3 Mayıs 2024 Cuma


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE KADIN HASTA DOKTORUN KENDİSİNE CİNSEL SALDIRIDA BULUNDUĞUNU İDDİA ETTİ. DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde 29 yaşındaki Z.Ş. isimli kadın hasta doktor C.E`nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Z.Ş.`nin şikayeti üzerine gözaltına alınan doktor C.E. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Yılmaz, doktorla ilgili Tıp Fakültesi Dekanının inceleme başlattığını belirtirken, Z.Ş.`nin avukatı Eren Keskin, “Doktor kamu görevinin kendisine verdiği görevi de istismar ederek bir kadına cinsel saldırıda bulunmuştur hastasına ve bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. Doktor C.E ise “Tamamen iftira. İddiaları reddediyorum gerekirse dava açacağım. Daha önce psikolojik sorunları olmuş başkaları hakkında da iftira da bulunmuş” dedi.

 

Tarih : 31 Aralık 2023 Pazar 13:21   Okunma : 191

GENÇAĞA KARAFAZLI

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde 29 yaşındaki Z.Ş. isimli kadın hasta doktor C.E`nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Z.Ş.`nin şikayeti üzerine gözaltına alınan doktor C.E. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Yılmaz, doktorla ilgili Tıp Fakültesi Dekanının inceleme başlattığını belirtirken, Z.Ş.`nin avukatı Eren Keskin, “Doktor kamu görevinin kendisine verdiği görevi de istismar ederek bir kadına cinsel saldırıda bulunmuştur hastasına ve bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. Doktor C.E ise “Tamamen iftira. İddiaları reddediyorum gerekirse dava açacağım. Daha önce psikolojik sorunları olmuş başkaları hakkında da iftira da bulunmuş” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde görevli beyin cerrahi doktoru C.E. hakkında Z.Ş. adlı 29 yaşındaki kadın hasta, doktorun kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Doktor hakkında hem Rize Cumhuriyet Savcılığı`na hem de üniversite hastanesine şikayet başvurusunda bulunan Z.Ş. şikayet dilekçesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"06.12.2023 günü saat 14:00`da yaşamış olduğum sırt ağrısı şikayetleri nedeni ile Rize Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi`nde kontrol olmak için doktor C.E.`den randevu aldım. Randevu saatinde hastanede hazır bulundum. Doktor C.E.`nin muayenehanesine girdim, `neyin var` diye sordu. Ben de sadece sırt ağrılarım olduğunu söyledim. Bana MR çektirmemi sonucuna göre tedavi uygulayacağını belirtti. MR randevusu aldım 27.12.2023 günü annemin kontrolü sebebi ile hastaneye gittim. Aynı gün MR sonuçlarımı göstermek için tekrar doktorum C.E.`nin görev yaptığı Beyin Cerrahi Servisi`ne gittim. Muayene sıramı aldım doktor C.E.`nin polikliniğine girdim. MR sonucunu kendi ekranın da görüntüledi ve bana omur iliğimde sıvı birikmesi olduğunu söyledi. O sırada bir reçete yazdığını bu yazdığı reçetedeki ilaçları hemen alıp gelmemi söyledi. Ben de hızlı bir şekilde belirttiği ilaçları aldım. Tekrar polikliniğe gittim. Beni görünce `geldin mi` dedi ve odasının kapısını çekerek `hadi gidelim` dedi. Ben de kendisini takip ettim. Beyin Cerrahi Servisi`ne girdik, ikinci odaya geçmemi söyledi, doktor ve asistanların dinlenme odası olduğunu gördüm ve odaya girdim. Arkamdan doktor C.E. geldi kapıyı kapattı ve içeriden kilitledi ve koltuğa yüz üstü uzanmam gerektiğini söyledi. Ayakkabılarımı ve üzerimde ki sweatimi çıkarmam gerektiğini öyle daha rahat edeceğimi söyledi. İkisini de çıkarmadım ve yüz üstü koltuğa uzandım.

"BENDEN İÇ ÇAMAŞIRLARIMI ÇIKARMAMI İSTEDİ"

Sweatimi omzuma kadar elimle sıyırdım ve elimle omzumdan tuttum. Eczaneden aldığım ilaçların arasında bulunan spreyi aldı eline sıktı ardından dolaptan başka bir sıvı daha eline sıktı ve çıplak elle sırtıma masaj yapar gibi ovalamaya başladı. Bu sırada bana `kasların kasılmış` diyordu. Daha sonra sırt üstü yatmamı söyledi ben de sırt üstü koltuğa uzandım. Bu defa kıyafetlerimi ön taraftan omuzlarıma kadar sıyırdım. Bu kez doktor C.E boynumdan başlayarak iç çamaşırımın içerisine ellerini sokarak göğüslerimi de ovalamak suretiyle aynı işlemi yapmaya devam etti. Bu esnada iç çamaşırım üzerimdeydi. Bu işlemleri yaparken benden hep iç çamaşırımı çıkarmamı istedi ancak ben çıkarmadım. Daha sonra aynı işlemleri karın bölgeme ovalama şeklinde devam ettirdi. Daha sonra daha da aşağıya inerek pantolonum yüksek bel olmasına rağmen aşağıya indirerek kasık bölgelerime aynı işlemi yaptı. Bu sırada `buraların da ağrı var mı` diye sordu. Bende özellikle benim sırtımdan başka bir yerde ağrım yok dedim. Ben böyle söyleyince bana `omur ilikteki kas sistemi bir bütündür gevşeteceğiz onları dur bakalım ne olacak` dedi . Beni yüz üstü yatırdı sırt kısımdan çamaşırlarımın içerisine ellerini sokarak boyun kısmıma yanlarıma aynı işlemi yapmaya başladı ben de kendisine iğneyi ne zaman yapacaksınız diye sorduğumda bana `daha değil` şeklinde yanıt verdi.

"TELEFONDA ARAYAN KİŞİYE AMELİYATTA OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Bu kez yana yatırdı aynı işlemleri koltuk altımdan başlayarak kalçalarıma kadar devam ettirdi. Bu esnada kendisi ile hiç yüz yüze gelmedim. Bana bu sırada kısa atletimi ve iç çamaşırımı da sıyırmamı belden üzerimin çıplak olmasını söyledi, ancak ben bu işlemleri yapmadım. Bu defa kendisi atletimi ve iç çamaşırlarımı çekti göğüslerimi elleri ile dışarıya çıkardı bunu yaparken de göğüslerimin büyük olduğunu ve atletim ile iç çamaşırımın onları sıkıştırdığını söyledi. Bu defa aynı işlemi göğüslerimi ovalamak suretiyle devam ettirdi. O sıra da telefonu çaldı, Bülent diye birisiyle konuştu yalan söyleyerek ameliyatta olduğunu söyledi ve bir arkadaşımlayım diye cevap verdi. Ben o sırada üzerimi kapattım tekrar sandalyesini bana yaklaştırdı aynı şekilde elleri ile göğüslerimi açarak ovalamaya devam etti sonra karın bölgeme masaj yapmaya devam etti. Ben o sırada taytımı da yukarıya çektim bana da bu sırada taytımı ve alt iç çamaşırımı aşağıya indirmemi istedi. Ben bunu yapmadım bu defa da bir eliyle taytımı ve iç çamaşırımı kaldırdı diğer eliyle de kasıklarımı ve ön cinsel organımın üst kısmına aynı işlemi yapmaya başladı. Ben çok gerildiğim için kendimi sıkıyordum. O da bunu fark etti ve bana `kendini çok sıkıyorsun` dedi bu sıra da bana kasıklarıma dokunup `buranda ağrı var mı` diye sordu ben de kendisine sert bir şekilde `yok benim oralarımda ağrı yok` diye cevap verdim. Tekrar iğneyi ne zaman yapacağını sordum `daha değil dur bakalım bu ilaç sana ne yapacak hiç gevşeme olacak mı` şeklinde cevap verdi.

"YAŞADIĞIM ŞOK NEDENİYLE HASTANEDEN ÇIKIŞ YOLU BULAMADIM"

Tekrar yüzümün üstüne koltuğa yatırdı elleri ile aşağıya inerek kalçalarıma da ağrı olup olmadığını sordu. Ben de olmadığını söyledim ağrının sırtımda olduğunu gösterdim. Bana tekrar kas sisteminin bütün olduğunu boyundan ayağa kadar bütün olduğunu söyledi. Ben artık dayanamadım titremeye başladım bana o sırada kilomu sordu bana ideal kilomun 53 olması gerektiğini ve kadının biraz ele gelmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra eczaneden almış olduğum iğneyi kendi elleriyle taytımı ve iç çamaşırımı aşağıya indirerek kalçamın sol tarafına yaptı. Daha sonra bana telefon numarasını verdi yaptığı tedavinin sonuçlarını öğrenmek için kendisi ile iletişime geçmemi söyledi. Daha sonra kilitlediği kapıyı açtı içeriye yeşil kıyafetli bir hastane personeli girdi ve bana bir hafta sonra aynı gün saatte kontrole gelmem gerektiğini geldiğimde kendisini bulamazsam başka bir doktora kontrol edilmemem gerektiğini söyledi. Ben de tamam diyerek odadan hızlı bir şekilde çıktım. Yaklaşık odada bir saatten fazla bir süre kaldım. Yaşadıklarımın şokuyla hastaneden çıkışı bulamadım. Kapıda birinden yardım istedim önce hastanenin güvenlik şefine daha sonra başhekime kadar gittim. Daha sonra şikayetçi olmak için polis merkezine gittim. Olay ile ilgili olarak beni birden fazla kez ve uzun süreli olarak göğüslerime kalçalarıma ve vücudumun farklı bölgelerine ovalamak suretiyle cinsel saldırıda bulunan C.E isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim."

"RTEÜ DEKANLIĞINA ŞİKAYETİ İLETTİK"

Z.Ş.`nin şikayetinin ardından Rize Cumhuriyet Savcılığı`nın kararıyla cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen doktor C.E`yi gözaltına alındı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık,m Memurin Muhakematı Hakkında Kanun kapsamında soruşturmanın yürütülebilmesi için RTEÜ Rektörlüğü`nden soruşturma izni istedi.

 RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özcan Yavaş, olayla ilgili ANKA haberin sorusuna, "Bu olayda suçlanan doktor arkadaşımız RTEÜ öğretim görevlisi olması nedeniyle bize yapılan şikayet konusunu biz direkt RTEÜ TIP Fakültesi Dekanlığına ilettik. Konuyla ilgili soruşturmayı orası yürütüyor" dedi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise, "İddia konusu olay 2 gün önce olmuş. Kişi karakola gidip şikayetçi olmuş, adli süreç başlamış. Ayrıca hastaneye de dilekçe ile dün başvurdu. Üniversite personeli olduğu için Tıp Fakültesi dekanlığına evrak ulaştırıldı. Dekan bey inceleme başlattı" ifadelerini kullandı.

"ÖNCEDEN KAPALI ŞİMDİ İNANILMAZ AÇIK BİR KADIN İFTİRA ATIYOR"

Cinsel istismarla suçlanan doktor C.E. ise şunları söyledi:

"Tamamen iftira. İfade verdim iddiaları reddediyorum gerekirse dava açacağım. Tamamen iftira, ifademde de belirttim servise götürmek de yok, savcılıkta ifadem de var. Daha önce psikolojik sorunları olmuş başkaları hakkında da iftira da bulunmuş. İntihar girişimi var psikolojik sorunları var. Rize`de 17 senedir hizmet veriyorum. Ben şunu söylüyorum kadını araştırın hayat sürecini nasıl bir yapıda olduğunu görün kapalı bir kadın sonra inanılmaz açık bir kadın başkalarına aynı şeyleri yaşatmış bir kadın. Bahsettiği konu halka açık bir yer içeri giren çıkan var böyle bir senaryonun gerçekleşmesi mümkün değil. İfadesinde zaten söylüyor başka bir odaya gittim geldim beni bekliyor. Taciz edilen biri odada bekler mi? Bir elemanınız gelirse anlar bunu zaten. Yani biri çamur attığında buna sahip çıkılmaması lazım. Ben anlatayım olayı görsün kamera kayıtları var bunu emniyet aldı. Benim saklayacak bir şeyim yok çünkü her şey ortada. Burada anlamadığım bir iftira var nedir sebebi onu anlayamadım. Kadın belli ki bunu alışkanlık haline getirmiş. Daha önce de bunu yapmış normal bir psikoloji de değil. Yapmadığım bir şeyi niye iftira atıyor. Bununla ilgili iğne yaptı diye bir rapor var mı? Şimdi desem ki siz bana iğne yaptınız bununla ilgili emniyette böyle bir rapor var mı? Dediklerinin hepsi safsata ve yalan. Muhabiriniz varsa gelir anlatırım ben toplumda saygın bir doktorum."

"BU KORKUNÇ BİR OLAY SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Cinsel istismara uğradığını iddia eden Z.Ş`nin avukatı olan İnsan hakları derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin, şunları söyledi:

"Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde uzun zamandır doktoru olan C.E. tarafından 27 Aralık`ta cinsel saldırıya uğrayan bir mağdur bizlere ulaştı. Gerçekten yaşanan olay çok korkunç, üniversitede cerrahi bölümünde görevli olan doktor C.E., mağduru bir odaya alarak `kas sistemini gevşeteceğim` söylemiyle cinsel saldırıda bulunmuştur. Mağdur kadın aynı gün savcılığa başvurmuştur, suç özellikle T:CK: 102/1 ve 102/3 b`de tanımlanan suçu oluşturmaktadır. Doktor kamu görevinin kendisine verdiği görevi de istismar ederek bir kadına cinsel saldırıda bulunmuştur hastasına ve bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA