10 Haziran 2024 Pazartesi


13:06   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN KURBAN DOLANDıRıCıLARıNA KARŞı UYARı   12:50   BENNY GANTZ İSRAIL`IN SAVAŞ KABINESI`NDEN İSTIFA ETTI...    12:42   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı KOCA`YA: "AŞı YAPTıRıLMAYARAK BULAŞıCı HASTALıKLARA KARŞı KORUMASıZ BıRAKıLAN ÇOCUKLAR IÇIN BIR EYLEM PLANı VAR MıDıR?"   11:48   UKRAYNA BARıŞ ZIRVESI 15 HAZIRAN`DA İSVIÇRE`NIN EV SAHIPLIĞINDE BAŞLıYOR...    11:44   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLDı   11:30   TAŞ OCAĞı YAPıLMASı PLANLANAN HAMZABEYLI MAHALLESI’NDE ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   11:19   TÜİK: NISAN AYıNDA IŞSIZLIK YÜZDE 8,5 SEVIYESINDE GERÇEKLEŞTI   10:49   TÜİK: SANAYI ÜRETIMI GERILEDI   10:22   ESKIŞEHIR`DE ONUR HAFTASı YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALESI: 10 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   09:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÇOCUKLARA UYGULAMALı DENIZ TEMIZLIĞI EĞITIMI   09:41   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANDı: MERKEZ SAĞ VE SOL KONUMUNU KORUDU, AŞıRı SAĞ GÜÇ KAZANDı, EURO DÜŞTÜ   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN SıNAVA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE DESTEK   23:13   DIYARBAKıR`DA GERGIN YÜRÜYÜŞ...   21:42   ALI KOÇ ÜÇÜNCÜ KEZ FENERBAHÇE BAŞKANı   16:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN SUDA TASARRUF ÇAĞRıSı    16:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN VEFAT EDEN PROF. MEHTAP UYSAL IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   14:29   ÖZGÜR ÖZEL: "KAVGA ETMEKSE EMEKLILER, EMEKÇILER, YOKSULLAR, IŞSIZLER IÇIN KAVGANıN EN BÜYÜĞÜNÜ VERECEĞIZ"   14:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EKIPLERI, YKS`YE GIREN ÖĞRENCILERE SU DAĞıTTı   13:07   ÖZGÜR ÖZEL DUYURDU: BUĞDAY ÜRETICILERI IÇIN TEKIRDAĞ`DA BÜYÜK MITING DÜZENLENECEK   12:15   MERSIN`DE “YOL YAPıM VE ULAŞıM ÇALıŞTAYı” DÜZENLENDI  
 
     
   

ÇORLU TREN FACİASI YAŞANDIĞINDA GÖREVDEN ALINAN VEYSİ KURT YENİDEN GENEL MÜDÜR YAPILDI... MISRA ÖZ: "HİÇ SORGULANMADI BUGÜN ÖDÜLLENDİRİLDİ"


Çorlu tren faciasından 14 ay sonra TCDD`nin genel müdürüyken görevden alınan Veysi Kurt, yeniden eski görevine getirildi. Faciada hayatına kaybeden Oğuz Arda Sel`in annesi Mısra Öz karara, "Hiç sorgulanmadı, bugün ödüllendirildi. Böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağının garantisini verebilecek mi? Yaşanırsa sorumlusu savcılar mı, hakimler mi yoksa yaşananlara rağmen görevden istifa etmeyen Veysi Kurt mu olacak? " sözleriyle tepki gösterdi. Zeliha Bilgin ise, "Biz sanık olarak beklerken o terfi aldı, Erdoğan`ı tebrik ediyorum" dedi. 

 

Tarih : 23 Şubat 2024 Cuma 14:28   Okunma : 87

GAYE ŞEYMA CAN

Çorlu tren faciasından 14 ay sonra TCDD`nin genel müdürüyken görevden alınan Veysi Kurt, yeniden eski görevine getirildi. Faciada hayatına kaybeden Oğuz Arda Sel`in annesi Mısra Öz karara, "Hiç sorgulanmadı, bugün ödüllendirildi. Böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağının garantisini verebilecek mi? Yaşanırsa sorumlusu savcılar mı, hakimler mi yoksa yaşananlara rağmen görevden istifa etmeyen Veysi Kurt mu olacak? " sözleriyle tepki gösterdi. Zeliha Bilgin ise, "Biz sanık olarak beklerken o terfi aldı, Erdoğan`ı tebrik ediyorum" dedi. 

7`si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 300`den fazla kişinin yaralandığı Çorlu tren faciasından 14 ay sonra TCDD`nin genel müdürüyken görevden alınan Veysi Kurt, Cumhurbaşkanı ve AK Genel Başkanı Erdoğan`ın Resmi Gazete`de yayımlanan  kararıyla eski görevine getirildi. 

MISRA ÖZ: "HİÇ SORGULANMADI, BUGÜN ÖDÜLLENDİRİLDİ"

Atamanın ardından ANKA Haber Ajansı`na konuşan aileler karara tepki gösterdi. Kazada hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel`in annesi Mısra Öz, defalarca sanık listesinde ismi verilen Veysi Kurt`un cezalandırılmak yerine ödüllendirildiğini belirterek şunları söyledi: 

"Veysi Kurt kaza olduğunda Devlet Demir Yolları Taşımacılığı`nda Genel Müdürdü, görevden alınmıştı. Avukatlarımız yargılamanmalarını talep ettikleri sanık listesinde İsa Apaydın, Ali İhsan ve Veysi Kurt da vardı. Hiç sorgulanmadı, bugün ödüllendirildi. Aynı kurumun başına geldi. Böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağının garantisini verebilecek mi? Yaşanırsa sorumlusu savcılar mı, hakimler mi yoksa yaşananlara rağmen görevden istifa etmeyen Veysi Kurt mu olacak? Biz adalet bekliyoruz, eksik yargılama var. Türkiye Cumhuriyeti adına bu atamalardan utanç duyuyorum. Bu atamalar görüyoruz ki başka katliamların yaşanmasına kapı aralıyor."

ZELİHA BİLGİN: "KARŞIMIZDA SANIK OLARAK BEKLERKEN O GENEL MÜDÜR OLDU, ERDOĞAN`I TEBRİK EDERİM"

Faciada Emel ve Derya adlı kardeşleri ile 6 aylık yeğeni Beren`i ve 14 yaşındaki kızı Bihter`ini kaybeden Zeliha Bilgin ise evlatlarının ölümünde sorumlu kişilerin terfi aldığını, ödüllendirildiğini ve korunduğunu belirterek şu sözlerle tepki gösterdi: 

"Daha önce Mümin Karasu için de demiştik... Bugün bir kez daha gördük yaşadık. Türkiye`de adaletin olmadığına bir kez daha şahit olduk. Biz onun karşımıza sanık olarak gelmesini beklerken o genel müdür oldu. Sanık olarak gelip dinlenmesini defalarca talep etmiştik. Ben Bihter Bilgin`in annesi olarak Recep Tayyip Erdoğan`ı tebrik ediyorum. Diyecek bir şey yok Türkiye`de adalet satılmış" dedi. 

AV. AKÇAY TAŞÇI: "BU KARAR TCDD YÖNETİMİNİN DERS ALMADIĞINI KANITI"

Ailelerin avukatlarından Akçay Taşçı ise karara ilişkin şu sözleri söyledi:

"Veysi Kurt`un Çorlu davasında yargılanması gereken kişilerden biriyken bugün genel müdür yapılması hem TCDD yönetiminin hem de bakanlığın bu katliamlardan hiç bir ders almadığını, tam aksine katliamlarda sorumlu olanların arkasında olduğunu da açıklamış oldu."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA