5 Mayıs 2024 Pazar


15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

ANKA HABER AJANSI, DEPREM BÖLGESİNDE... 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 1. YILINDA ADIYAMAN`DA BİR TANE HASTANE KALDI: “40 GÜNDÜR HASTAMIZ YOĞUN BAKIMDA, BİR TANE UZMAN DOKTOR BULAMIYORUZ Kİ…”


6 Şubat depremlerinin 1. yılında ANKA Haber Ajansı, Adıyaman`da... Kentte hizmet veren bir eğitim araştırma hastanesi yetersiz kalıyor, depremzedeler günlerce muayene olmayı bekliyor. Uzman doktor bulamadıklarından yakınan bir yurttaş, “40 gündür hastamız yoğun bakımda bir tane uzman doktor bulamıyoruz ki hasta ile ilgilensin. Sağlık sistemi burada çökmüş durumda” dedi.

 

Tarih : 2 Şubat 2024 Cuma 11:06   Okunma : 296

Haber: MAHİR BAĞIŞ - Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

6 Şubat depremlerinin 1. yılında ANKA Haber Ajansı, Adıyaman`da... Kentte hizmet veren bir eğitim araştırma hastanesi yetersiz kalıyor, depremzedeler günlerce muayene olmayı bekliyor. Uzman doktor bulamadıklarından yakınan bir yurttaş, “40 gündür hastamız yoğun bakımda bir tane uzman doktor bulamıyoruz ki hasta ile ilgilensin. Sağlık sistemi burada çökmüş durumda” dedi.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı İsmail Tosun ise kentin hastaneye olan ihtiyacını “Şu anda hastanede 9-10 bölümde randevu bulunamıyor, alamıyorsunuz” sözleriyle özetledi.

Türkiye`de, 6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17`de Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ardından saat 13.24`te merkez üssü Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Depremler, 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaklaşık 13 milyon yurttaşın etkilendiği depremlerde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elâzığ illerinde resmi açıklamalara göre; 50 bin 783 kişi yaşamını yitirdi, depremlerden 11 ilde 14 milyon kişi etkilendi.

ANKA Haber Ajansı, depremin 1. yılında deprem bölgesini gözlemledi, depremzedelerle görüştü, 1 yıl önce olduğu gibi onların sorunlarını dinledi.

Enkaz kaldırma çalışmalarının ve yıkılmayan binaların sık sık görüldüğü Adıyaman`da en temel sorunlardan birisi hastane ihtiyacı... Kent merkezindeki iki hastane depremde yıkıldı… Ayakta kalmayı başaran Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi bütün kentin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyor. Hastanede randevu alabilmek için 15-20 gün kadar süre beklediklerini belirten yurttaşlar Adıyaman`da yeni hastanelerin yapılmasını bekliyor…

Uzman doktor yetersizliğinden yakınan Adıyaman halkı muayene olabilmek için günlerce beklemek zorunda kalıyor.

HEM DEPREM HEM DOKTOR SAYISI DÜŞÜK HEM HASTA SAYISI FAZLA HEM DE ADIYAMAN`IN BİR GERÇEĞİ BU”

Bir depremzede, “Adıyaman`ın kaderi bu, normal şehirlerde birinci kademe olur, ikinci kademe olur. Önce hastalar birinci kademeye gider orada tedavi olur. Tedavi ağır bir tedaviyse o zaman eğitim araştırmaya sevk edilir. Adıyaman`da sadece eğitim araştırma hastanesi var. Devlet hastanesini yıkıldı, diğerini iptal ettiler şu anda Adıyaman halkı buraya mahkum… Yoğunluk olacak tabii. Hem deprem hem doktor sayısı düşük hem hasta sayısı fazla hem de Adıyaman`ın bir gerçeği bu” diye konuştu.

MUAYENE İÇİN SABAH GELDİM DAHA YENİ ÇIKIYORUM. ŞEHRİN HALİNİ HERKES GÖRÜYOR BOMBALANMIŞ GİBİ”

Akşam üzerine hastanede muayenesini yeni tamamladığını belirten başka bir yurttaş, “Tek hastane sıkıntılı, randevu alamıyoruz, kalabalık. Sabahtan beri gelmişim daha yeni çıkıyorum. Muayene için sabah geldim daha yeni çıkıyorum. Şehrin halini herkes görüyor bombalanmış gibi” dedi.

RANDEVU ALIYORSUN 10-15 GÜN.”

Adıyaman`da en az iki hastaneye daha ihtiyaç duyduklarını kaydeden yurttaş, “Randevu alıyorsun 10-15 gün. Durumun kötü 15 gün bekleyemiyorsun. İki tane daha ihtiyaç var bunun gibi iki tane daha olması lazım” dedi.

SAĞLIK KONUSUNDA ŞU ANDA ADIYAMAN BİTMİŞ DURUMDA”

Babasının hasta olduğunu belirten başka bir yurttaş, “Randevu almaya çalıştım, 20 günün sonunda randevu aldım. Burada ufak bir işlem yapıldı. Hiçbir doktor kabul etmiyor. Randevu aldığım zaman 20 gün daha beklemem gerekiyor. Bu sağlık konusunda şu anda Adıyaman bitmiş durumda” diye konuştu.

40 GÜNDÜR HASTAMIZ YOĞUN BAKIMDA BİR TANE UZMAN DOKTOR BULAMIYORUZ...SAĞLIK SİSTEMİ BURADA ÇÖKMÜŞ DURUMDA”

Adıyaman`da uzman doktor bulamadıklarını vurgulayan bir yurttaş, “40 gündür hastamız yoğun bakımda bir tane uzman doktor bulamıyoruz ki hasta ile ilgilensin. Sağlık sistemi burada çökmüş durumda” dedi.

ADIYAMAN TABİP ODASI BAKANI İSMAİL TOSUN: “ŞU AN HASTANEDE 9-10 BÖLÜMDE RANDEVU BULUNAMIYOR, ALAMIYORSUNUZ”

Adıyaman Tabip Odası Başkanı İsmail Tosun, Adıyaman`da genel sağlık probleminin devam ettiğini kaydederek, “Halen devam etmekte. Ağır hasarlı binalarımızdan diş fakültesi şu anda konteynerde hizmet veriyor. Özellikle kadın doğum, göz, dermatoloji ve dahiliye gibi branşlarda hala eksiklerimiz var. Norm kadrolarımız artırılmadı. Hastanemiz yetersizdi zaten kadın doğum ve çocuğun yükü de binince daha yetersiz hale geldi. Üzerine de influenza ve RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) virüsü salgını çıkınca çok kalabalık bir şekilde bütün sağlık binaları dolmuş durumda” dedi.

İNSANLARIN NE BEKLEME ALANI VAR NE DE DOKTORLARIN MUAYENE EDECEĞİ BİR ALAN VAR”

Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi`nin yetersiz kaldığına yönelik görüşlere ilişkin Tosun, “Karşılamaya çalışıyor karşılamıyor maalesef... Eski yıkılan devlet hastanemizin yerine de yeni bir devlet hastanesi projesi başlatıp temelini attılar ama onun da ne zaman biteceği belli değil...Yıkılan ve ağır hasarlı olan ASM`lerin yerine yenileri yapılmadı onlar da konteynerde devam eden sekize yakın ASM var. İnsanların ne bekleme alanı var ne de doktorların muayene edeceği bir alan var” dedi.

Tosun, eğitim araştırma hastanesinde yaşanan yoğun randevu sıralarına ilişkin, “Çok zor. Şu an hastanede 9-10 bölümde randevu bulunamıyor, alamıyorsunuz” dedi.

Tosun, Adıyaman`a gelecek hekimlerin motive edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

ÖZELLİKLE DÖRT İL; MALATYA, ADIYAMAN VE HATAY İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KARIN AĞRISI OLACAKTIR.”

“Kalacak yer yok doktorlar gelmek istemiyor ama bunun çok basit çözümleri var. Bakanlığı bu konuda çözüme davet ediyoruz mesela; buranın mecburi hizmet süresi 650 gün onu 400-350 güne çekerse, buradaki sözleşmeli kadroları artırırsa, deprem bölgesinde çalışmaya çalışan meslektaşlarımızın maaşlarında bir düzenleme yapılırsa tabii ki gelen olacaktır...Düzenlemeye gitmeyip, burada yeteri performans yapamayan hekim hem az maaş alıp hem de kalacak yer bulamayınca, kiralık ev de bulayınca cazip hale gelmediği sürece kimse gelmeyecektir. Özellikle dört il; Malatya, Adıyaman ve Hatay için çok büyük bir karın ağrısı olacaktır.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA