3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

CHP`DEN TAKSİCİ ESNAFININ SORUNLARININ TESPİT EDİLMESİ VE GÜVENLİK ENDİŞELERİNİN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ


CHP, taksi şoförü Oğuz Erge cinayetiyle gündeme gelen taksici esnafının sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması amacıyla TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi. Önergede, “Taksici cinayetlerinin dışında son yıllarda hemen her gün birçok taksicinin darp, gasp, taciz ve hakaret ile karşı karşıya kaldıkları basına yansımaktadır. İzmir`de son yaşanan vahim olay ile birlikte toplumun güven duygusu zedelenmiş ve taksici esnafında güvenlik endişesi had safhaya çıkmıştır” denildi.

 

Tarih : 9 Şubat 2024 Cuma 13:29   Okunma : 98

CHP, taksi şoförü Oğuz Erge cinayetiyle gündeme gelen taksici esnafının sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması amacıyla TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi. Önergede, “Taksici cinayetlerinin dışında son yıllarda hemen her gün birçok taksicinin darp, gasp, taciz ve hakaret ile karşı karşıya kaldıkları basına yansımaktadır. İzmir`de son yaşanan vahim olay ile birlikte toplumun güven duygusu zedelenmiş ve taksici esnafında güvenlik endişesi had safhaya çıkmıştır” denildi.

CHP Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır, taksici esnafının güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması amacıyla TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi.

TAKSİCİ ESNAFI BU CİNAYETLERİN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN BAZI TALEPLERDE BULUNMAKTADIR"

Türkiye`de kayıtlı olarak yaklaşık 100 bin taksici esnafı bulunduğu belirtilen önergede, taksici esnafının sorunlarının başında can ve mal güvenliği bulunduğu kaydedildi. Araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Son yıllarda birçok taksici cinayetiyle ve taksici esnafına yönelik hak ihlalleriyle karşılaşılmıştır. Taksici esnafı bu cinayetlerin önlenebilmesi için bazı taleplerde bulunmaktadır. Son olarak İzmir`in Gaziemir İlçesi`nde taksi şoförlüğü yapan Oğuz Erge, 31 Ocak`ta saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi`nden Delil Aysal`ı ‘soğukta üşümemesi` için son derece vicdanı duygularla saldırganı aracına almıştı. Ancak Delil Aysal, varmak istediği yere ulaştığında arka koltuktan tabancayla Oğuz Erge`ye üç el ateş etmiş ve Oğuz Erge ağır yaralanarak, kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde hayatını kaybetmişti. Daha sonra Oğuz Erge`nin üzerindeki ve aracındaki para ile eşyaları alarak kaçan Delil Aysal yakalanmış ve tutuklanmıştı. Ancak bu olaya sadece bireysel bir olay olarak bakılmamalıdır. Çünkü taksi iç kamerasının kamuoyunda yayınlamasıyla birlikte bu olay toplumda bir infial yaratmıştır”

SON 15 YILDA YAKLAŞIK 200 TAKSİCİ ESNAFIMIZ CİNAYETE KURBAN GİTMİŞTİR"

Önergede, taksici esnafının zor çalışma koşulları altında çalışmalarına ve gasp gibi birçok zorlukla ve hak ihlalleriyle karşılaştıklarına dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Son 15 yılda yaklaşık 200 taksici esnafımız cinayete kurban gitmiştir. Oğuz Erge haricinde, sadece son yıllarda Konya`da Ali Osman Gezginç`in yolcusu tarafından bıçaklanması, İstanbul Fatih`te Aydın Altun`un yolcular tarafından darp edilerek öldürülmesi, Taksici Nihat Genç ve Nihat Elçi`nin tek kurşunla hayatını kaybetmesi ve yine Basri Yalçın`ın öldürülmesi taksici esnafının bir güvenlik zafiyeti içinde bulunduğunu ortaya koymuştur. Taksici cinayetlerinin dışında son yıllarda hemen her gün birçok taksicinin darp, gasp, taciz ve hakaret ile karşı karşıya kaldıkları basına yansımaktadır. İzmir`de son yaşanan vahim olay ile birlikte toplumun güven duygusu zedelenmiş ve taksici esnafında güvenlik endişesi had safhaya çıkmıştır.”

AVRUPA ÜLKELERİNDE UYGULANMAKTA OLAN KURŞUN GEÇİRMEZ KABİN SİSTEMİ ZORUNLU HALE GETİRİLMELİDİR”

İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan genelgeyle taksilere, minibüs ve otobüslere kamera uygulaması zorunluluğu getirildiği anımsatılan önergede, şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü`nün 8.1.2024 tarihli ve E-23635644- 249-66805 sayılı yazısı ile bu zorunluluk maalesef 30.06.2024 tarihine kadar ertelenmiştir. Yaşadığımız bu olaylar, bu ertelemenin yanlışlığını açıkça ortaya koymaktadır. Taksici esnafının can ve mal güvenliği için, Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan kurşun geçirmez kabin sistemi zorunlu hale getirilmelidir. Ayrıca sadece kabin sistemiyle kalınmamalı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü`nün sistemine bağlı olan panik butonları zorunlu tutulmalıdır. Bu çerçevede taksici esnafımızın önleyici güvenlik tedbirleri artırılmalıdır. Bu bağlamda birçok sorunla ve hak ihlalleriyle karşılaşan taksici esnafının güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması, taksici esnafının sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Anayasamızın 98`inci TBMM İçtüzüğü`nün 104 ve 105`inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA