28 Nisan 2024 Pazar


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

MAHMUT TANAL`DAN SAVCILIĞA SORUŞTURMA ÇAĞRISI: AKP`NİN YENİDEN ADAY GÖSTERDİĞİ HİLMİ TÜRKMEN`İN SEÇİM AFİŞLERİNİN ASILMASINDA, ÜSKÜDAR BELEDİYE PERSONELİ KULLANILDI


CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Üsküdar`da belediye işçilerinin AKP adayının seçim kampanyası için calıştırıldığını belirterek savcıları göreve çağırdı. Tanal “Bir AKP klasiği! İstanbul`da tüm kamu kaynakları, devletin imkanları, AKP belediye başkan adayları için kullanılıyor. Bu sefer Üsküdar`da suçüstü yakalandılar! Vatandaşın hizmetinde olması gereken Üsküdar Belediyesi`nin resmi araçlarıyla, mevcut Üsküdar Belediye Başkanı ve AKP Adayı Hilmi Türkmen`in fotoğraf ve imzasının işlendiği, ‘Üsküdar Bilir, Gerçek Belediyecilik Ak Parti`dir` sloganının yazıldığı afişler asıldı. AKP`nin yeniden aday gösterdiği Hilmi Türkmen`in seçim afişlerinin ilçenin görünür noktalarına asılmasında, Üsküdar Belediyesi personeli kullanıldı” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 11 Şubat 2024 Pazar 11:18   Okunma : 250

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar Belediyesi`ne ait araçlarla, mevcut Belediye Başkanı ve AKP Adayı Hilmi Türkmen`in seçim afişlerinin asıldığını gösteren video ve fotoğrafları, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Adil ve eşit koşullardaki bir seçim yarışının ortadan kaldırıldığı ifade eden Tanal, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nın derhal soruşturma başlatması çağrısında bulundu.

AKP`nin yeniden aday gösterdiği Hilmi Türkmen`in seçim afişlerinin ilçenin görünür noktalarına asılmasında, Üsküdar Belediyesi personelinin de kullanıldığını belirten Mahmut Tanal, Türk Ceza Kanunu`nun 257. maddesine göre, görevi kötüye kullanma suçu işlendiğini, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun`a aykırı hareket edildiğini dile getirdi.


Tanal`ın açıklamaları ise şöyle:



“Bir AKP klasiği! İstanbul`da tüm kamu kaynakları, devletin imkanları, AKP belediye başkan adayları için kullanılıyor. Bu sefer Üsküdar`da suçüstü yakalandılar! Vatandaşın hizmetinde olması gereken Üsküdar Belediyesi`nin resmi araçlarıyla, mevcut Üsküdar Belediye Başkanı ve AKP Adayı Hilmi Türkmen`in fotoğraf ve imzasının işlendiği, “Üsküdar Bilir, Gerçek Belediyecilik Ak Parti`dir” sloganının yazıldığı afişler asıldı. AKP`nin yeniden aday gösterdiği Hilmi Türkmen`in seçim afişlerinin ilçenin görünür noktalarına asılmasında, Üsküdar Belediyesi personeli kullanıldı.

Belediyeler dahil, tüm kamu kurumlarının resmi araçları/iş makineleri, vatandaşlardan toplanan vergilerle alınmaktadır. Bu araçlar ilgili kuruma, kamu hizmetinin yerine getirilmesi için tahsis edilmektedir. Kamu kurumu araçlarıyla AKP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen`in propaganda niteliğindeki tanıtım ve reklam afişleri asılamaz. Bu türden siyasi çalışmalar için resmi plakalı araç tahsis edilemez, personel görevlendirilemez.



CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SORUŞTURMA ÇAĞRISI

 

Türk Ceza Kanunu`nun 257. maddesine göre, “Görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiştir. Bu örnekte de görüldüğü üzere, adil ve eşit koşullardaki bir seçim yarışı ortadan kaldırılıyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nın derhal soruşturma başlatması gerekiyor. Bu konunun takipçisi olacağız. Üsküdar`da, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun`a aykırı hareket ediliyor.

298 sayılı Kanun`un 62. maddesinde, “Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, İktisadi Devlet Teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişiliklerinde memur ve hizmetli olarak çalışanların, ilan dağıtamayacağı” vurgulanmaktadır.

Yine Kanun`un 63. maddesinde, “62`nci maddede sayılanlarla, umumi menfaatlere hadim cemiyetler ve bunlarda görev almış bulunan memur ve hizmetliler seçimlerde de tarafsızlıklarını muhafaza etmek zorundadırlar” denilmektedir.

Söz konusu Kanunun 63. maddesinin (a) ve (b) fıkrasında açık ve net şekilde şu vurgu yapılmaktadır:

‘Yukarıda yazılı olanların, 5830 sayılı kanunda yazılı yasak hükümleri saklı kalmak üzere seçim süresince:

a) Siyasi partilere veya adaylara her ne nam ile olursa olsun bağış ve yardımlarda bulunmaları,

b) Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç ve gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırmaları yasaktır.

Birinci fıkrada yazılı olanlarla, Bankalar Kanununa tabi teşekküllerin, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayınlarda bulunmaları yasaktır.

Daha önce basılmış ve yayınlanmış ve yukarı ki fıkradaki mahiyeti taşıyan her türlü kitap, broşür, afiş ve bunlara benzer yayınlar da aynı hükme tabidir`

 

TÜRKMEN KENDİNE GÜVENİYORSA, CHP ADAYI SİNEM DEDETAŞ`LA EŞİT ŞARTLARDA YARIŞSIN”

Seçim Kanununda belirtilen yasaklara uymayan, TCK`ya göre suç işleyen Üsküdar Belediyesi`nin ilgili görevlileri, yetkilileri hakkında vakit kaybetmeksizin gerekli yasal adımlar atılmalıdır. Eğer AKP`nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, kendine çok güveniyorsa, belediye imkanlarını kullanmaktan vazgeçerek, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayımız Sinem Dedetaş`la eşit şartlarda yarışmalıdır. Ancak görüyoruz ki, korku dağları sarmış! Hilmi Türkmen, seçimi kaybedeceği endişesiyle can havliyle belediyenin tüm imkan ve olanaklarını, personel ve araçları, kendi şahsi seçim kampanyası için seferber ediyor.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA