEYNERLERDE ÇAMURUN İÇERİSİNDE YAŞIYOR”

6 Şubat depremleri sonrası depremzedelerden Sosyal Güvenlik kapsamında yer alan birçok kalemden katılım payı alınmamasının sağlandığını ifade etti. Bu uygulamanın süresi 30 Kasım`da bitmesine rağmen süresini uzatmamışlardı. Ortalığı ayağa kaldırıp itiraz ettik, ‘depremzedeler hala konteynerlerde çamurun içerisinde yaşıyor, kentler henüz ayağa kaldırılamadı, molozların arasından hala cansız bedenler çıkarılıyor` dedik. Bizim itirazlarımız sonrası 5 Aralık`ta SGK bir duyuru yayınlayarak uygulamayı uzattıklarını açıkladı. Biz çağrı yapmasak depremzedelerden tedavi ve ilaçta katılım payı almaya başlayacaklardı. Sayın Bakan bundan neden söz etmiyor?”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA