27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR: "ERDOĞAN EMEKLİYE ACI ÇEKTİRMEKTEN ZEVK ALIYOR”


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yerel seçim çalışmaları kapsamında Mersin Silifke`de konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın emekli maaşlarına zam yapılmayacağı açıklamasını eleştiren Başarır, "Bir mağrur var sarayda, yıllık gideri 5 milyar. Uçaklarını sat, yazlık sarayını sat, Beştepe`yi, korumalarını, makam arabalarını kıs, ver emekliye. Vermez! Acı çektirmekten zevk alıyor” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2024 Cumartesi 15:46   Okunma : 153

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yerel seçim çalışmaları kapsamında Mersin Silifke`de konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın emekli maaşlarına zam yapılmayacağı açıklamasını eleştiren Başarır, "Bir mağrur var sarayda, yıllık gideri 5 milyar. Uçaklarını sat, yazlık sarayını sat, Beştepe`yi, korumalarını, makam arabalarını kıs, ver emekliye. Vermez! Acı çektirmekten zevk alıyor`` dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Mersin`de konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır,"Yenişehir, Mezitli, Tarsus bizde, bunun üzerine en az 5 ilçe daha alacağız ama kesin dille söyleyeyim, Silifke`yi kazanacağız" dedi. 2014-2019 yılları arasında belediye başkanı olan ama 2019`daki seçimleri kaybeden Mustafa Turgut`un yeniden aday gösterildiği Silifke`de anketlerin çok iyi gittiğini açıklayan Başarır, "5 yıllık ayrılık oldu ama bu beş yılda Silifke`nin başına gelmeyen kalmadı. Silifke`nin arazileri satıldı, yolsuzluklar oldu, üzülerek söylüyorum ki belediye başkanı tutuklandı, Silifke kötü yönetildi ama artık toparlanma zamanı. Anketler çok iyi. 5 yıllık özlem oylarımızı artırmış" diye konuştu.

"ERKEN SEÇİM İÇİN SANDIK GELECEK"

Kendisini dinlemeye gelenler arasındaki emeklileri işaret eden ve 2002`de emeklinin maaşıyla alabildiği her şeyin artık yarısını alabildiğini belirten Başarır, şunları söyledi:

``Sadece ekmeği fazla alıyorlar çünkü bu ülkeyi ekmeğe razı ettiler, muhtaç ettiler. Bir mağrur var sarayda. Diyor ki, emeklinin durumunu biliyorum, geçinemediğini, aç kaldığını kirasını ödeyemediğini biliyorum ama onlara zam yapsam hazinedeki para yetmiyor. Beyefendi! Sarayının yıllık gideri 5 milyar, uçaklarını sat, yazlık sarayını sat, Beştepe`yi, korumalarını, makam arabalarını kıs, ver emekliye. Vermez! Acı çektirmekten zevk alıyor! Bu seçimde kararımız şu olacak, ya kırmızı kartı göstereceğiz, erken seçim için sandık gelecek. Ya da bu zalimler bizi ezmeye devam edecek.``

``O BAYRAK ORAYA 100 YIL ÖNCE ASILDI``

Erdoğan`ın ‘zam yaparım, ezerim işçiyi, çiftçinin tarlasını ekilemez hale getiririm, traktörleri icraya veririm bu halk bana yine oyunu verir` diye düşündüğünü söyleyen Başarır, ``Peki, yalanı ne? Ezanlar susacak, bayraklar inecek. Recep Tayyip Erdoğan o bayrak oraya 100 yıl önce asıldı, sen istesen de inmez. Ezanlar susmasın, o bayraklar asılsın diye buranın yörükleri milli mücadelede savaş verdi. O bayrağı bayrak yapan bu partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Fransızları burada elinin tersiyle iten Silifke`nin Tarsus`un yörükleri`` dedi.

Her seçimde, her fırsatta Erdoğan`ın kendilerine terör iftiraları attığını söyleyen Başarır, ``Terörle mücadele edecek olan, terörü bitirecek olan, 1999`da terörist başını bu topraklara getirip yargıladığımız gibi yine biz olacağız. Onlara ise cezaevindeki terörist başının kardeşinin mektubunu TRT`de okutmak yakışır. Bakın dibimizde hep karşı çıktığımız nükleer santral var. Bu tek adama sormak istiyorum, İki askerimizi diri diri yakan İŞİD denilen alçak terör örgütünün katillerinden biri sahte kimlikle bu topraklarda o santralde çalışırken yakalandı. Ne diyorsun sen!`` dedi.

``BİZİM ADAYLARIMIZ NAMUSLU, SİLİFKEMİZ DEĞERLİ``

Silifke`nin tarihi, konumu ve değeriyle hak ettiğini almasını istediklerini belirten Başarır, şunları kaydetti:

``İşte bizim adayımız Mustafa Turgut. Halkın, bu toprakların doktoru. 2019`da seçimi kaybetti, Bodrum`da tatil mi yaptı, yatlarla mı gezdi, villalarda mı oturdu, döndü mesleğine maaşını aldı, çorbasını içti. Melih Gökçek`e bakalım mı, o da bıraktı; villalarda yaşıyor. Televizyon kanalları var, spor kulüpleri var, milyonlarca doları, lirası var. Ya bizim farkımız bu; biz namusluyuz namuslu. İki yere hesap veririz; hakka ve halka. O yüzden hepimiz adaylarımıza sahip çıkacağız. Silifke`nin önemli çözülecek sorunları var, ne gerekiyorsa yapılacak. Gerekirse İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri de dahil Silifke`yi tarihi, konumu, değeri itibariyle hak ettiği yere getireceğiz hep beraber. Bizim kalbimiz, canımız, kanımız kadar değerli burası.``

``AYRIŞMA DEĞİL, BİRLİK ZAMANI``

Başarır, CHP`li belediyelerin sadece oy verene değil, herkese hizmet vereceğinin altını çizdi ve şöyle devam etti:

``Silifke`de bize oy verecekler var, vermeyecekler var. Onlara selamlarımı iletin gördüğünüz zaman. Adayımız Mustafa Turgut, 31 Mart`ta saat 17`de sandık kapandıktan sonra Belediye Başkanı olacak. Silifke`de bize oy veren de, vermeyen de tüm halka kapılarını açarak hizmet verecek. Ben çocuklar okula gelirken çantaları dolu mu değil mi, sabah uyandığında sütünü içip kahvaltı yapıyor mu, ona bakarım. Ama biri açsa hiç fark etmez, belediyemizle biz o çocuğun yanındayız. Artık ayrışma zamanı değil, kavga zamanı değil, nefret etme zamanı değil, iftira zamanı, yalan zamanı, talan zamanı değil. Şimdi birlik zamanı. Bu memleket bizim, bu davet bizim. Kirli dil kullanıp bu ülkeyi bölüp ayrıştırmaya çalışanlar, 31 Mart`ta sandığa gömülecekler.``






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA