7 Mayıs 2024 Salı


19:01   ÖZGÜR ÖZEL DEVLET BAHÇELİ`Yİ ZİYARET EDECEK   18:45   1 MAYIS SORUŞTURMASINDA 11 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI   17:25   MERSİN BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, 4 MERKEZ İLÇENİN MUHTARI İLE BİR ARAYA GELDİ   16:25   YÜKSEK SEÇİM KURULU, YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINI İLAN ETTİ   15:57   VELİ AĞBABA, ÖZGÜR ÖZEL`İN ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:52   VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ AÇIKLANDI   15:50   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   14:48   İYİ PARTİ`NİN YENİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ   14:36   ÖZGÜR ÖZEL, SİNAN ATEŞ’İN EŞİ AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:50   GÖKHAN GÜNAYDIN: “SİZİN GÜNDEMİNİZ ISTAKOZ OLABİLİR, BİZİM GÜNDEMİMİZ HALKIN SORUNLARI”   09:55   İYİ PARTİ KURUCU GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ÖZEL`DEN "GERONTOKRASİ İLE MÜCADELE" VURGUSU   16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"  
 
     
   

KOZA YARDIMCI`DAN AKP`YE KÜLTÜR SANAT KARNESİ: “RTÜK SOPASIYLA DİZİLERİ SANSÜRLEYEN AKP, 2023 YILINDA KÜLTÜR SANATTA YİNE SINIFTA KALDI"


CHP Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, AKP`nin 2023 yılı kültür sanat karnesini çıkardı. AKP`nin tarikat ve cemaatlerin hedef göstermesi üzerine festival ve konserleri yasakladığını belirten Yardımcı, “RTÜK sopasıyla dizileri sansürleyen ya da cezalandıran AKP, 2023 yılında kültür sanatta yine sınıfta kaldı” dedi.

 

Tarih : 31 Aralık 2023 Pazar 13:28   Okunma : 303

CHP Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, AKP`nin 2023 yılı kültür sanat karnesini çıkardı. AKP`nin tarikat ve cemaatlerin hedef göstermesi üzerine festival ve konserleri yasakladığını belirten Yardımcı, “RTÜK sopasıyla dizileri sansürleyen ya da cezalandıran AKP, 2023 yılında kültür sanatta yine sınıfta kaldı” dedi.

CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, AKP`nin 2023 yılındaki kültür sanat faaliyetlerine ilişkin hazırladığı karneyi açıkladı. Yardımcı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un TBMM`deki bütçe görüşmeleri esnasındaki konuşmasında da belirttiği gibi 46 etkinlik yasaklandı. Antalya`daki otelleriyle oldukça meşgul olan Bakan Ersoy, bu sayıyı az bulsa da özüne baktığımız zaman iptal edilen etkinlikler hep muhalif sanatçıların yer aldığı festival ya da konserler oldu. 22 yıllık AKP iktidarı kültür sanatta sınıfta kalsa da yasaklama konusunda üstün başarı gösterdi.

"FESTİVALİN 12 EYLÜL FAŞİZMİNİN ARDINDAN İLK KEZ İPTAL EDİLMESİ YİNE ERDOĞAN İKTİDARINA NASİP OLDU"

2022`de yasaklanan Kozlu Fest`e bilet alan ancak yasak sebebiyle gidemeyenlerin davetli olduğu, Sinop`ta üç yıldır düzenlenen Kuzey Fest, Sinop Valiliği tarafından ‘huzur ortamı ile kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması` gerekçesiyle yasaklandı. 2014`ten itibaren düzenlenen Kazdağı Ekofest, 2022 yılında orman yangınları gerekçe gösterilerek iptal edilmesi sebebiyle festivalin bu yıl, 2023`te, yangın sezonu başlamadan yapılması için önceden önlem alınan ve 21-25 Haziran arasında Edremit Darıdere Tabiat Parkı`nda düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Kazdağı Ekofest, yine orman yangınları gerekçe gösterilerek yasaklandı.

Bursa`da Nilüfer Müzik festivalinin bu yıl 7.`si düzenlenecekti ancak ani bir kararla Bursa Valiliği`nce gece konaklama ve alkol yasağı getirilmesi sebebiyle Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Müzik Festivali`ni iptal etme kararı aldıklarını duyurdu. Türkiye`nin en köklü film festivallerinden biri olan Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 60. Kez düzenlenecekti. Ancak ‘Kanun Hükmü` belgeseli üstünden çıkarılan tartışma sebebiyle festivalin 12 Eylül faşizminin ardından ilk kez iptal edilmesi yine Erdoğan iktidarına nasip oldu. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Çukurova Rock Festivali, etkinlikten saatler önce Adana Valiliği tarafından ‘etkinlik alanının içinde alkol satan büfelerin olması ve alkole bağlı cinsel saldırı, yaralama, hırsızlık gibi suçların oluşmasına yol açabileceği` gerekçesiyle yasaklandı.”

Festivallerin yanı sıra muhalif sanatçıların konserlerinin de iptal edilmesine tepki gösteren Koza Yardımcı, şunları kaydetti:

“Apolas Lermi, Ara Malikian, Aynur Doğan, Cem Adrian, Gökçe, Grup Yorum, Hande Yener,Korhan Özyıldız & Selçuk Balcı, K-POP Grubu Mirae, Mabel Matiz, Eypio, Melek Mosso, Melike Şahin, Metin & Kemal Kahraman, Niyazi Koyuncu gibi pek çok sanatçımızın konseri iptal edildi. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz.

"AKP`NİN YASAKÇI VE SANSÜRCÜ TUTUMUNA RAĞMEN VAR OLACAĞIZ"

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında CHP`li belediyelerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızın kültür sanatla ilişkisini güçlendireceğiz. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir` sözüne atıf yaparak 2024 yılında her belediyemizi bir sanat alanına çevireceğimize söz veriyorum. Bu yıl özellikle kültür sanat alanında çok kıymetli sanatçılarımızı Burhan Çaçan, Kazım Akşar, Nuri Sesigüzel, Bozkurt İlham Gencer, Özkan Uğur, Erkin Koray, Metin Uca, Can Gürzap, ressam Orhan Taylan`ı kaybettik… Bu kayıplarımızı yılın son günlerinde bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyorum. Kültür sanat bir mücadele alanı, etkili ve etkin politikalarla AKP`nin yasakçı ve sansürcü tutumuna rağmen var olacağız. 2024 yılı hepimize sağlık, huzur ve başarı getirsin.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA