5 Mayıs 2024 Pazar


12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI  
 
     
   

ÜMİT ERKOL: "`FIRAT`IN KENARINDA BİR KOYUN KAYBOLSA BANA SORUN` DİYEN CUMHURBAŞKANI, 12 ASKERİN ŞEHİT OLMASINDAN SONRA SORUMLU OLARAK ÇIKMALI VE SORULARIMIZA CEVAP VERMELİDİR"


CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, "`Fırat`ın kenarında bir koyun kaybolsa bana sorun` diyen Cumhurbaşkanı, 12 askerin şehit olmasından sonra sorumlu olarak çıkmalı ve ona sorduğumuz sorulara cevap vermelidir. Saklanarak, gizlenerek bu bozuk düzenden nemalanarak sarayda yaşamaya devam edip, yoksulları, emekçileri, askeri, polisi görmezden gelerek, onların can güvenliğini önemsemeyerek uzun süre bu ülkeye Cumhurbaşkanlığı yapamaz" dedi.

 

Tarih : 27 Aralık 2023 Çarşamba 13:02   Okunma : 55

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, "`Fırat`ın kenarında bir koyun kaybolsa bana sorun` diyen Cumhurbaşkanı, 12 askerin şehit olmasından sonra sorumlu olarak çıkmalı ve ona sorduğumuz sorulara cevap vermelidir. Saklanarak, gizlenerek bu bozuk düzenden nemalanarak sarayda yaşamaya devam edip, yoksulları, emekçileri, askeri, polisi görmezden gelerek, onların can güvenliğini önemsemeyerek uzun süre bu ülkeye Cumhurbaşkanlığı yapamaz" dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, 81 il ve ilçe örgütüyle eş zamanlı olarak 22-23 Aralık 2023 tarihinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesine yapılan terör saldırıları sonucu şehit olan 12 asker için CHP Çankaya İlçe Başkanlığı`nın önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım okudu. Yıldırım, şunları kaydetti:

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK`YI VE İNSANLIK DIŞI YÖNTEMLERİNİ LANETLİYORUZ"

"22-23 Aralık 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberle sarsıldık, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük.

Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan.

Şehitlerimizin her birinin ayrı bir hikayesi, arkada bıraktıkları aileleri, evlatları, eşleri var. Şehitlerimize bir kez daha Allah`tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK`yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz, lanetliyoruz. Toprağa verdiğimiz kahraman evlatlarımızın, bütün şehidimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatacağımıza buradan söz veriyoruz.

Meclisimizin derhal bir kapalı oturum yapmasını ve Milli Savunma Bakanı`nın gazi Meclis`e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi gerektiğini söyledik, askerimizin can güvenliği ve sağlıkları bizler için her şeyden önceliklidir. Askerimizi tehlikeye atacak bir güvenlik zafiyetinin olup olmadığını, askerimizin can güvenliğini ilgilendiren kararların doğru bir şekilde alınıp alınmadığını takip etmek en önemli sorumluluğumuzdur.

"CUMHURBAŞKANI YETKİSİNİ KULLANARAK YAS İLAN ETMEDİ"

Biz şehitlerimizin ailelerini, şu anda sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiğimizi düşünürken, Ankara`da birileri alışılmış ezberlerini tekrar etmekle meşguldü. Her şeyden önce 3 günlük milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için 3 gün yas ilan edenler, bayrakları yarıya indirenler oralı olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi.

81 vilayetin hiçbir yerine ateş düşmesin diye bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye, sorulması gereken soruları sormaya sonuna kadar devam edeceğiz. Bizler terör örgütü ile müzakere masasına oturanlarla, `Birkaç Mehmetçik öldü diye Meclis`i mi toplayacağız` diyenlerle, siyasi çıkarları için bölücü terör örgütünün liderinin mektubunu devletin kanalında okutanlarla, Meclis kürsüsünde `Eyalet, özerklik ve federasyonu tartışalım` diyenlerle, yerli ve milli ilan edilenlerle aynı hizaya gelmeyeceğiz.

CHP olarak bizler, Genel Başkanımız Özgür Özel`in de ifade ettiği gibi hain terör saldırılarına, gencecik vatan evlatlarının toprağa düşmesine artık yeter diyoruz. Bu vatanın kerpiç evlerinde oturan fakir evlatları şehit olurken, iktidar sahiplerinin zenginleşmesine artık yeter diyoruz.

CHP`nin Genel Başkanı`na sokakta, caddede, salonda, cami avlusunda parmak sallayan, elini sallayan, laf söyleyenler kendilerine dikkat edecekler. CHP örgütleri bundan sonra bu provokasyonlara asla ve asla müsaade etmeyecek. Vatanın birliği, ülkenin bütünlüğü bizim için vazgeçilmezdir."

ERKOL: SARAYDA YAŞAYAN DEĞİL, HALKIN İÇERİSİNDE YAŞAYAN BİR CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ

Yıldırım`ın ardından konuşan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ise şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten acılıyız, acımız büyük. Ateş özellikle düştüğü yeri yakıyor. Bu ateşin karşısında birilerinin sorumlu olarak öne çıkması lazım. Bir ülkeyi yönetenler yalnızca Cumhurbaşkanı`nın güvenliğini sağlayarak ülkede güvenliği sağlayamazlar. Her bir yurttaşın, görev yapan her bir polisin, her bir askerin güvenliğinden de bu ülkeyi yönetenler sorumlu. `Fırat`ın kenarında bir koyun kaybolsa bana sorun` diyen Cumhurbaşkanı, 12 askerin şehit olmasından sonra sorumlu olarak çıkmalı ve ona sorduğumuz sorulara cevap vermelidir. Saklanarak, gizlenerek bu bozuk düzenden nemalanarak sarayda yaşamaya devam edip, yoksulları, emekçileri, askeri, polisi görmezden gelerek, onların can güvenliğini önemsemeyerek uzun süre bu ülkeye Cumhurbaşkanlığı yapamaz. Artık biz sarayda yaşayan değil, halkın içerisinde yaşayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz, bu bozuk düzen son bulsun istiyoruz. İnsanca, hakça bir düzen için sonuna kadar mücadele edeceğimizi, hiçbir baskıdan, tehditten korkmayacağımızı buradan bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz. Ve diyoruz ki; artık yeter, artık yeter, artık yeter."


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA