30 Nisan 2024 Salı


14:40   YERLİ VE MİLLİ PARTİ GENEL BAŞKANI MUTLU: "ANAYASAYI DA ANAYASA MAHKEMESİ`Nİ DE TANIMIYORUM DİYEN BİR KAFAYLA ANAYASA YAPILIR MI?"   13:52   İBB, VALİLİĞİN 1 MAYIS YASAKLARI NEDENİYLE TOPLU ULAŞIMDA ZORUNLU DÜZENLEMEYE GİDİLDİĞİNİ DUYURDU   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:39   EĞİTİM SEN ESKİŞEHİR ŞUBESİ`NDEN YENİ MÜFREDAT ÇALIŞMALARINA TEPKİ   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   13:15   NUMAN KURTULMUŞ YENİ ANAYASA İÇİN ZİYARETLERE BAŞLADI. İLK ZİYARETİNİ ÖZGÜR ÖZEL’E YAPTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...   11:18   İYİ PARTİ GİK ÜYESİ MELİH AYDIN: “KOLTUKLARA YAPIŞANLARDAN BIKTIK”   10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANACAK   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   09:23   MUSTAFA ADIGÜZEL`DEN BAKAN ŞİMŞEK`E TEPKİ: "FİYATLARIN YÜKSELMESİNİN SUÇLUSU HÜKÜMETTİR"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK  
 
     
   

MADEN FACİASINDA TUTUKLANAN İŞÇİLERİN AKRABALARI KONUŞTU: "BİR TARAFTAN CANLARIMIZ TOPRAĞIN ALTINDA BİR KISMIMIZI CEZAEVİNE GÖTÜRDÜLER, BİR İLÇENİN KADERİ DE BELİRSİZLİĞE GİRDİ"


Erzincan İliç`te Anagold altın madeninde 13 Şubat`ta meydana gelen faciada Şenol Demir toprak altında kalırken, akrabası Fahrettin Keklik ise,yürütülen soruşturmada tutuklandı. Madenden emekli olan Kemal Demir, "Fahrettin Keklik akrabamız. Orada büyük bir zaaf var. İş güvenliği yolları kendisi kapattırmıyor niye işçilere kapattırıyor" dedi. Kenan Demir ise, "Bak bugün bir taraftan canlarımız toprağın altında bir kısmımızı cezaevine götürdüler. Bir ilçenin kaderi de belirsizliğe girdi. Şu an ben de dahil olmak üzere çalışanların yüzde 70`i krediye girdi. İnsanlar ne yapacak?" dedi. 

 

Tarih : 21 Şubat 2024 Çarşamba 14:19   Okunma : 235

Haber: DİLAN KUTLU/ Kamera: UĞUR DEMİRCİ  

Erzincan İliç`te Anagold altın madeninde 13 Şubat`ta meydana gelen faciada Şenol Demir toprak altında kalırken akrabası Fahrettin Keklik ise, yürütülen soruşturmada tutuklandı. Madenden emekli olan Kemal Demir, "Fahrettin Keklik hem halamın oğlu hem damadımız. Zaaf var. Orada büyük bir zaaf var. İş güvenliği yolları kendisi kapattırmıyor niye işçilere kapattırıyor" dedi. Kenan Demir ise, "Bak bugün bir taraftan canlarımız toprağın altında bir kısmımızı cezaevine götürdüler. Bir ilçenin kaderi de belirsizliğe girdi. Şu an ben de dahil olmak üzere çalışanların yüzde 70`i krediye girdi. İnsanlar ne yapacak?" dedi. 

Erzincan`ın İliç ilçesinde Çalık Grubu`nun da ortağı olduğu Anagold Madencilik şirketine ait Çöpler Altın Madeni`ndeki yığın liç alanının çökmesinde Şenol Demirci göçük altında kaldı. Faciaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 6 kişi tutuklandı. Tutuklanan zanlılardan  Fahrettin Keklik de göçük altında kalan Şenol Demir`in akrabası... Kazım Karabekir Mahallesi`nde madene 300 metre göçüğe ise 4-5 km uzaklığında

Demirci`nin evinin önünde taziye çadırı kurulmuş, aile taziyeleri kabul ederken. Şenol Demirci ve Fahrettin Keklik ailesi, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. 

Şenol Demir`in amcası Kemal Demir, 11 yıl madende çalışmış şu anda emekli. ANKA`ya konuşan Demir, "Fahrettin Keklik hem halamın oğlu hem damadımız. Zaaf var ama olayın yaşandığı zaman biz orada yoktu. Bakanlar geldiler buraya bize bilgi verdiler. O konuda bir sıkıntı yok. Çalışmalar tehlikeden dolayı durduruldu. Yoksa çalışmalar devam edecek. Çatlağın çaresini bulmaya çalışıyorlar. Bizim derdimiz bir an önce çıkması. orada büyük bir zaaf var zaten çatlağın orada olduğunu bilerek oraya çıkmak çatlak var. Hem mail yazıyorlar girmesin sahaya, sahaya girilmeyecekse bu mail iş güvenliğine giriyor. İş güvenliği yolları kendisi kapattırmıyor niye işçilere kapattırıyor" dedi. 

Kemam Demir, tutuklu işçi Şenol Demir`e ilişkin ise, "O adam 1,5 sene önce işe girmiş en son sıradaki adamı içeri al en üst baştakini bırak" dedi.

2016 yılından bu yana madende çalışan Ahmet Demir ise ANKA`ya şu görüşleri dile getirdi: 

 "Bunlar 2002`den beri buradalar... Bu işin taşeronluğunu burada maden adına yapan şu anki belediye başkanımız Mustafa Gürbüz. Binali Yıldırım üzerinden işverene burada bir baskı kuruldu. Bu tehlike geçen yıl başladı. Patlatma oldu iş durduruldu. Ama sözde bu süreçte kontrol edildi. Bu nasıl bir kontroldü.

"TUTUKLU OLANLARIN SUÇU YOK, NİYE BÜYÜK YETKİLİLER İŞE EL ATMADILAR"

Tutuklu olanların ikisi aslında bana göre onların suçu yok. Niye büyük yetkililer, bu işe el atmadılar. Üstleri emir verdi onlar bu işi yaptılar. Kenan Özdemir, bunlara `yap` deyince bunlar mecbur yaptı. Bu Allah tarafından bize bir ikazdır. Çok daha büyük bir felaket olabilirdi. Şu anda kırıcının üst bölgesinde ben orada çalışanım. Orası yabancılar tarafından yapılan bir yer. Şu an çatlamış ama gelmedi. Gelmiş olsaydı bugün burada ben de konuşmuş olmayacaktım ve belki de facia 300 kişiydi. Anagold çalışanlarına baskı kuruldu. Kimse konuşamıyordu. İşten atılmayla tehdit edildi. Sonuçta bu noktaya geldi.

"BU İLÇENİN 120 BİN KOYUNU VARDI, ÇOK MUTLUYDU BURASI"

Burası aslında çok mutluydu. Bu ilçede 120 bin koyun vardı. Ben 2016`da bu sektöre geçtim. 2006`da biz 600 koyunu sattık ve buraya girdik bizi mecbur ettiler bu sisteme. Köyün altını gelip alıp insanlara sus payı hiçbir yasal şeyi olmayan hane başına 130 bin lira bir parayla... Madene bırakılsaydı Sabırlı`yı da zamanında kaldıracaktı, o baraj da orada olmayacaktı. Bugün bizim canlarımızda toprağın altında olmayacaktı.

Ben oradan ekmek yiyorum ama gerçekleri konuşmak lazım. Hep insanlar tehdit edile edile korku vere vere iş bu noktaya geldi. Tehdit eden buranın siyasi gücü, şu an bizim bağlı olduğumuz Maden-İş Sendikası. İnsanları, `Konuşursan atılırsın...` Adamlar doğmamış yedi cetlerine gelecek hazırladılar. Bak bugün bir taraftan canlarımız toprağın altında bir kısmımızı cezaevine götürdüler. Bir ilçenin kaderi de belirsizliğe girdi. Şu an ben de dahil olmak üzere çalışanların yüzde 70`i krediye girdi. İnsanlar ne yapacak?

"RANT 5-6 KİŞİYE PAYLAŞTIRILDI"

2019`da adam belediye başkanı olacak. Bu insanlara korku vererek oylarını aldılar. Seni işinden ederim dedi ve ediyorlardı da... Oy vereceksin dedi. Paralar insanların eline tutuşturuldu. Memleket bu şekil bu hale geldi. Tam 25 senedir bu burada devam ediyor bugünün işi değil. Kısacası buradaki rant 5-6 kişiye paylaşıldı.

Sedat Cezayirlioğlu tam 1 yıldır Sabırlı deresinde bağırıyordu, `burada afet olacak` diye... Ama diyorlardı ki `Bir deli orada bağırıyor` Özellikle bizim Sabırlı köyü çok direndi ama baskılar yüzünden tutturamadık. Bir kısmı o süreçte gitti diğerlerini de çarşıda önüne geçerek tek tek ikna ettiler. 130 bin lira o zaman dağıtıldı 2016`da... 10 sene öncesinde zaten bu işler başlamıştı, herkes payını almıştı. Siyasi güçleri olanlara pastalar bölüşülmüştü. Diğer insanlara da sadece işçilik köleleştirme... Sabırlı da şu an birkaç parça koyun kalmış hepsi satıldı. Belediye başkanın görevi nedir ilçeye hizmet, oğlunun adına şu anda 13 şirketi var. Bu adamın ne ihtiyacı var. Şu anda toprağın altında..."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA