4 Mayıs 2024 Cumartesi


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

ELAZIĞ DEPREMİN ÜZERİNDEN 4 YIL GEÇTİ... CHP SİVRİCE İLÇE BAŞKANI ERİM ÖZTÜRK:


Elazığ`da 2020 yılında Sivrice merkezli meydana gelen 6,8`lik deprem sonrasında Sivrice ilçesi kentsel dönüşüme sokuldu. Kentsel dönüşümle beraber TOKİ`nin yapmış olduğu binaların yanı sıra yapılan çalışmalarla ilgili birçok sıkıntı 4 yıl geçmesine rağmen halen çözülemediğini belirten CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk,

 

Tarih : 31 Ocak 2024 Çarşamba 10:40   Okunma : 196

EVREN DEMİRDAŞ

Elazığ`da 2020 yılında Sivrice merkezli meydana gelen 6,8`lik deprem sonrasında Sivrice ilçesi kentsel dönüşüme sokuldu. Kentsel dönüşümle beraber TOKİ`nin yapmış olduğu binaların yanı sıra yapılan çalışmalarla ilgili birçok sıkıntı 4 yıl geçmesine rağmen halen çözülemediğini belirten CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, "Halen daha konteynerde oturan 8-10 ev var. İnsanlar zor durumda, 4 yıl bitmesine rağmen küçücük bir ilçeyi yapamayan AK Parti`nin bence utanması lazım" dedi.

Elazığ`da 2020 yılında meydana gelen 6,8`lik depremin üzerinden dört yıl geçmesine karşın depremin merkez üssü olan Sivrice`de depremin izleri halen silinemedi. CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, ilçedeki konut sorunun halen devam ettiğini tamamlanan evlerin ise eksikleri olmasına rağmen yetkililerin ilgilenmediğini söylerken merkez mahallede olan Hazar Mahallesi`nde ise konut çalışmalarına dahi başlanmadığını kaydetti.

"KÜÇÜCÜK BİR İLÇEYİ YAPAMAYAN AK PARTİ`NİN UTANMASI LAZIM"

Erim Öztürk, şunları söyledi:

"24 Ocak 2020 yılında merkez üssü Sivrice olan Elazığ`da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin 4`üncü yılı bitti. 4 yıl boyunca Sivrice`de 1. Etap, 2. Etap`ta hem ağır hasarlılar hem de kentsel dönüşüm evleri yapılmaya başlandı. 1. Etap`ı Temmuz 2022`de teslim ettiler yapan firma ‘eksikleri tamamlayacağız` dedi ama şu an firma yetkililerine kimse ulaşamıyor. Bizim ailemize 8 tane ev verdiler ama evlerimizde halen problemler var ama hangi firma yetkilisini arıyorsan `filanı ara` diye bizi oyalıyorlar. Yeni yapılan 2. Etap`taki evler devam ediyor ama ilçe bir türlü düzelemedi, esnaf bitti yapılan dükkanların hepsi boş. Halen daha konteynerde oturan 8- 10 ev var. İnsanlar zor durumda 4 yıl bitmesine rağmen küçücük bir ilçeyi yapamayan AK Parti`nin bence utanması lazım. Sivrice tüm seçimlerde AK Parti`ye yüzde 70-80 destek vermiş bir ilçe yine geldi belediye seçimleri şu an belediye seçimlerinde AK Parti yine gelip bizden oy isteyecek. Bizden isteyecek derken benden isteme şansı yok çünkü ben ömrüm boyunca AK Parti`ye oy vermiş bir insan değilim ama vatandaşı bu sefer nasıl kandıracak bilmiyoruz."

"İKTİDARIN YANLIŞ PROJELERİNDEN DOLAYI İLÇEDE VATANDAŞ KALMADI"

İktidarın dört yılda 900 konutu ve 80 dükkanı yapamadığını belirten Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İktidar, 6 Şubat`ta meydana gelen depremde 11 ildeki yıkımları nasıl yapacak ben merak ediyorum. Bu insanlar çadırda kaldı, konteynerde kaldı, ekmek bulamadılar, ısınmak için ısıtıcı bulamadılar ama netice müteahhitte kaçıp gitti. TOKİ konutları yapıldıktan sonra 2 yıl içinde bütün eksikleri müteahhit firmanın yapması lazım ama hiçbir eksiklik yapılmadı aradığımız halde ulaşamıyoruz. Firma yetkilileri cevap vermiyor, eski çalışanlar `biz çıktık` diyor. AK Parti iktidarı buna sahip çıkmıyor.  Köylerde çadırlarda kalmayanlar olmasa bile çadırlarda hayvanlarını beslemek zorunda kalanlar var. Yapılan köy evlerin ahırları yok, evler prefabrik. Bir Malatya ile Elazığ`ı ayrı tuttular Malatya`nın köylerinde yapılan evler değişik ahırı, deposu taş bina. Bizimkiler ise prefabrik ev. 1. Etap konutlarında problem kalmadı. Dükkanlarını alamayanlar var alıp da beğenmeyip geri verenler var çünkü bir kapalı çarşı yaptılar. Kapalı çarşı yapıldığı günden bu yana halen kapalı bir türlü açamadılar. 3-5 kişi hak sahibi olduğu halde yerini alamadı, alanlar beğenmediler iade ettiler ama 2. Etap devam ediyor burası da bitmeden bir şey söyleyemiyoruz. Hazar Mahallesi`nde hiçbir şey yapılmadı daha burada 3. Etap yapılacak dediler ama daha bir çivi bile çakılmadı ağır hasarlılar yıkıldı oturan vatandaş da kalmadı. Sivrice`nin 4`te 3`lük nüfusu Elazığ`a taşınmak zorunda kaldı. İlçe ekonomisi iktidarın yapmış olduğu yanlış politikalardan dolayı yanlış projelerden dolayı ilçede vatandaş da kalmadı."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA