15 Mayıs 2024 Çarşamba


22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK   17:45   ERDOĞAN`DAN `YENİLENME` MESAJI: ``BİZİM AK PARTİ`DEN GÜÇ DEVŞİRECEK  İSİMLERE DEĞİL AK PARTİ`YE GÜÇ KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR``   16:53   EĞİTİM- İŞ MÜLAKAT UYGULAMASINI YARGIYA TAŞIYOR... KADEM ÖZBAY: "GEÇMİŞTE YAPILAN MÜLAKATLAR TORPİL MEKANİZMASININ GÖSTERGESİ, BU ALDATMACALARA İZİN VERMEYECEĞİZ"   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:49   BÜRO-İŞ SENDİKASI`NDAN `KAMU TASARRUF PAKETİ`NE PROTESTO: "YEDİLER İÇTİLER, HESABI BİZE ÖDETECEKLER. KİM YEDİYSE HESABI ONLAR ÖDESİN"   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   16:44   ÖZGÜR ÖZEL: "MADENCİ ŞENOL ZURNALI`YA ALLAH`TAN RAHMET, YARALI MADENCİ SAVAŞ ONUR`A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   16:33   ERDOĞAN, TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ`NİN DANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI: ``BU YILIN TARIM DESTEĞİ YIL SONUNDA 91 BUÇUK MİLYAR LİRAYA ÇIKACAK``   16:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDİYE YATIRIMLARIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARLA MİLLETİN HUZURUNDA HESAPLAŞIRIZ"   16:12   YARGITAY`DA DEVİR TESLİM TÖRENİ... YARGITAY BAŞKANI KERKEZ: "YARGITAY`IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL: CHP`DE BİR TANE EŞ, DOST, AKRABA ATAMASI YOKTUR. BU YALANLARA KARŞI BU ÖZGÜVENLE MÜCADELE ETTİK"  
 
     
   

TEİS: SGK ÇOCUKLARDA BOY KISALIĞI İÇİN KULLANILAN BÜYÜME HORMONU İLAÇLARINI ÖDEMEYEREK MAĞDURİYET YARATMAKTADIR


Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, SGK`nın hayatının herhangi bir döneminde enteral beslenme (mama) solüsyonu kullanmış çocuklara, büyüme hormonu olarak da bilinen çocukların boy kısalığının büyüme eksikliğine bağlı olması durumunda kullanılan ilaçların SGK tarafından karşılanmamasını eleştirdi. SGK`nın demans hastalarının mama raporlarından da katılım payı bedeli almak istediğini, bağırsak hastalıklarının ilacı olan rifaksimin etken maddeli antibiyotiği de ödeme listesinde olduğu halde hiçbir bağırsak hastalığında ödemeyerek "ödeme dışı" bıraktığına dikkat çeken Saydan, “Bu 3 grup ilaçta eczane eczacıları ve hastalar olarak sorun yaşamaktayız.TEİS olarak geri ödemeye alınan ilaçların bahaneler üretilerek eczacılarımızın mağdur edilmesini kabul etmiyoruz" dedi.

 

Tarih : 14 Mart 2024 Perşembe 11:01   Okunma : 43

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, SGK`nın hayatının herhangi bir döneminde enteral beslenme (mama) solüsyonu kullanmış çocuklara, büyüme hormonu olarak da bilinen çocukların boy kısalığının büyüme eksikliğine bağlı olması durumunda kullanılan ilaçların SGK tarafından karşılanmamasını eleştirdi. SGK`nın demans hastalarının mama raporlarından da katılım payı bedeli almak istediğini, bağırsak hastalıklarının ilacı olan rifaksimin etken maddeli antibiyotiği de ödeme listesinde olduğu halde hiçbir bağırsak hastalığında ödemeyerek "ödeme dışı" bıraktığına dikkat çeken Saydan, “Bu 3 grup ilaçta eczane eczacıları ve hastalar olarak sorun yaşamaktayız.TEİS olarak geri ödemeye alınan ilaçların bahaneler üretilerek eczacılarımızın mağdur edilmesini kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan, üç grup ilacın SGK tarafından karşılanmaması nedeniyle eczacılar ve hastalar arasında sorun yaşandığını belirtti. Saydan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"İrritabl bağırsak sendromu (IBS), seyahat ishali (turist ishali), hepatik ensefalopati de kullanılan Rifaksimin etken maddeli bakterilere karşı kullanılan antibiyotik ilacın KÜB (kısa ürün ) bilgisi ile Sağlık Uygulama Tebliğindeki endikasyonlar farklı olduğu için ve düzeltilmediği için ödenmemektedir. Eczanelerimizden verdiğimiz ilaçlar bu sebeple ödenmeyerek üyelerimiz mağdur edilmektedir.

Rifaksimin: Seyahat ishali (turist diyaresi), İrritabl bağırsak sendromu(spastik kolon ya da hassas bağırsak sendromu: Toplumun %15 ini etkileyen, kadınlarda 2 kat daha fazla görülen yaygın bir hastalık) ve hepatik ensefalopatiyi (siroz hastalarında bilinç durumunun zayıflaması) tedavi etmek için tanımlanan kronik mide-bağırsak bozukluklarında kullanılan bir antibiyotiktir.

"MAMA KULLANAN ÇOCUKLARIN BÜYÜME HORMONU İLAÇLARI ÖDENMİYOR"

Diğer taraftan büyüme hormonu olarak da bilinen, çocukların boy kısalığının büyüme hormonu eksikliğine bağlı olması durumunda kullanılan ilaçlarla birlikte beslenme solüsyonu kullanılması kabul edilmemektedir. Büyüme hormonu kullanacak çocuklarımız hayatının herhangi bir döneminde enteral beslenme solüsyonu (halk arasındaki tabiri ile mama) kullanmışsa SGK büyüme hormonu ilaçlarını ödemeyerek mağduriyet yaratmaktadır.

Hastanın, geçmişte mama kullanım raporu olması ve mama kullanması bu tedaviye engel olmamalıdır, zira bir çocuğun geçmişte malnütre (mamaya ihtiyacı) olması ayrı bir durum, farklı bir zamanda büyüme hormonu eksikliği olması ayrı bir durumdur. Bu bahaneler ile hastaların tedavi olmaları engellenmektedir.

"KURUM AYNI ŞEKİLDE ALZHEİMER VE DEMANS HASTALARININ MAMA RAPORLARINDAN KATILIM PAYI BEDELİ ALMAK İSTİYOR"

SGK, aynı hastalık için 2 ayrı kod vermiş ve bir koda sahip gruba katılım paysız olarak öderken diğer gruba anlaşılmaz bir şekilde katılım payı kesmektedir. Bir hastalığa 2 ayrı uygulama yapılarak hasta mağduriyeti yaratılmaktadır. Bu hastaların yakınlarına eczacılar olarak ne cevap vereceğimizi bilemiyoruz.

Bu 3 grup ilaçta eczane eczacıları ve hastalar olarak sorun yaşamaktayız. Bizler 7 gün 24 saat eczanelerimizde hasta vatandaşlarımıza ilaç hizmeti vermeye çalışmaktayız. Verdiğimiz ilaçların bedelleri ödenirken “yersiz bahanelere” veya SUT değişikliği ile halledilebilecek sorunlar için kesintiler yaşamak istemiyoruz. TEİS olarak geri ödemeye alınan ilaçların bahaneler üretilerek eczacılarımızın mağdur edilmesini kabul etmiyoruz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA