28 Nisan 2024 Pazar


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

İYİ PARTİ, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRETTEN AZ OLMAMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ


İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, İYİ Parti’nin emekli maaşlarıyla ilgili kanun teklifi verdiği söyledi

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 13:49   Okunma : 34

İYİ Parti en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması için kanun teklifi verdi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "Teklifimiz eğer kabul edilirse bundan böyle en düşük emekli maaşı asgari ücretten az olamayacak. Bunun da TÜİK`in belirlediği enflasyona göre 6 ayda bir yenilenmesini arzu ediyoruz" dedi. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, TBMM`de yaptığı basın toplantısında, İYİ Parti`nin emekli maaşlarıyla ilgili kanun teklifi verdiği söyledi. Zorlu,  şunları söyledi:

``Biz 10 bin TL emekli maaşının az olduğunu yoksulluk açlık sınırının altında kalan bu maaşın biraz artırılması için çaba sarfederken      siyasi iktidar bizi suçlayarak vatandaşlarımızı tahrik ettiğimizi iddia ederek buna karşı çıkmaya devam ediyor.

TBMM`de işlevini yapmaktan uzaklaştırıldığı bu sistemde emeklilerimizin de sesini duyurmakta zorlanıyoruz. İkincisi atalet problemi. Başta vatandaşlarımız olmak üzere devletin ilgili kurumları bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları da dahil olmak üzere sistemin meydana getirdiği bu vahim tablo nedeniyle nasıl olsa sesim duyulmayacak bu gidişata etki edemeyeceğim duygusuyla bu problem üstüne üstüne artarak devam ediyor.

En düşük emekli memur maaşı SGK ve BAĞ-KUR emeklilerin bu maaş düzeyinden en fazla etkilenen kesim olduğunu hatırlatmak lazım. 2003 yılında en düşük emekli, memur maaşı 1.47 asgari ücrete tekabül ediyormuş. O tarihten itibaren sürekli emeklilerimizin aldığı en düşük maaş düzeyi, gerilemeye devam etmiş. 2024`te 0.59 asgari ücrete eşitlenmiş durumda.

Bu kanun teklifimize göre; en düşük sadece yüzde 200 artış sağlanmış. Bu kanun teklifimize göre en düşük emekli memur maaşının yarsından az olmayacak… Bu da bizim 7 bin 500 TL dediğimiz bugünkü talep ettiğimiz ücrete tekabül etmektedir. Siyasi iktidarın ya da Cumhurbaşkanının lütfederek açıkladığı bir rakam olmaktan uzaklaştırıp 6 ayda bir yenilenen kat sayıları üzerinden bu emekli ikramiyelerin artışını öngörüyoruz. Nihayet emekli en düşük maaşının da asgari ücretten az olamayacağı teklifimizi de ifade etmiş bulunuyoruz.

Teklifimiz eğer kabul edilirse bundan böyle en düşük emekli maaşı asgari ücretten az olamayacak. Bunun da TÜİK`in belirlediği enflasyona göre 6 ayda bir yenilenmesini arzu ediyoruz.``

Zorlu, Sinan Ateş`in babasının vefatına ilişkin, ``Her gün katillerin yargı önünde hesap vermesini, onların ardındaki sır perdesinin aydınlanmasını istedi ama nasip olmadı. Biz de İYİ Parti olarak bu hukuk mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum`` dedi.

``KAMUYA YANSIYAN FOTOĞRAF BİR KURGU…``

Zorlu basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP`den aday gösterilmeyince İYİ Parti`ye geçen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay`ın, depremzedeler için Birleşmiş Milletler`in gönderdiği yardım malzemesini seçim kampanyasında kullandığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine Zorlu, şunları söyledi:

``Burada çok açık bir komplo var. Bu belediye geçmişten bugüne Ramazan dönemlerinde örnek uygulama başlatmıştı ve devam etmişti. Bütün siyasi partilere bir kota belirleyerek onlara da ne kadar yardım yapmak istediklerini sorup belediyelerin imkanlarını her bir siyasi partiye açmış, kullandırmış bir belediyecilikten bahsediyorum. Bu Ramazan`da da benzer bir şekilde… CHP`li ilçe başkanından bile bu konuda teklifler alınmış onlara da belli bir kota verilerek, onların da vatandaşlara bu yardımları götürülmesi sağlanmış. Kamuoyuna yansıyan fotoğrafın bir kurgu olduğu yönünde belediye başkanımızın bana bir açıklaması var. Bununla ilgili soruşturma başlatılmış.``

``ÜLKENİN ASIL GÜNDEMİNİ GÖLGELEMEK``

Anayasa değişikliğine ilişkin bir soruya da Zorlu , ``Her seçim öncesinde başta Anayasa olmak üzere ülkemizin asıl gündemini gölgelemek için bir araç olarak kullanılıyor… Başta siyasi iktidar olmak üzere siyasetin geldiği nokta bu vatandaşın gerçek gündeminden uzaklaştıran bunu gölgelemeye yönelik bir girişim olarak görüyorum`` yanıtını verdi.  

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA