27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

AHMET DAVUTOĞLU`DAN ÖZHASEKİ`YE "VİLLA GİBİ EVLER" TEPKİSİ: "YAS GÜNÜ SÖYLENECEK SÖZ MÜ BU? DEMEK Kİ YANDAŞLARINIZA VİLLA VERDİNİZ, NİYE ŞEHİT ANNESİNE BABASINA VERMEDİNİZ?"


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet ve Gelecek Partisi Ortak TBMM Grup toplantısında; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`nin ‘villa gibi evler` açıklamasına tepki gösterdi. Davutoğlu, “Ya Allah aşkına, yas günü söylenecek söz mü bu? Kime villa verdiniz, demek ki yandaşlarına verdiniz. Demek ki sadece size oy verenlere veya oy vermek için teşvik edenlere verdiniz. Niye şehit annesine babasına vermediniz? Bakın bir ay oldu. Nerede villalarınız. Kim yaptı o villaları kaça yaptı? 518 bin acilen yıkılması gereken bina var... Hatay`a ayrılan kaynak bütün deprem bütçesinden sadece yüzde 7" dedi. Davutoğlu, Saadet ve Gelecek Partisi`nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Selçuk Özdağ olduğunu açıkladı.

 

Tarih : 7 Şubat 2024 Çarşamba 12:44   Okunma : 80

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet ve Gelecek Partisi Ortak TBMM Grup toplantısında; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`nin ‘villa gibi evler` açıklamasına tepki gösterdi. Davutoğlu, “Ya Allah aşkına, yas günü söylenecek söz mü bu? Kime villa verdiniz, demek ki yandaşlarına verdiniz. Demek ki sadece size oy verenlere veya oy vermek için teşvik edenlere verdiniz. Niye şehit annesine babasına vermediniz? Bakın bir ay oldu. Nerede villalarınız. Kim yaptı o villaları kaça yaptı? 518 bin acilen yıkılması gereken bina var... Hatay`a ayrılan kaynak bütün deprem bütçesinden sadece yüzde 7" dedi. Davutoğlu, Saadet ve Gelecek Partisi`nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Selçuk Özdağ olduğunu açıkladı.

Saadet-Gelecek Partisi Ortak TBMM Grup toplantısı bugün yapıldı. Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: 

"Çevre ve Şehircilik Bakanı, bütün bu deprem afetiyle ilgili geçmiş dönemde birinci derecede sorumluluk sahibi olması gereken makamda olması gereken kişi. Bir açıklama yaptı. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı. İstanbul depreminin korkusunu, kabusunu yaşarken İstanbul`u kendisine emanet edilmesi düşünülen bir görevde. Bir konuşmasında dedi ki `Depremde 130 bin vatandaşımızı kaybettik.` Resmi rakamlara depremde 53 bin 537 kişi vefat etmiş. Birçok benzer beyanatta olduğu gibi onu da tevil etmeye kalktılar ama tablo değişmedi. Ampüte olan vatandaşlarımızın sayısı 29 Mart 2023`te sayın Cumhurbaşkanı 850 bin rakamını vermişti. Hepimizin televizyonda duyduğumuzda tüylerimiz diken diken olmuştu. Çünkü resmi yaralı rakamı 107 bin 213`tü... Devlet demek, kayıt sahibi olmak demektir, arşiv sahibi olmak demektir... Bugün bütün teknolojik imkanlarla hala ne kadar vatandaşımızı kaybettiğimizi net olarak söyleyebilecek durumda değiliz. Bu kadar ampüte kardeşimiz var. Bunları bilmiyorsak bunun ayıbı, haysiyetini ve kurumları yerle bir eden bu iktidarın üzerinedir. Depremin sonuçlarını ortaya çıkaracak bilgi beceri yetenekten yoksunsanız, size nasıl devlet emanet edilir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Hatay`a ilişkin sözlerini de eleştiren Davutoğlu, şöyle devam etti: 

"Hatay Ankara`dan koparıldıysa sorumlusu kim? Hatay`da hala konteynerlerde, çadırda kalan çocuklar varsa bunun sorumlusu sizsiniz. Hatay`da 400 bin insan o şehri terk etmiş. 215 bin bina yıkılmış, 10 binlerce vatandaşımızı sadece Hatay`da kaybetmişiz, siz Hatay`a ulaşamamışsınız. Ulaşamamak beceriksizliktir, iktidar yetersizliğidir ama ulaşamamak eğer bilinçli bir tercihse `Hatay madem bize yerel yönetimleri vermedi muhalefete verdi. Biz onlara ders veririz` diye bilinçli bir şekilde Hatay`ı yetim bırakmışsanız bu Hataylılara da ve milletimize ihanettir."

Kuzey Irak`ta Pençe- Kilit  harekat bölgesinde şehit olan Kahramanmaraşlı er Müslim Özdemir`i hatırlatan Davutoğlu, "Hataylar mahrum kaldı da diğer vatandaşlar abat mı oldu? Bir yıl geçmiş şehidimizin ailesi bir konteyneri ısıtamadığı için çadıra mahkum edilmiş. Peki Kahramanmaraşlının suçu neydi" diye sordu. 

"DEMEK Kİ YANDAŞLARA VİLLA VERDİNİZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki`nin deprem bölgesi için "villa gibi evler" açıklamasına da tepki gösteren Davutoğlu, "Ya Allah aşkına, yas günü söylenecek söz mü bu ya? Kime villa verdiniz, demek ki yandaşlarına verdiniz. Demek ki sadece size oy verenlere veya oy vermek için teşvik edenlere verdiniz. Niye şehit annesine babasına vermediniz. Bakın bir ay oldu. Nerede villalarınız. Kim yaptı o villaları kaça yaptı? 518 bin acilen yıkılması gereken bina var... Hatay`a ayrılan kaynak bütün deprem bütçesinden sadece yüzde 7" dedi. 

Deprem bölgesi için hazırladıkları 21 maddelik raporu da okuyan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Depremzedelere kamu bankaları aracılığıyla uzun vadeli faizsiz krediler verilmelidir. Hiçbir banka havale eft ücreti almamalıdır. Emlak vergisi, ÇTV gibi belediyelerin aldığı vergiler kaldırılmalıdır. Deprem bölgesinde çalışan depremzedelerin SGK primleri devlet tarafından ödenmelidir. Depremzedelerden bir kaç yıllığına MTV ödemesi alınmamalıdır. Deprem bölgesinde okuyan ve LGS gibi sınavlara giren öğrencilere pozitif ayrımcılıkta bulunulmalı, artı destekler verilmelidir. Bu okullarda depremzede öğrenci kontenjanları açılmalıdır. Diğer illerde okuyan öğrencilere depremzede öğrenci bursu verilmelidir. Depremzedelerden ilk kez evlenen gençlere maddi yardım yapılmalıdır. Deprem bölgesinde ikamet etmek şartıyla doğan çocuklara belirli bir süre müddetince mama bez vs destekler sağlanmalıdır. Hastane, ilaç ve muayene katkı payı alınmamalıdır. Deprem zamanı sözü verilen eşya yardımı yerine getirilmeli ve sürdürülmelidir. İş yeri açmak isteyen esnaf ve sanatkarlara destek kredi paketleri açıklanmalıdır. Genç girişimci depremzedeler desteklenmelidir. Deprem bölgesinde bulunan tarım ve çiftçilik yapanların ürünlerinin pazarlanması hususunda azami gayret gösterilmelidir. Tarımla uğraşan köylü çiftçiye ücretsiz tohum, mazot, zirai ilaç, gübre desteği verilmelidir. Sosyal yardımlar gözden geçirilmeli.

"UZUV KAYBINA UĞRAYAN DEPREMZEDELERİN YARDIMLARI ÖDENMELİ"

Özellikle depremde uzuv kaybına uğrayan, halen engelli olduğunu ispat edemeyenler için acilen engelli raporları ve sosyal yardımları ödenmelidir. Deprem bölgesinde engelliler için ve uzuv kaybı olan depremzedeler için tekerlekli sandalye, akülü sandalye, her türlü el, kol, bacak vs olmak üzere tüm tıbbi gereçler ücretsiz verilmelidir. Gerek deprem bölgesi, gerekse diğer illerde olmak üzere engelli kontenjanlarının arttırılarak engellilere istihdam imkanı sağlanmalıdır. Salgın hastalıklarla mücadele için tüm imkanlar seferber edilmelidir. Yıkılan okullar, kamu hizmetleri veren binalar, hastaneler ve sağlık ocakları ivedilikle yeniden imar edilmelidir. - Depremzedeler için ödenen kira yardımı bir yıl daha uzatıldı, lakin oldukça yetersiz. Konteyner kentler acilen kalıcı konutlar yapılarak boşaltılmalı; konteyner de yaşamanın özellikle çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri bir an evvel ortadan kaldırılmalıdır. Gençlerin istihdam sorunları pozitif ayrımcılıkla çözülmelidir. Şehrin içindeki ağır iş makinelerinin altyapı ve üst yapı tahribatlarına karşı gerekli önlemler alınmalıdır. TOKİ evleri için verilen taahhütler vaktinde yerine getirilmelidir. TOKİ`lerin ihale süreçleri, hangi şirketlere, hangi şartlarla verildiği daha şeffaf şekilde kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Deprem ihaleleri konusu yıkım üzerine yeni rant alanları açılmasına sebebiyet oluşturmamalıdır. Toplanan bağış paralarının nerelere harcandığı şeffaf şekilde paylaşılmalıdır. TBMM`de kapsamlı bir araştırma ve soruşturma komisyonu kurulmalı."

 "BARONLARI BESLEYEN SİYASETÇİLERE, YA YOLA GELECEKSİNİZ, YA BİZ SİZİ YOLA GETİRECEĞİZ"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için büyük bir yarış var. En temel konulardan biri Kanal İstanbul. O Kanal İstanbul alanında kimlerin ne rant hesabı yaptığını biliyoruz. Arazilerin kimlere pay edildiğini biliyoruz... Türkiye`de gerçek bir mücadele verecekseniz beş baronla mücadele edeceksiniz. İmar baronlarıyla, faiz baronlarıyla, uyuşturucu baronlarıyla, en önemlisi siyaset baronlarıyla. Çünkü siyaset baronu olmadan imar baronu yaşayamaz. Siyaset baronu olmadan ihale baronu yaşayamaz. Siyaset baronu olmadan geçmiş İçişleri Bakanı`nın kadrolarına yapılan tasfiyelerinden görüyoruz ki Türkiye`de uyuşturucu baronları devlet himayesinde iş gördüler. Biz, Saadet- Gelecek grubu olarak Meclis`te bütün bu baronların peşine düşeceğiz. Allah şahit olsun tarih şahit olsun ki uyuşturucu baronlarını, imar baronlarını, faiz baronlarını besleyen siyaset baronlarının hükmüne son verecek yeni bir düzen kuracağız. Onun için korksunlar siyaset baronları bizim grubumuzdan onun için titresin ayakları. `Devletin dini adalettir` diyerek gelip de hukuk üzerine kurdukları bu vesayetle bütün bu baronları besleyen siyasetçilere sesleniyorum, ya yola geleceksiniz, ya biz sizi yola getireceğiz.

Dün Miraç gecesiydi Mescidi Aksa bir miraç gecesinde daha işgal altında. Dün depremzedelerimiz yanında Gazze`den gelen çocukları da ziyaret ettik... Şu anda mart ayından itibaren Filistin`e insani yardım duracak, maddi kaynak akışı duracak. Üç ülkeyi tekrar tebrik ederek anıyorum, İrlanda, İspanya ve Belçika... Sayın Erdoğan şu gür çıkışı yapsaydı deseydi ki, `ey batılılar sizin dolarınız varsa bizim de Allahımız var. Biz yardım edeceğiz` diyebilirdi değil mi?”

"SELÇUK ÖZDAĞ, MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAYIMIZ"

20 Şubat`ta adaylarını toplu açıklayacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Birçok yerde ortak çalışma yaptığımız yerlerin belki de en semboliği Manisa oldu. Manisa`da Grup Başkanımız Selçuk Özdağ kardeşimiz, dostumuz Saadet Partisi desteği ile ortak adayımız olarak Gelecek Partisi`nin Manisa adayımız olarak seçime girecek" diye konuştu. 

Davutoğlu`nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Selçuk Özdağ, "Ben tek başıma bir adamdım, arkamda cemaatler yoktu, partiler yoktu. İçinden geldiğim yapılar beni hain ilan etmişti. Zaten bu sağın `hainleri` solun `dönekleri` biraz da beni bağışlayın İslami gelenekten gelenlerin de ` kafirleri` bitmez. Bu böyledir. Azıcık doğru söylerseniz hemen size yaftalar yapıştırılır" dedi. 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA