30 Nisan 2024 Salı


15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   14:40   YERLİ VE MİLLİ PARTİ GENEL BAŞKANI MUTLU: "ANAYASAYI DA ANAYASA MAHKEMESİ`Nİ DE TANIMIYORUM DİYEN BİR KAFAYLA ANAYASA YAPILIR MI?"   13:52   İBB, VALİLİĞİN 1 MAYIS YASAKLARI NEDENİYLE TOPLU ULAŞIMDA ZORUNLU DÜZENLEMEYE GİDİLDİĞİNİ DUYURDU   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:39   EĞİTİM SEN ESKİŞEHİR ŞUBESİ`NDEN YENİ MÜFREDAT ÇALIŞMALARINA TEPKİ   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   13:15   NUMAN KURTULMUŞ YENİ ANAYASA İÇİN ZİYARETLERE BAŞLADI. İLK ZİYARETİNİ ÖZGÜR ÖZEL’E YAPTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...   11:18   İYİ PARTİ GİK ÜYESİ MELİH AYDIN: “KOLTUKLARA YAPIŞANLARDAN BIKTIK”   10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANACAK   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   09:23   MUSTAFA ADIGÜZEL`DEN BAKAN ŞİMŞEK`E TEPKİ: "FİYATLARIN YÜKSELMESİNİN SUÇLUSU HÜKÜMETTİR"  
 
     
   

SOSYAL DESTEK PAKETLERİNİ BİR BİR AÇIKLAYAN İMAMOĞLU: İSRAF DÜZENİNİN HİÇBİR TEMSİLCİSİ, BU ŞEHİRDE YAŞAYAN ÇOCUĞUN, GENCİN, ANNENİN, EMEKLİNİN, İHTİYAÇ SAHİBİNİN YANINDA OLMAMIZI ENGELLEYEMEZ


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Daha Adil İstanbul İçin Tam Yol İleri` konulu sunumunu İstanbul Planlama Ajansı`nın (İPA) bulunduğu Florya`daki tesislerinde yaptı.

 

Tarih : 21 Şubat 2024 Çarşamba 14:13   Okunma : 379

Haber: OKTAY YILDIRIM Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Daha Adil İstanbul İçin Tam Yol İleri` konulu sunumunu İstanbul Planlama Ajansı`nın (İPA) bulunduğu Florya`daki tesislerinde yaptı. İmamoğlu sunumunda, “İsraf düzeninin hiçbir temsilcisi, bu şehirde yaşayan çocuğun, gencin, annenin, emeklinin, ihtiyaç sahibinin yanında olmamızı engelleyemez. Bize karşı kim hangi oyunu oynarsa oynasın, kim bizi engellemeye çalışırsa çalışsın, böyle çalışmaya da devam edeceğim. Sizlerin koşullarınızı iyileştirmek, hayat kalitenizi artırmak için yanınızda olmaya devam edeceğim. Ben ve ekibim, şehrimizin 39 ilçesinin, 969 mahallesinin neresinde yaşarsanız yaşayın size gururla hizmet edeceğiz.  Sizin bütçenizi doğrudan ve yalnızca size kullanacağız. 2019`da sosyal destek vaatlerimizi açıkladığımızda, “kimin parasını kime dağıtıyorsun” diye hesap sormaya kalkanlar, bizim tek tek gerçekleştirdiğimiz o vaatleri bugün kopyalamakla meşguller. Vaatlerimizi kopyalayabilirsiniz ama içimizdeki eşitlik ve adalet duygusunu kopyalayamazsınız. İnsan ve vatan sevgisini kopyalayamazsınız. İhmal ve ihanetle kirlenmemiş o büyük ve gerçek İstanbul sevgimizi kopyalayamazsınız. Cumhuriyetçiliği, halkçılığı kopyalayamazsınız. “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” diyen Atatürk`e ve onun ideallerine olan bağlılığımızı kopyalayamazsınız”

İBB Başkanı İmamoğlu, ‘Daha Adil İstanbul İçin Tam Yol İleri` konulu sunumunu İPA`da gerçekleştirdi. Sunumda İmamoğlu şunları söyledi: 

“BİR AVUÇ İNSANIN ARSIZCA ZENGİNLEŞMEYE DEVAM ETTİĞİ İSRAF DÜZENİ KURDULAR: “10 x 10 = 100 Büyük Proje sumlarımızın üçüncüsü olan Daha Adil İstanbul İçin Tam Yol konulu ve başlıklı sunumumuza hoşgeldiniz. Bugün sizlere halkçı belediyecilik anlayışı doğrultusunda kent yoksulluğuyla mücadele konusundaki projelerimizi sunacağım. Hem güçlü bir ülke hem de mutlu bir şehir olabilmek ancak adaletle mümkündür. Çünkü adaletsizlik, birlik ve beraberlik duygusunu ortadan kaldırır. Bugün aslında bulunduğumuz yerde mekansal adaleti yaşıyorum. Burası yani İPA`nın bulunduğu alan yaklaşık 180 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Burası daha öncesinde başkanlık konutu olarak kullanılıyordu. Buraya İBB lojmanın yanı sıra farklı 12 ilçe belediye başkanın konutları yapıldı. Kötü olan burası Bakırköy sınırlarında olmasına rağmen Bakırköy Belediye Başkanına gel burada bir lojman var dememişler. Burada başkanlık konutu ya da lojmanı şekilde AKP belediye başkanlarına yapılmış. Seçildikten sonra burayı görünce çok şaşırdım. Ben hayatta böyle birşey yapamam çok üzülmüştüm. Burayı farklı bir tasarımla ile İPA fonkisiyonunu buraya taşıdık. İPA`yı bu alanda 80 bin metrekarelik alanı kütüphane gibi farklı alanlarda hizmet eden birimleri ile çok farklı hale getirdik. Florya Atatürk Ormanı bizden önceki dönemde 3`de 1`i kullanılıyordu. Metruk ve güvenlik sorunu vardı biz burayı kent ormanına dönüştürdük. Şuan bulunduğumuz yer bir belediye başkanın yarı olimpik yüzme havuzuyken sunumların yapıldığı bilgi havuzu şekline büründü. Adaletsizlik olursa, birlik ve beraberlik duygusunu ortadan kalkacağını toplumları, kurumları içten içe çürütür.  İstanbul bizden önce uzun bir dönem maalesef böyle bir süreci yaşadı. Sosyal adaletsizlik çok ağır boyutlara ulaştığı halde, çeyrek yüzyıldır bu şehri, bu ülkeyi yönetenlerin hiç umurunda olmadı. Onlar bu adaletsizliği istismar edip, oya çevirmenin yollarına odaklandılar. Sosyal yardımları, partizanlığın bir aracı olarak hatta oy hesabının gelişi gidişi gibi kampanya sürecine çevirdiler. Milyonlarca İstanbullu yoklukla ve yoksullukla mücadele ederken, bir avuç insanın arsızca zenginleşmeye devam ettiği bir israf düzeni kurdular. Bu bozuk düzeni korumak için İstanbulluları korkutup, tehdit etmeye çalıştılar. 

O KİRLİ HORTUMU KESTİK: Hatırlayın 2019`u... Bu bozuk düzeni korumak için İstanbulluları korkutmaya çalıştılar. Ne dediler: `İmamoğlu gelirse sosyal yardımlar kesilir`. Biz bir tek şeyi kestik: Halkın bütçesinden bir avuç insana, malum vakıf ve derneklere para aktaran o hortumu... O kirli hortumu kestik bundan sıfır taviz verdik ve partizanlıktan tamamen arındırılmış, vatandaşa saygılı, toplumsal dayanışmayı öne çıkaran, halkçı bir sistem kurduk. İsrafı bitirdik, hizmeti getirdik. Sonuç, İstanbul tarihinde görülmemiş ölçüde artırdığımız sosyal destek ve yardımlar oldu. Sonuç, sosyal adaleti sağlamak amacıyla vatandaşa ilk kez sunulan pek çok yeni hizmet oldu. Halk Süt`ten Anne Kart`a... Kreşlerden öğrenci yurtlarına... O kadar sıfırdan teslim aldık ki. Geçen demiş ya, müstakkbel rakibim sıfır noktasında aldılar bitirdiler diye. Doğru çok sıfırdan aldık. Kent Lokantalarından Yeni Doğan Destek Paketi`ne... Üniversite öğrencilerine burstan Ders Atölyeleri`ne... Desteklerimizi ihtiyaçlara göre çeşitlendirdik. Bütün bunlar eşi benzeri görülmemiş, çok önemli ve çok değerli çözümler... Ama bizim sosyal adalet vizyonumuzun yalnızca bir yönünü gösteriyorlar. 180 bin kişinin özel sektörde iş bulmasına aracılık eden Bölgesel İstihdam Ofislerimize…Çiftçilere, üreticilere ve balıkçılara İBB tarihinde ilk kez vermeye başladığımız desteklere… Mahalle bakkallarını destekleyen Halk Bakkal projesi gibi işlerimize bakarsanız, sosyal adalet vizyonumuzun diğer yönünü de görebilirsiniz.

 SORUNLARI HEDEFLEYEN ANLAYIŞLA ÇALIŞTIK: Biz, yoksulluğun sürdürülüp siyaseten istismar edilmesini değil, sonlandırılmasını hedefleyen anlayışla çalıştık. İnsanlarımız belediyeden aldığı yardım ve destekle değil, çalışarak, üreterek kazandığı parayla rahatça yaşayabilsin diye yenilikçi çözümler geliştirdik. Bütün yatırımlarımızı bu anlayışla, bilimsel veriler ve halkımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda planlayarak gerçekleştirdik. İstanbul`u adil bir kent yapmak için çok çalıştık çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Bu şehirde desteğe ihtiyacı olan kimseyi geride bırakmadık. En zor zamanlarında vatandaşlarımızın yanında olduk. Gelin şimdi yeni dönemde yapacaklarımıza analiz edelim. Geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de İstanbul`u dayanışma ruhu yüksek bir şehir haline getirmek için kollarımızı sıvadık. Şimdi yeni dönem için 10 alanda hazırladığımız büyük projelerimizi sıralamak istiyorum. 

ÇOCUKLAR İÇİN 3 BİN LİRA EĞİTİM DESTEĞİ VERECEĞİZ: Tüm çocuklarımız eşit şartlara sahip olsunlar diye canla başla çalışıyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın eğitimi için çalışmaya devam edeceğiz. İşte tam da bu sebeple Kızlar Okusun Diye projemizi yeni dönemde hayata geçireceğiz. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelerimizin birinci sınıfa başlayan 30.000 kız çocuğunun annelerine eğitime başlangıç desteği olarak 3.000`er lira vereceğiz. Bu vaadlerimizin hiç birisi masa başında yazılmıyor. 16 milyonluk kentimizde kız çocuklarımızın okula gönderilmemesi istatistik tespitlerden belirliyoruz. Sen Oku Diye başlattığımız projemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu kapsamda İstanbul sınırları dâhilinde, 100.000 engelli, şehit çocuğu ve ya ebeveyn kaybı yaşamış, yoksulluk durumu bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim ve öğrenim gören öğrencilerimize 3.000 lira eğitim desteği vereceğiz. 

35 MİLYON LİTRE HALK SÜT DAĞITACAĞIZ: Ekonomik kriz, işsizlik ve bozuk gelir dağılımından dolayı bazı aileler maalesef çocuklarına beslenme çantası veremiyor. İşte bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir çözüm ürettik. 39 ilçede, 100`ün üzerinde okulda beslenme desteği sağlamaya başladık. 2024-2025 yıllarında ilk ve ortaokula giden çocuklarımıza 2 milyon Okul Beslenme Destek paketi dağıtacağız. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için Halk Süt projemize ara vermeksizin devam edeceğiz. 2019 seçiminiden aylar sonra ‘süt dağıtacaksınız ne oldu` diye meclis kürsüsünden konuşanlar vardı. Onlar bunu derken biz sütlerimizi dağıtıyorduk. Adalet çok önemli bir kavram. Halk Süt projemiz hiç ara vermeden, kesintisiz devam edecek. 300 bin çocuğumuza tam 35 milyon litre Halk Süt dağıtacağız. Bu proje büyeyerek devam edecek. En keyif aldığım projelerden birisi, ben köyde doğdum büyüdüm, şanslıydım taze taze süt içerek büyüdüm. O yüzden bu proje büyeyerek devam edecek. Kadınların ve çocukların sosyalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla Yuvamız İstanbullarda Kısa Mola Merkezlerini hayata geçireceğiz. 

İBB ÇOCUK OYUN DÜNYASI PROJESİYLE KARŞINIZA ÇIKTIK: Yeni dönemde 50 yeni Yuvamız İstanbul ve 50 Yuvamız İstanbul Kısa Mola merkezi olmak üzere 100 yeni merkez açarak toplamda 200 merkezde ebeveynlere ve çocuklarımıza hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımızı, annelerimizi dinledik ve geri dönüşlerine göre İBB Çocuk Oyun Dünyası projesiyle sizlerin karşısına çıktık. Yaşı nedeniyle Yuvamız İstanbul Merkezlerinden faydalanamayan 3-14 yaş arası çocuklarımızın dönemsel ihtiyaçlarını karşılamak için iki büyük Çocuk Oyun Dünyası Merkezi açacağız. Çocuklarımıza dönük vaadlerimizi bitirirken bir dış ses ‘kimin parasını kime veriyorsun` diyor. Vallahi milletin parasını millete veriyoruz. 

GEBELİK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ SUNACAĞIZ: İBB yönetimi olarak kadınların dertlerini dinlendik ve pek çok alandaki sorunlarına çözümler ürettik. Yeni dönemde de her alanda kadınların yanında olacak ve sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Kadınlara hizmet veren İBB Kadın merkezlerimizi Adalar, Beylikdüzü, Kağıthane, Sarıyer, Beykoz, Silivri, Şile, Ataşehir, Büyükçekmece, Şişli`de açarak 10 yeni merkezimizle daha fazla kadına ulaşacağız. Yine bu merkezlerde hamile kadınlara doğuma hazırlık eğitimleri vererek, gebelik danışmanlığı hizmeti sunacağız. 40 yaş ve üzeri kadınlar için yılda bir kez ücretsiz mamografi çekimi, 18 yaş ve üzeri kadınlar için ise yılda bir kez ücretsiz ultrason çekimi hizmeti vereceğiz. 5 yıl içerisinde 150.000 İstanbullu kadın ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanabilecek. İstanbul Bebek Projesi kapsamında 0-2 yaş bebek sahibi ve hanede kişi başına düşen gelirin yoksulluk sınırının altında olduğu 10.000 haneye ayda bir paket bebek bezi ve bir kutu bebek maması ihtiyacını karşılayacağız. Hamile Beslenme Paketi`yle anne adaylarının beslenmesine katkıda bulunmak ve yeni doğacak bebeklerin sağlıklarını korumak adına 2024 yılında 100.000 anne adayına gıda destek paketi dağıtacağız. Saha çalışmalarında vatandaşımızın talep ettiğini gördüğümüzden, 10 semtteki Mahalle Evleri ve İBB Kadın merkezlerinde 10 İBB Çamaşırhanesi projemizi hayata geçireceğiz. Bu çok talep edildi, vatandaşlarımızın kendi ihtiyaçlarını kendileri görecek hizmete başlayacağız. 

EMEKLİ VATANDAŞA PAZAR DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ: İktidarın yanlış ekonomi yönetiminin faturasını en çok ödeyen kesimler, dar gelirli vatandaşlarımız oldular. Bizden önceki yönetim döneminde vatandaşa sunulan ayni ve nakdi destek sayısı 357 bin 742 iken, 2023 yılında bu sayıyı 2 milyon 292 bin 797`e çıkardık. Vatandaşımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz ama bir başka fotoğraf var. Ülkemizin nasıl yoksullaştığının fotoğrafı. Bir diğer anlatımla vatandaşa tam 6 kat daha fazla destek verdik. Şehrimizde yoksulluk derinleşmeye devam ettiği için 2024`ten itibaren ayni ve nakdi sosyal destek miktarını 600.000 haneye çıkarak ve ayni ve nakdi destek sayısını tam 4 milyon adede yükselterek ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olacağız. Örneğin, tek maaşla geçinen emekli vatandaşımıza hane başına yıllık 10.000 lira pazar desteği sağlayacağız. Yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerimiz ekmek alırken bile kara kara düşünüyor. Tek emekli maaşı ile geçinen hanelere Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı getireceğiz. İBB Gezici Aşevleri açarak sokakta yaşayan ya da İBB Sosyal yardımlarından faydalanan vatandaşlarımıza 5 yılda toplam 75 milyon öğün yemeği ücretsiz dağıtacağız. 

KENT LOKANTASI SAYIMIZI 39`A ÇIKARACAĞIZ: Kent Lokantaları projemiz vatandaşlarımız tarafından çok sevildi ve her taraftan talep görmeye başladı. Bakın, işçi emeklisi bir İstanbullu vatandaşımız bu hizmetimizi nasıl değerlendiriyor. Her zaman olduğu gibi yine vatandaşın sesine kulak vererek Kent Lokantası hizmetimizi artırarak devam ettireceğiz. Her ilçeye bir kent lokantası diyerek 5 sene içerisinde Kent Lokantası sayımızı 39`a çıkaracağız. Hem Kent Lokantalarında hem de aşevlerinde bu dönemimizde yapmış olduğumuz gibi yine kadın istihdamını destekleyeceğiz. En çok arzu ettiğim şey zenginliği konuşmak, yoksulluğu değil. Gelecek kaygısı olmayan pırıp pırıl gençlerin yeteneklerini gösterdiği bir ülke. Onun için kimin parasını kime veriyorsun. Yoksullaştırdığınız insanların parasını millete vermeye devam ediyoruz. 

YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE TEK SEFERLİK 30 BİN TL DESTEK SAĞLAYACAĞIZ: Birçok gencimizden “evlenmek istiyorum ama evimi nasıl düzeceğim, bu pahalılığı karşılayacak gücüm yok oluyor” mesajı duyuyoruz. Yeni evlenecek çiftler yuvalarını kursun diye 5 yıl içinde toplam 100 bin çiftimize tek seferlik 30 bin lira destek sağlayacağız. 2019`dan beri verdiğimiz Yenidoğan Destek paketini üç kata çıkaracağız.Tek asgari ücret ile geçinen hanelere Ulaşım Nakdi Desteği sunacağız ve hanedeki bir kişiye yıl boyunca toplam 10.000 lira ulaşım desteği sağlayacağız.Emeklilerimizde olduğu gibi tek asgari ücretle geçinen hanelere de yıllık 10.000 lira pazar desteği vererek aile hane gelirleri düzelene kadar ekonomisine katkı sağlayacağız. Vatani görevlerini yerine getirirken bizleri koruyan canlarımızın ailelerine destek olmak üzere Şehit ve Gazi yakınlarına 5.000 lira nakit destekte bulunacağız. Yani milletin parasını millete vermeye devam edeceğiz. 

YÜZ BİN ÖĞRENCİYE ULAŞIM DESTEĞİ: Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz, onların geleceğe hazırlanması bizim sorumluluğumuz. Onların sorunlarını dinleyerek yenilikçi çözümler sunuyoruz... İlk kez bizim başlattığımız eğitim desteklerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 100 bin üniversiteliye kişi başına 15.000 lira burs vereceğiz. Nereden nereye. Bir öğrenciye 150 bin dolar vermekten 150 bin öğrenciye burs vermek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimine İstanbul`da devam eden ve eğitim bursundan yararlanamayan 100 bin öğrenciye ise ücretsiz ulaşım desteği vereceğiz. Bizim dönemimizle açılan yurtlarımızda öğrencilerimiz yuva konforuyla hizmet aldı. Beni kurtaran okuyamıyacaktım bu yurtlar olmasaydı diyen öğrencilerle karşılaştım. Bu bana yeter. Aileleri de rahat rahat nefes aldı. Yeni dönemde üniversiteli gençlerimize daha fazla destek olmaya devam edeceğiz. Biz yola çıktık mı durmayız gaza basmaya devam ederiz. Yurtlarımızın sayısını üç katına çıkararak 15.000 öğrenciye yurt imkanı sağlayacağız. Merkezi kanallar üzerinden yüzbinlerce yurdun kredi yurtlar kurumu tarafından yönetilmesini doğru bulmuyorum. Bu süreç belediyeler sorumluluğu altında daha uygun daha makul koşullarda daha özenli bir sisteme kavuşacağını düşünüyorum. İstanbul`da 39 ilçe belediyesi var, yerel yönetimlerin bu süreci sahiplenerek bilmediğimiz kurumlara kuruluşlara ‘dün iyiydi bugün vatan haini` olan yerlere gençlerimizi teslim etmemiş oluruz. Böylece bu devasa şehirde, gençlerimiz kamu güvencesiyle geleceğe hazırlanabilecek. İhtiyaç sahibi lise ve üniversite öğrencisi gençlere yılda iki defa kıyafet kuponu desteği sağlayacağız. Gençlerin en can yakıcı sorunlarından biri de işsizlik. 39 ilçedeki Bölgesel İstihdam Ofisi sayımızı 40 yaparak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İstihdam sağladığımız İstanbullu sayısını 2,5 katına çıkararak 500 bin vatandaşımıza iş sahibi olmalarında yardımcı olacağız. Bu iş sizin işiniz mi diyen o günkü rakibim ve kitlesi bu rakamları duyunca ne düşünüyor merak ediyorum. Her yıl 6 Bölgesel İstihdam Fuarı organize ederek gençler başta olmak üzere çalışma hayatına katılmak isteyenleri firmalarla bir araya getireceğiz. Gençlerimiz bizlerden Avrupa`daki yaşıtları gibi fırsat eşitliği talep ediyor. İşte bu nedenle gençlerimiz ufuklarını genişletsinler, kültür ve sanat etkinliklerinden gönüllerince faydalanabilsinler diye 100 bin gencimize de tiyatro, kitapçı, sinema, müze gibi kültür sanat etkinlikleri için destek sağlayacağız.

AVRUPA VE ANADOLU YAKASINA SINAV HAZIRLIK MERKEZLERİ AÇACAĞIZ: Bu şehirde yaşayan her öğrencinin eğitimine adil fırsatlar sunmak için yeni dönemde de çalışmaya devam edeceğiz. Ders atölyelerini dijital ortama açarak 5 sene içerisinde 2,5 milyon öğrenciye Dijital Eğitim desteği sağlayacağız. Yüz yüze sağlamış olduğumuz eğitimleri de arttıracağız. Yeni dönemde ders atölyeleri sayısını 20`ye çıkararak 5 yılda 25 bin öğrenciye yüz yüze eğitim imkanı kazandıracağız. Gençlik Ofisi sayımızı 20`ye çıkararak 5 yılda 250 bin öğrenciye katkı sağlayacağız. Teknoloji Atölyelerimizin sayısını da 20`ye çıkararak gençlerimizin çağın gerekliliklerini yakalamalarına yardımcı olacağız. Avrupa ve Anadolu Yakasına ayda 10 bin öğrenciye hizmet verecek Sınav Hazırlık Merkezleri açacağız. Yeni dönemde yeni nesil kütüphanecilik anlayışıyla kütüphane sayımızı 100`e çıkaracağız. Buralar aynı zamanda bir kültür evi, aynı zamanda buluşma noktaları. Dünyadaki önemli kütüphanelerin veri tabanlarına dijital erişim sağlayarak bu mekanları aynı zamanda Kültür Evi`ne dönüştüreceğiz.

10 BÖLGEDE 10 YENİ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIZ: Biz sadece sosyal adaletçi değil, icraatçı bir belediyecilik sunuyoruz. Tam da bu nedenle vatandaşlarımızın sosyal yaşamını desteklemek üzere 10 bölgede 10 yeni Sosyal Yaşam Merkezi kuracağız. Bu Yaşam Merkezleri, o semtlerde tam anlamıyla entegre hizmet merkezi olacak. Bu kavram nasıl doğdu. Bir çöküntü alanına dönüşmüş bir mahallemizin bir bölümünde bulunan bir boş iş merkezi vardı. Ne yazık ki uyuşturucunun bağımlılığın kol gezdiği alanın, çatışmaların bile çıktığı yere dönüşmüştü. Burada duran o insanaları çıkarmak tam 1.5 yıl sürdü. Ve orayı dönüştürdük. O batakhane olan boş iş merkezinin adı şimdi Zübeyde Ana Kültür Merkezi oldu. Böylece hizmetin yerinde verilmesi prensibiyle vatandaşın ayağına hizmeti götüreceğiz. Bu merkezlerde mahalle evi, İstihdam Ofisi, Yuvamız İstanbul, Sağlık Merkezi, Kütüphane, Yaşlı Bakım merkezi, Kuşaklararası Yaşam Merkezi, Halk Süt Dağıtım Merkezi, İBB Kadın vb. tüm hizmetlerimiz tek bir yerde toplanacak. Yaş almış vatandaşlarımızın rahatlığı ve kendilerini güvende hissetmeleri için Anadolu Yakasında 1, Avrupa Yakası`nda 3 olmak üzere 4 yeni Huzur ve Bakımevi yapacağız.

ENGELLİ ÇOCUK SAHİBİ 50 BİN KADINA 5 BİN LİRA TUTARINDA DESTEK SAĞLAYACAĞIZ: İstanbul genelinde özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımlarını etkin şekilde artıran adımlar atacağız. Engellilerin ruhsal ve bedensel gelişimlerine destek sağlamak amacıyla projesi kararlaştırılmış olan Levazım Engelli Bireyler Spor Merkezi`ni tamamlayacağız. Engelli çocuklarda ağız ve diş sağlığı için erken safhada uygulanacak önleyici tedavilerin uygulanması gerekiyor. Engelli çocuklarımız için özelleştirilmiş Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde tedavi hizmetine başlayacağız. Engelli vatandaşlarımız ve aileleri için açtığımız Kısa Mola merkezlerimizin sayısını iki katına çıkararak 8`e tamamlayacağız. Engelli çocuklarımızın okullaşma oranını artırmak ve eğitim hayatlarını desteklemek hedefiyle engelli çocuk sahibi 50.000 kadına 5.000 lira tutarında destek sağlayacağız.

 PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZLERİ SAYISINI 28`DEN 39`A ÇIKARTACAĞIZ: Tüm vatandaşlarımız için sağlık hizmetlerinin kapsamını genişleteceğiz. Yeni dönemde 3 yeni Bütünleşik Sağlık Merkezi açarak evde sağlık hizmetleri, tıp merkezi, ağız diş sağlığı hizmetleri, bağımlılıkla mücadele birimleri, İSG birimleri, engelli danışmanlığı birimleri, dijital şiddet birimleri, obeziteyle mücadele birimleri, PDM birimleri ve meme sağlığı birimleri açacağız. Vatandaşlarımızın ruhsal sağlıklarını da aynı derecede önemsediğimiz için İstanbul`un her ilçesinde bir tane olacak şekilde Psikolojik Danışma Merkezleri sayımızı 28`den 39`a çıkartacağız. Kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla her daim savaşmaya devam edeceğiz. 5 olan Bağımlılıkla Mücadele Merkezi sayımızı 3 kat artırarak 15`e çıkartacağız. İşçilerimizin ve emekçilerimizin sağlığını en etkin şekilde koruyabilmek için İşçi Sağlığı ve Meslek Hastalıkları Merkezi sayısını 5 yapacağız ve bu merkezleri Organize Sanayi Bölgelerinde yaygınlaştıracağız. Enstitü İstanbul İsmek bünyesinde 5 Uzmanlık Okulu 15 Eğitim Merkezi olmak üzere toplamda yeni 20 merkez açacağız. Kurslarımıza katılan ihtiyaç sahibi 10 bin vatandaşımızın kurs içerisinde istenen malzemelerde destek olmak adına 3 bin lira vereceğiz. 

 BU AZİZ ŞEHİRDE SİZLERİN SESİ VE TEMSİLCİSİ OLDUM: Bu aziz şehirde alın teriyle hayata tutunmaya çalışan emekçiler, memurlar, emekliler, işçiler, üreticiler, işsizler, ihtiyaç sahibi İstanbullular... Belediye başkanı seçildiğim günden beri sizler daha iyi bir yaşam kalitesi sunma kararlılığıyla çalışıyorum ve o şekilde güne başlıyorum. Bu aziz şehirde sizlerin sesi ve temsilcisi oldum olmaya devam edeceğim. Her kökenden haysiyetli insanımıza, adaletsiz ve insafsız gelir dağılımından dolayı fakirleştirilmiş mahallelerimize nefes aldıracak çözümler üretiyoruz. Bütün çabamız amacı bu şehirde sizlere, kimsesiz ve sahipsiz olmadığınızı göstermektir... Bir yandan bu şehrin yıllardır ihmal edilmiş ve kangren olmuş sorunlarını çözerken, alt yapıdan ulaşıma, metrolardan yeşile şehrimizi dünya medeniyetleriyle yarışacak seviyeye taşırken...Bir yandan da adalet dağıtıyoruz. Bu yolda bizi hiçbir kimse durduramadı, durduramayacak, durduramaz. Çünkü gücümüzü sizlerden alıyoruz, almaya da devam edeceğiz... Çünkü gücümüzü yasalardan alıyoruz... Hukuken, ahlaken ve siyaseten haklıyız. İsraf düzeninin hiçbir temsilcisi, bu şehirde yaşayan çocuğun, gencin, annenin, emeklinin, ihtiyaç sahibinin yanında olmamızı engelleyemez. Bize karşı kim hangi oyunu oynarsa oynasın, kim bizi engellemeye çalışırsa çalışsın, böyle çalışmaya da devam edeceğim.

KİMİN PARASINI KİME DAĞITIYORSUN DİYE HESAP SORANLARA CEVABIM HİÇ DEĞİŞMEDİ: Sizlerin koşullarınızı iyileştirmek, hayat kalitenizi artırmak için yanınızda olmak için yolculuğuma  devam edeceğim. Ben ve ekibim, şehrimizin 39 ilçesinin, 969 mahallesinin neresinde yaşarsanız yaşayın size gururla hizmet edeceğiz. Kimin ne olduğuna bakmaksızın hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun. Sizin bütçenizi doğrudan ve yalnızca size kullanacağız. Milletin parasını millete kullanmaya devam edeceğiz. “Kimin parasını kime dağıtıyorsun” diye hesap sormaya kalkanlar, bizim tek tek gerçekleştirdiğimiz o vaatleri bugün kopyalamakla meşguller. Müstakbel rakibim yüzde 87 projelerini başardı, sonra döndü birileri bir kağıt verdi onu bile toparlamayamadı. Sonra dedim ki arkadaşalarıma araştıralım 3 yada 4 puan fazla söyledi galiba. Vallahi araştırma sonucu yüzde 87 çıktı. Onun dediği gibi çıktı.  Vaatlerimizi kopyalayabilirsiniz ama içimizdeki eşitlik ve adalet samimiyet çalışkanlık sadece milletine hesap verilebilir duygusunu kopyalayamazsınız o bizde var.  İnsan ve vatan sevgisini kopyalayamazsınız. İhmal ve ihanetle kirlenmemiş o büyük ve gerçek İstanbul sevgimizi sizin yarattığınız kirlenmiş o büyük gerçek İstanbul sevgimizi  kopyalayamazsınız. Cumhuriyetçiliği, halkçılığı kopyalayamazsınız. Çaba göstermeniz lazım ama öğretiriz. “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” diyen Atatürk`e ve onun ideallerine olan bağlılığımızı kopyalayamazsınız. “Kimin parasını kime dağıtıyorsun” diye hesap sormaya kalkanlara cevabım hiç değişmedi: defalarca söyledim, vallahide billahide Halkın parasını halka dağıtıyorum, dağıtmaya da devam edeceğim.  Çünkü benim hiç kimseye, hiçbir çıkar şebekesine diyet borcum yok Allaha Şükür. Sadece ve sadece vatandaşa hizmet sözüm, eşitlik ve adalet taahhüdüm var.  Benim ayrıca bir kişiye buyruk edecek bir durumum da yok. Sadece ve sadece milletin iradesine saygı borcum var. 

 3 KONUDA DESTEK İSTİYORUM: Size olan hizmet sözümü, eşitlik ve adalet taahhüdümü yerine getirmek için 3 konuda desteğinizi istiyorum: Yalnız Büyükşehir`de değil, İlçe Belediye Başkan Adaylıklarında, Belediye Meclis Üyeliklerinde de bize destek verin. Bu desteğiniz öyle güçlü olsun ki bundan sonra kimse “bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız” diye bu milleti tehdit etme haddini kendinde göremesin. Öyle büyük bir demokrasi dersi verelim. Hiç kimse, bu ülkenin en yaralı vatandaşları olan depremzedelerin karşısına çıkıp, "oy ver, hizmet al" deme hakkını kendinde bulamasın. Bu desteğiniz öyle güçlü olsun ki, yapmak için fırsat kolladıkları Beton Kanal`ı yapmayı aklına bile getirmesinler. Her konuda İstanbulluların iradesine saygı göstermek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`yle işbirliği yapmak zorunda olduklarını anlasınlar. Milletin iradesinin üstünde irade olmadığını olmayacağını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bildirsinler. 

İstanbul Gönüllüleri`ne üye olun. İstanbul israf düzenine geri dönerse neler olacağını bilen tüm vatandaşlarımızı İstanbul Gönüllüleri`ne üye olmaya davet ediyorum. Gelin, birlikte çalışalım. Gönüllü olun, sahada çalışın, dijitalde çalışın, ilçenizde, mahallenizde, sokağınızda çalışın. Hemen İstanbul Gönüllüleri web sitesine girin, kaydınızı yaptırın.

Biz, özgür ve onurlu 16 milyon İstanbulluyuz. Büyük ve güçlü İstanbul İttifakı`yız. Bu ittifak kimseyi dışarıda bırakmaz. İstanbul İttifakı gençlerin, kadınların, emeklilerin, dar gelirlilerin, çocukların, haktan, adaletten ve eşitlikten yana olanların ittifakıdır. Bugüne kadar kimseyi dışarıda bırakmadık, yine bırakmayacağız. Her birimiz çevremizdekileri, ailemizi, arkadaşlarımızı, komşularımızı oy vermeye ikna edeceğiz. İsrafı bitirip hizmet edenlere oy vermeye ikna edeceğiz. Sandığa gitmelerini sağlayacağız.  Herkesi ama herkesi kapsayacağız.  İstanbul sizindir. İstanbul İttifakı`nın lideri, yöneticisi, yetkilisi sizlersiniz.  Bu şehir sizin. Bu kampanya sizin kampanyanız. Sizin olana sahip çıkın. Sizden aldığım güçle, bu güvenle çıktığımız yolda 16 milyon İstanbulluyla birlikte yürümeye devam edeceğiz. Birlik olacağız, yıkıp geçtiğimiz israf düzenini yeniden bu şehrin başına bela edemeyecekler. Birlik olacağız, bu şehirde herkesin insanca yaşamasını sağlayacağız.  Bizler, eşitlik ve adalet isteyenleriz. Kendimizi nasıl görüyorsak, başkalarını da öyle görenleriz. Kendimiz için istediğimiz ne varsa, başkaları için de aynısını isteyenleriz. Hiçbir şey bizi doğru bildiğimiz yoldan ayıramaz.  Hedefimiz bir, parolamız bir:  İstanbul`a Hizmette Tam Yol İleri”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA