29 Nisan 2024 Pazartesi


10:26   MSB: ZEYTİN DALI BÖLGESİNDE 2 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   09:51   ERHAN ADEM, ET VE SÜT KURUMU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI AÇIKLADI   09:36   TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   MERSİN SİNEMA OFİSİ, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ`NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR    09:26   ALİ YERLİKAYA: "MAHZEN-34 OPERASYONUNDA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ 9 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"  
 
     
   

CHP, VERGİDE ADALET DÜZENLEMESİNİ BUGÜN TBMM GÜNDEMİNE GETİRİYOR... ARZU ÇERKEZOĞLU: “ELLER, VERGİDE ADALET İÇİN KALKSIN”


Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TBMM önünde yaptığı açıklamada, “Birazdan Meclis`e gireceğiz ve CHP`nin önerisiyle Meclis`te, Vergide Adalet Yasamızın, adaletli bir vergi sistemi için yapılması gerekenlerin konuşulacağı oturumu izleyeceğiz. Ve buradan bir kez daha sesleniyoruz: Eller, vergide adalet için kalksın. Eller, bu ülkenin tüm güzelliklerini ve değerlerini üreten işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, halkın insanca yaşayabilmesi için kalksın. Eller, bu ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği yani bu ülkenin aydınlık geleceği için kalksın diyoruz. Ve bugün buradan TBMM`deki tüm siyasi partilere, bütün milletvekillerine çağrımız; Vergide Adalet Yasası`nın oy birliğiyle Meclis`ten geçirilmesidir. DİSK olarak gelirde adalet, vergide adalet mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğimizi bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 30 Ocak 2024 Salı 14:32   Okunma : 27

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TBMM önünde yaptığı açıklamada, “Birazdan Meclis`e gireceğiz ve CHP`nin önerisiyle Meclis`te, Vergide Adalet Yasamızın, adaletli bir vergi sistemi için yapılması gerekenlerin konuşulacağı oturumu izleyeceğiz. Ve buradan bir kez daha sesleniyoruz: Eller, vergide adalet için kalksın. Eller, bu ülkenin tüm güzelliklerini ve değerlerini üreten işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, halkın insanca yaşayabilmesi için kalksın. Eller, bu ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği yani bu ülkenin aydınlık geleceği için kalksın diyoruz. Ve bugün buradan TBMM`deki tüm siyasi partilere, bütün milletvekillerine çağrımız; Vergide Adalet Yasası`nın oy birliğiyle Meclis`ten geçirilmesidir. DİSK olarak gelirde adalet, vergide adalet mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğimizi bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, bugün TBMM Çankaya Kapısı önünde “Vergide Adalet Yasası” talepleri ile ilgili açıklama yaptı. Çerkezoğlu`nun açıklaması şöyle:

"TÜRKİYE`DE EN ZENGİNLE EN YOKSUL ARASINDAKİ GELİR UÇURUMU, 30 KATI AŞMIŞ DURUMDA”

“DİSK olarak 2 yıldır gelirde adalet, vergide adalet mücadelesi veriyoruz. Yüksek enflasyon karşısında gelirlerimiz, alım gücümüz her gün daha fazla geriliyor. Ve yüksek vergilerle, adaletsiz vergi sistemiyle yoksulluğumuz daha da artıyor. Daha dün TÜİK, gelir eşitsizliğiyle ilgili rakamları paylaştı. Ve gördük ki Türkiye`de en zenginle en yoksul arasındaki gelir farkı giderek büyük bir uçuruma dönüştü. Türkiye`de en zenginle en yoksul arasındaki gelir uçurumu, 30 katı aşmış durumda. ‘Vergide adalet` diyoruz çünkü dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye`de. Dünyada başka hiçbir ülke yok ki işçiyle patron, zenginle yoksul aynı oranda vergi ödesin. Dünyada başka hiçbir ülke yok ki çalışanların, işçilerin, emekçilerin ücretleri yıl içerisinde aylar ilerledikçe daha da geriye gitsin. İş yerlerinden alanlara, meydanlara, sokaklara kadar devam eden, topladığımız binlerce imzayla Maliye Bakanlığı önüne, TBMM`ye ve bugün de İstanbul`dan Ankara`ya yaptığımız yürüyüş sonrasında Meclis`teki bütün siyasi partilere sunduğumuz Vergide Adalet Yasası`nı Meclis`in gündemine getirmek üzere bugün buradayız.

"EĞER VERGİ GELİRLERİNİZİ ARTIRMAK İSTİYORSANIZ ARTIK İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN, EMEKLİNİN, HALKIN CEBİNE BAKMAKTAN VAZGEÇİN; ETRAFINIZA BAKIN”

‘Vergide adalet` diyoruz çünkü gelir dağılımı adaletsizliğinin bu kadar büyüdüğü süreçte kaşıkla verilenin artık kepçeyle değil, kazanla geri alındığı bir süreçteyiz. Ve iktidar, hala daha vergiyi tabana yaymak adı altında bütün vergi yükünü işçiye, emekçiye, emekliye, halka yüklemek konusunda politikalarında ısrar ediyor. Buradan öncelikle ülkeyi yöneten AKP iktidarına sesleniyoruz: Eğer daha fazla vergi toplamak, vergi gelirlerinizi artırmak istiyorsanız artık işçinin, emekçinin, emeklinin, halkın cebine bakmaktan vazgeçin; etrafınıza bakın. O kat be kat kâr rekorları açıklayan şirketlere bakın. Kâr bilançoları açıklayan bankalarınıza bakın. Kur Korumalı Mevduat`tan (KKM) milyonlar kazananlara bakın. Artık işçinin, emekçinin, halkın sofrasından elinizi çekin. Artık çoluğumuzun-çocuğumuzun geleceğinden elinizi çekin. Anayasa`mızın 73`üncü maddesinde de söylendiği gibi, herkesin gelirine göre vergi ödediği; az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınan adil bir vergi sistemi istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz ve iş yerlerinden başlayan bu mücadeleyi bugün TBMM`ye taşıdık.

"5 MADDELİK KANUN TEKLİFİMİZİN MECLİS`TE GÖRÜŞÜLEREK YASALAŞMASI İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ”

TBMM`deki bütün siyasi partilerle tek tek yaptığımız görüşmelerle Türkiye`deki vergi adaletsizliğini tüm bilimsel yanlarıyla, raporlarıyla birlikte sunduk. Ve adaletli bir vergi sistemi için yapılması gerekenleri çok değil, 5 maddelik bir kanun teklifiyle Meclis`e getirmelerini istedik. Yani, gelir vergisi oranının yüzde 10`a düşürülmesi, vergi tarife dilimlerinin en azından yeniden değerleme oranı kadar ya da asgari ücrete yapılan artış kadar artırılmasını, bu ülkede 2008 yılından beri işverenlere verilen 5 puan SGK prim desteğinin işçilere de verilmesini, asgari ücretin vergi istisnasının çalışanların lehine uygulanmasını ve artık her şeyin dijitalleştiği bu süreçte çağ dışı damga vergisinin kaldırılmasını istiyoruz. Bu 5 maddelik kanun teklifimizin Meclis`te görüşülerek derhal yasalaşması için bu mücadeleyi büyütüyoruz. Ve bugün buradan TBMM`deki tüm siyasi partilere, bütün milletvekillerine çağrımız; Vergide Adalet Yasası`nın oy birliğiyle Meclis`ten geçirilmesidir.

"ELLER, VERGİDE ADALET İÇİN KALKSIN”

Birazdan Meclis`e gireceğiz ve CHP`nin önerisiyle Meclis`te Vergide Adalet Yasa`mızın, adaletli bir vergi sistemi için yapılması gerekenlerin konuşulacağı oturumu izleyeceğiz. Ve buradan bir kez daha sesleniyoruz: Eller, vergide adalet için kalksın. Eller, bu ülkenin tüm güzelliklerini ve değerlerini üreten işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, halkın insanca yaşayabilmesi için kalksın. Eller, bu ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği yani bu ülkenin aydınlık geleceği için kalksın diyoruz. Çünkü vergide adalet sadece bir adalet demek değil. Vergide adalet bir ülkede, toplumsal barışın ve huzurun da teminatıdır ve sürdürülebilir olması demektir. Vergide adalet demokrasidir, demokratik hukuk devletidir. Vergide adalet medeniyettir, bir ülkenin devleti yöneten iktidarın tercihlerini göstermesi açısından da son derece önemlidir. Onun için DİSK olarak gelirde adalet, vergide adalet mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğimizi bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz.

"BUGÜN BÜTÜN İŞÇİLERİN, EMEKÇİLERİN, HALKIN GÖZÜ KULAĞI TBMM`DE”

Dün Türkiye`nin her yerinde, DİSK`in örgütlü olduğu yüzlerce iş yerinde bütün DİSK`li işçiler bu taleplerimizi içeren vergide adalet bildirilerini okudu. Şu an Meclis`teki bütün siyasi partiler ve 600 milletvekili bilsin ki bugün bütün işçilerin, emekçilerin, halkın gözü kulağı TBMM`de. DİSK üyesi olsun olmasın, sendikalı-sendikasız tüm işçi kardeşlerimizin, emeğiyle geçinen herkesin gözü kulağı bugün TBMM`de. Herkes görsün, herkes görecek; bu ülkede işçinin, emekçinin yanında kimler duruyor, kimler bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlerin emeğinin, ekmeğinin her gün daha fazla küçülmesi için elini kaldıracak. Bunu Türkiye işçi sınıfı görecek, bunu bütün Türkiye halkı görecek. DİSK olarak son sözümüz de şudur ki bugün buradan ne karar çıkarsa çıksın, diliyoruz ki adaletli bir vergi sistemi için Meclis çalışmasını başlatır ve bu düzenlemeleri yapar. Ama biz DİSK olarak emeğimize, ekmeğimize sahip çıkmaya ve bu ülkede az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adil bir vergi sistemi kurulana kadar bu süreci izlemeye ve bu mücadeleyi büyütmeye kararlıyız.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA