16 Mayıs 2024 Perşembe


11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"   13:15   BODRUM`DA CENGİZ İNŞAAT`TAN SONRA CENNET KOY`A BİR OTEL DAHA   12:52   AHMET DAVUTOĞLU: "DÜN GECE SON YILLARIN EN ÖNEMLİ GECESİ YAŞANDI. MAFYATİK YAPILAR DEVLETİMİZİN HER YANINA SIZMIŞ. KAMUOYUNA DERHAL BİR AÇIKLAMA YAPILMALI"   12:29   TÜİK : "GENİŞ AİLELERİN YÜZDE 25,7`Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR``   12:13   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU`NDAN YARGI PAKETİ TEPKİSİ   11:29   YAŞ ÇAY FİYATINA CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ   11:12   SEZGİN TANRIKULU: ENGELLİLERE ÖDENEN MAAŞ AÇLIK SINIRININ DİBİNDE, BU MAAŞLARLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL  
 
     
   

KADININ, ŞİDDET NEDENİYLE EVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI ALMASI


Evden uzaklaştırma kararı, şiddet uygulanan kişileri korumak amacıyla verilen koruma tedbiri kararıdır. Kolluk güçleri 6284 sayılı Kanunu kapsamında bahse konu koruma tedbiri kararını almaktadır. Böylece güvenlik güçleri şiddet içerikli eylemlerin önlenmesi için kesin hüküm beklemeden önleyici tedbir uygulamaktadır. Görüldüğü üzere koruma kararı bir ceza veya hüküm değildir. Bu tedbir kapsamında sadece kadınlar lehine evden uzaklaştırma kararı verilmemektedir. Ayrıca erkekler lehine de kolluk birimleri evden uzaklaştırma kararı vermektedir.

 

Tarih : 30 Aralık 2023 Cumartesi 20:42   Okunma : 248

Evden uzaklaştırma kararı, şiddet uygulanan kişileri korumak amacıyla verilen koruma tedbiri kararıdır. Kolluk güçleri 6284 sayılı Kanunu kapsamında bahse konu koruma tedbiri kararını almaktadır. Böylece güvenlik güçleri şiddet içerikli eylemlerin önlenmesi için kesin hüküm beklemeden önleyici tedbir uygulamaktadır. Görüldüğü üzere koruma kararı bir ceza veya hüküm değildir. Bu tedbir kapsamında sadece kadınlar lehine evden uzaklaştırma kararı verilmemektedir. Ayrıca erkekler lehine de kolluk birimleri evden uzaklaştırma kararı vermektedir.

Şiddet tanımı sadece fiziksel şiddeti kapsamamaktadır. Nitekim kanun koyucu 6284 sayılı Kanun madde 2`de şiddetin tanımı yapılırken bu hususa yer vermiştir. Buna göre kanun koyucu şiddet türlerini fiziksel, cinsel, sözlü, psikolojik veya ekonomik olarak belirlemiştir. Bu nedenle müşterek konuttan uzaklaştırma kararı verilmesi için sadece fiziksel şiddet aranmayacaktır. Diğer şiddet türlerinden herhangi birisini gerçekleşmesi halinde mahkeme müşterek konuttan uzaklaştırma kararı verebilecektir. Uzaklaştırma kararı için bu hususta ihtisas yapmış bir boşanma avukatının desteği faydanıza olacaktır.

KORUMA TEDBİRİ NEDİR?

Koruma tedbiri, suçun soruşturulması veya önlenmesi için uygulanan geçici bir tedbirdir. Özellikle 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda birçok korum tedbiri yer almaktadır. Örneğin tutuklama, gözaltı, yakalama, arama, el koyma koruma tedbiri türleri arasındadır. Evden uzaklaştırma kararı da daha çok önleyici nitelikte bir tedbirdir.

EVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI SÜRESİ

6284 sayılı kanun madde 5/1 (b) bendine göre aile mahkemesi hakimi evden uzaklaştırma kararı verebilmektedir. Madde 8/2`ye göre aile mahkemesi hakimi evden uzaklaştırma kararını en fazla 6 ay süreyle verebilecektir. Ancak şiddetin devam edeceği anlaşılırsa sürenin uzaması mümkündür.

EVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI İHLALİ

Koruma kararı ihlali gerçekleştiği takdirde kolluk görevlileri ihlal tutanağı düzenleyeceklerdir. Kolluk görevlileri söz konusu bu ihlal tutanağını aile mahkemesi hakimine göndereceklerdir. Aile mahkemesi hakimi 6284 sayılı kanun madde 13 uyarınca ilgili kişiler hakkında zorlama hapsi verilebilecektir. Zorlama hapsi süresi 3 gün ile 10 gün arasında değişmektedir. Aile mahkemesi hakimi bu süreyi tedbirin niteliği ve ihlalin ağırlığına göre belirleyecektir.

EVDEN UZAKLAŞTIRMA VE KORUMA TEDBİRİ KONUSUNDA ANKARA BOŞANMA AVUKATI DESTEĞİ

Evden uzaklaştırma ve koruma tedbiri kararları bakımından muhakkak avukatla çalışmasında fayda bulunmaktadır. Kendisine bu taleplerle başvurulan avukat, çocuğun üstün menfaatini konuşarak haklarını tespit edip elindeki delilleri değerlendirerek açılacak davaları belirlemesi gerekmektedir. İspatın davacı tarafta olduğu dosyalarda müvekkilinin elindeki delilleri ve mahkemece istenecek delilleri doğru değerlendirmesi gerekmektedir. İmam nikahlı eşin hakları konusunda size yardımcı olacak en iyi boşanma avukatları için iletişim bilgilerine tıklayarak bizi arayabilirsiniz. Bununla birlikte ofise gelmeden Ankara boşanma avukatı ile istediğiniz yerden görüntülü ve farklı şekilde iletişim kurmak ve bilgi almak için online danışmanlık sisteminden randevu alabilirsiniz.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA